MENU

Dommergerning giver ikke træk i efterløn og dagpenge

Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring har givet Danmarks Idræts-Forbund og DBU Jylland medhold i, at man ikke skal fratrækkes i efterløn og dagpenge, når man virker som breddefodbolddommer.Man skal ikke have fradrag i sin efterløn eller i sine dagpenge, blot fordi man virker som breddefodbolddommer.

Det har Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring (CKA) præciseret i to konkrete sager, og det er faktisk en ændring af en tidligere afgørelse fra centeret.

For selvom det for de fleste fodboldfolk formentlig lyder helt oplagt, at man som breddedommer er ulønnet og at aktiviteten ikke kan udbydes som almindeligt lønarbejde, så har Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring tidligere skønnet anderledes.

Derfor vækker den nye afgørelse naturligvis stor tilfredshed hos både DBU Jylland og Danmarks Idræts-Forbund, der har repræsenteret de pågældende fodbolddommere i sagen.

DBU Jyllands formand, Bent Clausen, tilføjer samtidig, at den tidligere kendelse var uforståelig:

- At virke som fodbolddommer på breddeniveau svarer til at udføre et frivilligt, ulønnet hverv for foreningslivet og for en organisation som vores, der også helt grundlæggende er en frivillig organisation. Derfor har vi også været meget uforstående over for den tidligere holdning, og derfor er vi naturligvis utrolig glade for, at Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring har ændret opfattelse.

- Det må jo nu engang være i alles interesse, at samfundet ikke straffer mennesker, der gør en vigtig frivillig indsats for foreningslivet, siger Bent Clausen, der samtidig retter en stor tak til Danmarks Idræts-Forbund for den juridiske rådgivning og bistand i sagen.

Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring har i afgørelserne lagt vægt på, at følgende forhold:

• At der ikke er tale om en aktivitet, der kan udbydes som almindeligt lønarbejde.
• At DBU/DBU Jylland er frivillige organisationer
• At aktiviteten som fodbolddommer er ulønnet på det niveau, hvor den udføres som breddedommer


Log ind