DBU Sjælland udsendte forleden månedsfaktureringen til sine 342 sjællandske medlemsklubber omfattende årskontingentet for 2020.

Normalt omfatter månedsfaktureringen holtilmeldingsgebyrer for marts måned. Det gør den ikke i denne gang – dog med undtagelse af fællesturneringerne, som startede før nedlukningen af landet 12. marts.  Det skyldes, at DBU Sjælland ikke udbyder turneringer, stævner, kurser m.v. i øjeblikket, og at det er uvist, hvornår der kan spilles fodbold igen.

"Da DBU Sjælland desværre lige nu står i en situation, hvor vi ikke kan igangsætte turneringer og stævner, så er der naturligvis heller ikke holdtilmeldingsgebyrer på fakturaerne for de turneringer, der aldrig blev igangsat på grund af corona-krisen, men kun de faste omkostninger, der ikke er afhængige af turneringerne. Vi håber samtidig, at klubbernes medlemmer støtter op om deres fodboldklubber og forbliver betalende medlemmer. Det er den eneste måde, at vi kan sikre, at der stadig er en klub og nogle hold at komme tilbage til efter corona-krisen er ovre", siger DBU Sjællands formand Jakob Koed.     

Årskontingentet på 1500,- kroner per klub opkræves, fordi klubberne – trods den ufrivillige turneringspause – fortsat har et medlemskab af DBU Sjælland.

Derudover vil nogle af de udsendte fakturaer indeholde opkrævning af bl.a. dommerudgifter for kampe eller andre aktiviteter, som blev afviklet inden den totale nedlukning af Danmark den 12. marts. DBU Sjælland vil, så længe coronakrisen varer, undlade at opkræve andet end faste omkostninger, der er uafhængige af turneringerne. 

Medarbejdere hjemsendt

Grundet Corona-krisen og nedlukningen af det danske samfund er DBU Sjællands primære aktivitets- og indtægtsgrundlag væk, og derfor blev 23 medarbejdere hjemsendt den 27. marts.

Det sker med støtte fra den vedtagne lønkompensationsordning. Det drejer sig om bl.a. klubrådgivere, turneringsmedarbejdere, projektledere m.fl.

Hjemsendelsen af medarbejderne betyder også, at DBU Sjælland er overgået til et nødberedskab, hvilket bl.a. indebærer, at klubberne kan kontakte nødberedskabet direkte. 

Kontaktoplysninger til nødberedskabet

Læs også:
Corona: Status og anbefalinger
DBU Sjælland hjemsender 23 medarbejdere