Principerklæringen for DBU Bredde vedtaget

Kun et forslag var til behandling ved DBU Sjællands delegeretmøde 3. februar i Ringsted - det var Principerklæringen for DBU Bredde - som blev vedtaget med 121 stemmer for.


Forslaget blev vedtaget med 121 stemmer for. 

Forslag
DBU Sjællands bestyrelse anmoder om mandat til at fortsætte arbejdet med at afsøge mulighederne for en ny organisering af dansk breddefodbold til gavn for de danske fodboldklubber. Arbejdet skal efter planen munde ud i en konkret model, som i givet fald vil blive præsenteret på delegeretmødet i 2019.

Uddybende motivering
Foreningen af Lokalunioner (FLU) indgik i 2015 en ny breddeaftale med DBU for perioden 1/11 2015 - 1/11 2021. Et centralt element i aftalen var igangsættelse af et reformarbejde med henblik på modernisering af såvel den politiske, den faglige som den administrative organisering af dansk breddefodbold.
 
Som grundlag for denne proces har FLU med bistand fra Danmarks Idræts-Forbund udarbejdet rapporten ”Fodbold i Lokalunionerne”, som i 2017 har været i høring i alle lokalunioner. Rapporten, der beskriver en række mulige organisationsmodeller, samt lokalunionernes tilknyttede høringssvar, er afsættet for det fortsatte reformarbejde i FLU.

For at skabe et fælles politisk afsæt for alle lokalunioners deltagelse i den fortsatte proces, fremlægges denne principerklæring på alle års-/delegeret-/repræsentantskabsmøder i dansk breddefodbold.
Med tilslutning til principerklæringen gives den enkelte lokalunionsbestyrelse mandat til at indgå konstruktivt i det fortsatte arbejde med at danne en ny organisering af dansk breddefodbold. Med alle lokalunioners opbakning til principerklæringen skifter Foreningen af Lokalunioner samtidig officielt navn til DBU Bredde.
 
Reformarbejdet skal sikre, at DBU Bredde får en moderne og tidssvarende struktur både administrativt, fagligt og politisk. Målet er at skabe en ny organisering, hvor der arbejdes målrettet med tidssvarende tilbud og støtte til alle breddefodboldklubber i Danmark. 

Forslaget indebærer
Forslaget indebærer desuden, at valgprocedurer til følgende politiske organer skal beskrives:

• DBU Bredde’s bestyrelse
• DBU Bredde-pladser i DBU´s Udvalg for Professionel Fodbold og DBU’s Breddeudvalg
• DBU Bredde-pladser i DBU´s bestyrelse

Hvis alle lokalunioner kan blive enige om en fælles model til en ny struktur i løbet af de kommende 12 måneder, er det planen, at der på delegeretmødet i februar 2019 vil blive fremlagt et konkret forslag, som de sjællandske klubber skal forholde sig til.

Tidsperspektiv
Forslaget træder i kraft umiddelbart efter delegeretmødet 3. februar 2018.

Log ind