De ældste ungdomshold kæmpede om Futsal-guld

De ældste ungdomsårgange U-19 og U-17 kæmpede om guld ved årets finalestævner i Futsal 11. januar. Her kan du se, hvordan medaljerne blev fordelt.

De to ældste ungdomsårgange kæmpede søndag 11. januar om SM- og rækkevindertitler ved finalestævner i Ishøj og Hvalsø.

U-19 Drenge A
Første semifinale blev en opvisning i flot Futsal. Øresund var foran 2 gange, men begge gange fik Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) udlignet. Kampen fandt ikke en vinder via ”golden goal”, og dermed skulle den første semifinale afgøres via straffespark. BSF vandt kampen via 3-2 i straffespark.

I den anden semifinale var FC Fjordbold suveræne mod Køge, og allerede ved pausen var kampen reelt afgjort via 4-0. Køge fik reduceret, men FC Fjordbold vandt kampen med 5-1. Kampen om 3. pladsen mellem Øresund og Køge blev styret af FC Øresund, som tidligt kom foran med 2-0. Stillingen var hele 5-0 ved pausen, og Køge kunne spadsere sejren hjem med 10-0.

I finalen kom Fjordbold foran efter 4 minutters spil. BSF fik udlignet, men via et hjørnespark kom Fjordbold foran 30 sekunder før pausen.
I 2. halvleg scorede Fjordbold tidligt til 3-1, men BSF forsøgte sig med en markspiller på mål og fik reduceret til 3-2. I slutminutterne pressede BSF på for en udligning, men Fjordbold red stormen af, og vandt finalen med 3-2.

Begge hold er nu klar til de afgørende kvalkampe om 2 uger mod DBU København om at komme til DM.

U-17 Drenge A
I den første semifinale besejrede Helsinge, Jægerspris, i det nordsjællandske opgør. Lynge Broby sikrede sig den anden finaleplads ved at besejre Vordingborg i en tæt semifinale med 4-3.
I kampen om bronze var der heftig trafik mod målet hos Jægerspris. Vordingborg kørte Jægerspris over og sejrede med hele 13-2.

Helsinge åbnede finalen med en scoring efter kun 2 minutters spil. Lynge Broby fik dog hurtigt vendt stillingen og kom foran med 2-1, som var stillingen ved pausen. Efter pausen udbyggede Lynge-Broby føringen og viste spil af rigtig høj klasse.

Til sidste kunne ingen rigtigt indvende noget mod at Lynge-Broby sejrede med hele 6-1 og dermed sikrede sig titlen som Sjællandsmestre i Futsal.

U-17 Pige A
I semifinalerne havde Herlufsholm GF og Herfølge/Køge Pige FC godt styr på spillet og de sikrede sig pladserne i finalen. Kampen om 3-4 pladsen blev en ensidig affære og Roskilde Pigefodbold vandt en sikker sejr over Allerød på 4-1.

I finalen mellem Herlufsholm og Herfølge/Køge Pige FC skulle sidstnævnte forsøge at få revanche for nederlaget i indledende runde. Herfølge/Køge Pige FC kom bedst fra start og kom foran med 1-0. Herlufsholm fik udlignet til 1-1 midtvejs i halvlegen. Kort før pausen kom Herfølge igen i front, da de udnyttede et straffespark.

De gulblusede piger udbyggede efter pausen føringen til 3-1. Herlufsholm fik dog med 12 minutter igen reduceret til 2-3, da de erobrede en bold fra målmanden. Minuttet efter blev stillingen 3-3 via en fremragende detalje med efterfølgende scoring.

Trods en intens afslutning blev der ikke scoret yderligere og holdene skulle ud i ”golden goal”. Her skulle Herfølge/Køge Pige FC ikke bruge mere end 45 sekunder, så var kampen afgjort via en scoring fra mållinjen.

Begge hold er nu klar til de afgørende kvalkampe om to uger mod DBU København om at komme til DM.

Her kan du se alle resultaterne:

Resultat i Futsal A-finalestævnet i Ishøj
Årgang Guld Sølv Bronze
U-19 Drenge A FC Fjordbold Ballerup-Skovlunde Fodbold FC Øresund
U-17 Drenge A Lynge-Broby IF Helsinge Fodbold Vordingborg IF
U-17 Pige A Herfølge/Køge Pige FC Herlufsholm GF Roskilde Pigefodbold

Futsal finalestævne B blev spillet i Hvalsø.

U-19 Drenge B
Her var Herlufsholm bare bedst på dagen, da holdet vandt puljen med 10 point for tre sejre, en uafgjort samt en målscore på 12-4. Kampen om sølvet var dog tættere da Lynge-Uggeløse IF og Bagsværd havde samme 6 point. Men da Lynge-Uggeløse både vandt puljekampen mod Bagsværd (2-0) og havde en bedre målscore 5-6 mod Bagsværd BK's 5-9 så løb Lynge-Uggeløse IF med sølvet.

U-17 Drenge B
Her vandt Frederikssund FB rækken sikkert med 12 point, Vordingborg IF (1) tog sølvet med 7 point og Ballerup-Skovlunde Fodbold snuppede bronzen med 6 point.

U-17 Piger B
Hvidovre Pigefodbold var på dagen rækkens stæreste hold og vandt guldet med fire sejre og maksimumpoint. Kirke Helsinge kom ind på en 2. plads med tre sejre og et enkelt nederlag. IF "Skjold" Birkerød Fodbold kæmpede sig til en bronzemedalje med fire point, to nederlag, en sejr og en uafgjort kamp.