På hele unionens vegne, må vi bare takke de frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats ude i klubberne, det her er i den grad deres fortjeneste. De har gennem 2020 kæmpet med Coronaprotokoller, frafald og alligevel har de formået at favne så mange nye medlemmer over kun et år Jakob Koed

91.084 fodboldspillere er medlem af en af DBU Sjællands medlemsklubber.

91.084 fodboldspillere, der hver uge snører støvlerne og indtager de sjællandske fodboldbaner med deres klub- og holdkammerater.

Et tal der ikke bliver mindre imponerende, når man tager i betragtning, at det kommer på bagkant af det laveste medlemstal siden 2008.

Fremgang på alle områder
Den store medlemsfremgang kan ses på samtlige medlemskategorier, og det er et vidne om at de sjællandske klubber formår at tænke i den hele klub, at tiltrække medlemmer i alle aldre, og selvfølgelig både drenge/mænd og pige/kvinder.

- Selvom Corona har rystet posen i forhold til idrætsvanerne, skal så mange medlemmer også kunne rummes. Jeg tror fuldt og fast på, at den fremgang vi ser i de sjællandske fodboldklubbers medlemstal skal tilskrives den store indsats vores klubber gør, hver evig eneste dag, for at få flere ind i fællesskabet. Fodbolden skelner ikke mellem ung og gammel, pige og dreng, og det er også det vi ser nu, hvor alle medlemsområder vokser, udtaler Jakob Koed formand i DBU Sjælland.

Den største fremgang, procentmæssigt, ses i området kvinder 70+ (48,39%) og piger 0-6 år (45,47%).

Kigger vi på antal, så ser vi den største medlemsmæssige fremgang hos drenge i alderen 7-12 år, hvor hele 1.791 nye børn har fundet deres vej ned i fodboldklubberne.

Procentmæssigt vokser pige/kvindesiden på Sjælland med 17,92% og drenge/herresiden med 10,16%.

Flere medlemmer fordelt på færre klubber
Bag den store medlemsvækst står selvfølgelig de sjællandske klubber og deres enorme indsats.

Derfor er det også værd at kigge på hvor mange klubber, der i dag udgør DBU Sjælland.

Her er tallet 337 klubber, og det er faktisk det eneste sted vi kan spore en tilbagegang i forhold til sidste år, hvor tallet var på 348 klubber.

Tallet er det laveste i DBU Sjællands nyere historie, siden 1996, men det har helt åbenlyst ikke haft en betydning på den store medlemsfremgang.

- At vi ser antallet af klubber gå tilbage i år, tror jeg handler om at flere klubber har haft mulighed for at sætte sig ned og træffe en beslutning om klubbens fremtid, da fodbolden lå stille. Jeg er samtidig overbevist om at flere ét holds klubber er blevet til hold i andre klubber, og dermed er der ikke lighedstegn mellem antal klubber og medlemstallet, siger DBU Sjællands formand Jakob Koed.

Brøndbyernes IF Sjællands største klub*
I år kan Brøndbyernes IF bryste sig af at være Sjællands største fodboldklub med hele 2.046 medlemmer, et antal medlemmer som bringer dem ind på en 5. plads over de største fodboldklubber i Danmark.

På en sjællandsk andenplads finder vi sidste års største fodboldklub, Greve Fodbold med 1.823 medlemmer, og som den sidste klub i top 3 er Virum-Sorgenfri BK med 1.398 medlemmer

De 10 største klubber på Sjælland
Klubnavn Antal medlemmer
Brøndbyernes IF 2.046
Greve Fodbold 1.823
Virum-Sorgenfri Boldklub 1.398
Himmelev-Veddelev Boldklub 1.311
Lyngby Boldklub 1921 1.272
Farum Boldklub 1.243
Hørsholm-Usserød Idrætsklub 1.220
IF Skjold-Birkerød Fodbold 1.212
Ballerup-Skovlunde Fodbold 1.187
B.1973 Herlev 1.177

Fremgang i hele fodbolddanmark
Det er en glædens dag i fodbolddanmark, for med offentliggørelsen af medlemstallene fra DIF, kan vi konstatere at 35.540 flere danskere har meldt sig ind i en fodboldklub i løbet af det sidste år, og nu er i alt 344.678 medlem af en fodboldklub i Danmark.

Det kan du læse mere om her.

Det er enormt glædeligt at se at fodbold som et samlet hele i Danmark vokser, og at vores venner i de andre Lokalunioner også har stor fremgang, det kan vi ikke andet end glæde os over på Sjælland Jakob Koed, formand i DBU Sjælland

Det tal betyder også at DBU Sjællands medlemmer udgør 26,4% af dansk fodbold, og dermed er lige over hver fjerde danske fodboldspiller medlem af en sjællands fodboldklub.


Stor cadeau til de sjællandske dommere
Foruden rosen til de mange frivillige, trænere, ledere og alle dem der får klubbernes hverdag til at fungere, er det også værd at nævne de sjællandske dommeres indsats, som med den store medlemsfremgang også oplever et øget pres i form at flere opgaver.

- Jeg synes det er vigtigt at nævne dommerne i denne sammenhæng, og anerkende deres store indsats på de sjællandske baner, for de oplever også et øget pres med denne medlemsstigning.
De er med til at de mange medlemmer, nye som gamle, kan komme ud og spille fodboldkampe, og det er vigtigt at vi også her anerkender deres betydning og andel i den positive medlemsfremgang. - Jakob Koed, formand, DBU Sjælland.

Næste opgave: fastholdelse
Fremgangen af fodboldspillere på Sjælland er en glædelig nyhed, og særligt for de mange sjællandske fodboldklubber må det være positivt at opleve, efter den hårde kamp med Corona-protokoller, nedlukning, og frafald de seneste år.

Men fremgangen forpligter også, og nu er næste opgave at fastholde de mange nye medlemmer, samt selvfølgelig stadig være åbne for yderligere tilgang.

- Nu kommer den næste opgave for de sjællandske klubber, og det er at fastholde de her mange nye medlemmer i fodbolden, og i deres klubber. Det er jeg overbevist om at klubberne godt kan, men det kræver samme store indsats, som er grundlaget for den store medlemsfremgang, slutter DBU Sjællands formand Jakob Koed.
*I en tidligere udgave af artiklen fremgik en tabel med de 10 største fodboldklubber på Sjælland, som desværre fremgik med forkerte medlemstal.