Julemærkebørn og forældre legede fodbold

Julemærkebørn og forældre blev introduceret til sjove fodboldlege i et samarbejde mellem Julemærkehjem



Børn og forældre fik inspiration til fodboldlege.



19. juni afholdt Julemærkehjemmet Kildemose og DBU Sjælland et  inspirationstema med fodboldlege på hjemmets besøgsdag. Her blev forældre og børn introduceret for sjove fodboldlege, som de kunne tage med hjem og hygge sig med i haven eller den lokale park.  

 - Vi havde en super dag med boldlege, stafetter, små kampe og masser aktive børn og deres forældre som havde besøgsdag på julemærkehjemmet. Nogle børn har haft dårlige oplevelser med at gå til fodbold derfor handlede det også om at give dem en anden oplevelse af, at fodboldtræning også kan være sjovt, fortæller Fodbold Fitness-konsulent Ian Pedersen.



Forældrene blev også aktiveret til inspirationsdagen. 

DBU Instruktør Peter Baun og DBU Sjællands Fodbold Fitness konsulent Ian Pedersen stod for dagens program. Kombinationen af de to instruktører skulle sikre, at både børnene og deres forældre blev aktiveret. Mens Peter Baun blandt andet underviser børnetrænere på DBU's træneruddannelser, så arbejder Ian Pedersen med at udbrede DBU's motionsfodbold-koncept for voksne - Fodbold Fitness - der har fokus på sjov, sund og social fodbold for alle uanset fodboldbaggrund.

Fodboldtemet var en del af Julemærkehjemmet Kildemoses besøgsdag, hvor børnene får besøg af deres forældre og laver aktiviteter sammen.

Fakta om samarbejdet
DBU Sjælland og de sjællandske julemærkehjem (Kildemose og Skælskør) samarbejder for at styrke og fastholde den gode aktivitetscyklus som Julemærkebørnene får igangsat, når de er på et af landets 4 Julemærkehjem.Samarbejdet skal inspirere og kvalificere pædagogerne på Julemærkehjemmene til at tilbyde jævnlig fodboldaktivitet, som en del af de mange motionstilbud, der eksisterer på hjemmene.

Hvis børnene efter et julemærkeophold får lyst til at spille fodbold i en klub, så hjælper DBU Sjælland med at sætte børnene i forbindelse med den rette klub for dem, så det kan understøtte fastholdelsen af de gode vaner, som de har opbygget på hjemmet. 

Af Peter Vest Hansen, Foto: Julemærkehjemmet Kildemose

Log ind