Bestyrelsens mundtlige beretning 2018

I bestyrelsens mundtlige beretning om årets gang hos DBU Sjælland kom formand Ole Jacobsen ind på en lang række emner herunder pigefodboldens potentiale, værdien af samarbejdet mellem klub og kommune og behovet for en reform af breddefodboldens organisering.

Ole Jacobsen afgav sin sidste beretning 'i denne omgang', som den afgående formand selv udtrykte det.

Der blev malet med den brede pensel i bestyrelsens mundtlige beretning ved delegeretmødet 2018 i Ringsted Kongrescenter. Vi har samlet en række udpluk fra beretningen. Nederst kan du læse den fulde beretning. 

Adfærd på fodboldbanen
"Hvis man skærer helt ind til benet, hænger gode fodboldoplevelser i sidste ende sammen med, om vi som individer hver især er ansvarlige for vores opførsel på og omkring fodboldbanen. Som spillere, som forældre, som trænere, som ledere, som dommere osv. Faktisk mener jeg, at alle os i lokalet her og ude i klubberne har en forpligtelse for at tage ansvar for hinanden."

Pigefodboldens potentiale
"Dygtige trænere og ledere er hele forudsætningen for, at vi får fastholdt de pigespillere, vi får ind i klubberne. Det handler i sidste ende om, at pigerne og kvinderne skal føle sig velkomne – og skal have lige vilkår i form af kompetente trænere, gode baner og bolde og et højt aktivitetsniveau."

Mangel på dommere
"Samtidig mærker vi en stigende efterspørgsel efter dommere til døm-selv-kampe, træningskampe og kampe i Vinterbold. Derfor vil vi igen opfordre jer til at gøre en aktiv indsats for at få flere unge og voksne spillere til at tage en dommeruddannelse. Du lærer situationsbestemt ledelse, får regelmæssig motion, og får samtidig en skattefri omkostningsgodtgørelse – der særligt for studerende kan erstatte et fritidsjob. De ambitiøse kan samtidig jagte drømmen om at dømme kampe på øverste hylde."

Værdien af samarbejde mellem klub og kommune
"Hver dag danner fodbold rammen om gode oplevelser, glæde og fællesskab for børn, unge og voksne på tværs af alder, køn og social baggrund. Elementer som er altafgørende for ethvert lokalsamfund. DBU Sjælland arbejder med afsæt i dansk fodbolds overordnede kommunestrategi for et endnu tættere og endnu mere værdifuldt fællesskab mellem de lokale fodboldklubber og kommunerne. Indsatsen har udmøntet sig i 18 formelle partnerskabsaftaler eller velfærdsalliancer med sjællandske kommuner - ud af i alt 38 mulige."

Behovet for reform af breddefodbolden
"Dansk Breddefodbold har brug for en ny stærk overbygning, der kan sætte retning og agere professionel samarbejdspartner overfor eliteklubbernes organisationer i form af divisionsforeningerne. Vi har brug for at bruge vores ressourcer bedre i fællesskab, så vi kan støtte jer klubber endnu bedre i jeres hverdag. Vi må have fjernet de ulogiske grænser på landkortet - de giver i min optik ingen som helst mening i 2018.
Det kræver mod at arbejde for reformer, der har som øje at nedlægge gamle organisationer, for sammen at skabe en endnu stærkere organisation af Dansk Breddefodbold, men det mod har vi, og tiden er inde nu."

Læs den fulde beretning her 

Log ind