Uvejr: Sådan håndteres afbrudte/aflyste kampe

Voldsomt regn- og tordenvejr var medvirkende til en lang række afbrudte fodboldkampe på Sjælland. Som udgangspunkt skal de afbrudte kampe afvikles på et senere tidspunkt.



Det voldsomme regn- og tordenvejr har medført mange afbrudte kampe. Arkivfoto: Per Kjærbye



Gårsdagens voldsomme regn- og tordenvejr medførte at en lang række kampe blev afbrudt eller aflyst. DBU Sjælland bakker op om dommere og klubbers beslutning om at afbryde eller aflyse kampe på grund af gårsdagens uvejr, da spillernes, trænernes og dommernes sikkerhed kommer i første række.  

Men en ekstraordinær situation som denne medfører naturligvis en del spørgsmål, som vi her vil forsøge at give svar på. 

Hvad kommer der til at ske med de afbrudte/aflyste kampe?  


Som udgangspunkt medfører en afbrudt kamp grundet uvejr, at der skal spilles en helt ny kamp fra stillingen 0-0.  

I forbindelse med de afbrudte kampe på grund af uvejr er DBU Sjælland meget fleksibel omkring gennemførelse af omkampe, fastsættelse af resultater etc.

Det kan blandt andet betyde, at der kan gives dispensationer til at gennemføre kampe senere end nævnt i turneringsreglementet, ligesom stillinger ved kampens afbrydelse i enkelte tilfælde er blevet gjort til det endelige resultat. 

- I disse situationer er vi som turneringsadministratorer nødt til at være uhyre fleksible. Vi vurderer hver enkelt sag for sig, og ud fra den konkrete situation træffer vi en afgørelse som alle parter kan være tjent med, siger turneringschef Thomas Rasmussen.

Læs mere

Procedure ved aflysninger på grund af uvejr

Anbefalinger ved tordenvejr

Af Peter Vest Hansen

Log ind