Mindeord om Ejvind Thunø

30. april gik Ejvind Thunø bort. Dermed har sjællandsk fodbold og i særdeleshed fodbolden i Ballerup mistet en af sine helt store frivillige ildsjæle.

Mindeord om Ejvind Thunø
Ejvind Thunø (portræt fra 2007).
Af: DBU Sjælland Kommunikation

Ejvind Thunø, født 9. juli 1930, gik bort 30. april 2019. Han blev 88 år. Ejvind Thunø var en mangeårig frivillig ildsjæl og drivkraft for fodbolden i Ballerup. For sine mange års tro tjeneste for sjællandsk fodbold blev Ejvind Thunø desuden i 2000 hædret med DBU Sjællands højeste anerkendelse – guldemblemet.

Med tildelingen af guldemblemet blev Ejvind Thunø medlem af DBU Sjællands veteranklub, i daglig tale gulddrengene, hvor han var flittig deltager ved de 1-2 årlige arrangementer i forbindelse med delegeretmødet og landspokalfinalen (i dag DBU Pokalen). De rutinerede kræfter på kontoret husker i dag med et smil, at Ejvind Thunø ofte kom forbi, når hustruen var på indkøb i Roskilde. For mens hun handlede ind, så kunne han da ligeså godt ordne et par fodbold-ærinder for sin klub på kontoret. Ejvind Thunø repræsenterede DBU Sjælland i flere sammenhænge og var gennem 10 år en del af DBU’s repræsentantskab.

I 1943 begyndte Ejvind Thunø at spille fodbold i Ballerup Boldklub (siden Ballerup IF). Den aktive karriere blev dog kort på grund af sygdom, men i stedet kastede Ejvind Thunø sig i den grad over ledergerningen. Han kom til at beskæftige sig med fodbold på lokalt plan i mere end 70 år. Lederkarrieren startede i spillerudvalget i 1952 og fortsatte med poster som klubhusbestyrer, bestyrelsesmedlem, seniorafdelingssekretær, næstformand indtil han gennem 12 år bestred formandsposten. I 1964 var han medstifter af ’Idrætsforeningens Venner’, der i dag er kendt som ’Søndagsbanko – BSF Venner’, som gennem årene har samlet millioner ind til klubben. Ejvind Thunø var formand for ’vennerne’ i fire år og aktiv gennem 50 år.
Mange kendte også Ejvind Thunøs røst fra lydkulissen i ’Gryden’, hvor han var i mange år var stadionspeaker. Efter tiden som formand blev han sekretær for klubben og bestred rollen frem til sammenlægningen af Ballerup IF og Skovlunde IF til BSF i 2010.

Og sådan kunne man blive ved. En sand ildsjæl for fodbolden er gået bort. 

Æret være Ejvinds minde.

Hædersbevisninger
Ejvind Thunø hører til blandt de mest hædrede fodboldfrivillige hos DBU Sjælland. Han har blandt andet modtaget:

  • 2000: DBU Sjællands guldnål
  • 1977: DBU’s sølvnål
  • 1972: DBU Sjællands Faxe-legat
  • 1971: DBU Sjællands æresemblem

Log ind