Seriepokalen afgøres søndag - Kom på stadion og oplev et brag af en fodboldkamp!

Serie 3 møder serie 2, når Køge Boldklub og Hørsholm-Usserød IK, dyster om hvem der skal have en plads i DBU Sjællands historiebøger, som vinder af seriepokalen 2018.Læs optakten, og tag på stadion på søndag, det bliver stort!


På søndag skrives endnu et kapitel i DBU Sjællands historiebøger, når seriepokalturneringen afgøres med et brag af en finale imellem Køge BK og Hørsholm-Usserød IK (HUI).

Men hvem bliver de helt store vindere, der for eftertiden vil have præget deres klubnavn ind i seriepokalturneringens historie, og for hvem bliver det lige ved og næsten? - Svaret får vi på søndag, kl. 15.00, hvor kampen imellem de to klubber fløjtes igang på en fantastisk grønsvær hos værtsklubben, Børndbyernes IF's bane 2, Brøndby Stadion 26, 2605 Brøndby. 

Serie 3 møder Serie 2
Seriepokalturneringen har været afviklet siden 2011, og alle de sjællandske hold fra serie 5 til serie 2 har mulighed for at tilmelde sig turneringen.

Seriepokalen har aldrig været vundet af den samme klub 2 gange, men i år kan Køge BK, blive den første klub til at gøre denne bedrift, da de tilbage i 2012 efter forlænget spilletid kunne hæve pokalen over hovedet. 

For at genvinde pokalen skal Køge BK, der til daglig begår sig i serie 3, dog lige forbi et hold der ligger en hel serie over dem, da HUI til daglig begår sig i serie 2. 

Seriepokalfinalen - En oplevelse for livet
Seriepokalfinalen er noget af det største, man kan opleve under DBU Sjælland, og de to finalister kan se frem imod en kæmpe oplevelse. 

Rammerne for kampen byder på både tribune, på storskærm med holdopstillinger, dommertrio, godt vejr, en fantastisk grønsvær med det legendariske Brøndby Stadion i baggrunden og på pokaloverrækkelse ved Thomas Kahlenberg. Meget større kan det næsten ikke blive!

Køge BK's vej til finalen
Køge BK må siges at være dette års pokaloverraskelse i finalen, da holdet fra det østlige sjælland på deres vej til finalen har slået flere hold der til daglig begår sig i højere serier end dem.  

Køge BK har på deres vej til finalen trukket sig sejrrigt ud af 5 opgør, startende med en 7-4 sejr, over Vemmelev SGI, og selvom målscoringen ikke helt har været på 7 mål pr. kamp, vidner Køge BK's pokalridt om en stærk offensiv.

I de 4 spillede kampe på vej til finalen, en femte kamp blev blev vundet på skrivebordet da modstanderne endte med at trække deres hold, har Køge's offensiv fået nettet til at blafre hele 17 gange. Det giver et målsnit på hele 4,25 pr. kamp, så det er et hold der gerne vil fremover stepperne. 

Arne Ringsing, cheftræner for Køge BK, siger om sit hold: 

"Det betyder rigtig meget for drengene at have kvalificeret sig til finalen. Vi har en meget ung trup, med en gennemsnitsalder på de 20 år, og flere af spillerne er en del af vores U19 øst 1 til hverdag. 

Rent spillestilsmæksigt har vi en meget kompakt og løbestærk midtbane, som ikke taber mange bolde i opspillet, og vores hold er meget stæørkt til at ændre spilletstil i forhold til kampens forløb."

Hørsholm-Usserød IK's (HUI) vej til finalen 
HUI kommer til finalen med en god portion selvtillid, da holdet pt. ligger til oprykning fra Serie 2, og med deres plads i pokalfinalen har mulighed for at tage "the double", med både en oprykning og en pokalsejr.

I semifinalen ekspederede holdet sågar Lynge-Broby IF ud af seriepokalen med en sejr på hele 10-0. Vejen til pokalfinalen har dog også budt på tætte kampe, med 2 1-måls sejre, og en straffesparkskonkurrence sejr. 

HUI's to trænere, Rene "Nisse" Christensen og Kenneth "Store" Christensen, som er henholdsvis store- og lillebror, og har befundet sig i HUI siden de trådte deres første fodboldstøvler, sig om det hold de stiller til kamp med:

"Vi er efter et par nedrykninger startet forfra i Serie 2 med at få genopbygget et holdbart fundament. Vi er et godt mix af unge og lidt mere erfarne, hvoraf størstedelen også har spillet for klubben som ungdomsspillere. Vi har flere der har været væk og prøve sig af i andre større klubber - men som nu er kommet tilbage. Vi tror på fællesskabet og "HUI i hjertet" er en af vores styrker. 

Det betyder rigtig meget for både spillere og klubben, at vi for første gang har klubbens bedste senior-hold med i en pokalfinale. Og hele sæsonen har vi haft Seriepokalen som et af vores store mål"

Til sidst kommer de to trænere med et lille tip, til de forhåbenligt mange fremmødte tilskuere:

"Hold øje med Oliver Svava, Han er vores Johan Cruyff".

Kom på stadion - og få en på opleveren
Vi håber at se så mange muligt på lægterne når de to hold tørner sammen i finalen, og der vil selvfølgelig være gratis indgang og mulighed for at stille både sult og tørst i Brøndbyernes IF's nærliggende klubhus. DMI lover godt vejr, og de to hold lover god fodbold, og masser af nerve. 







     

Log ind