Kom godt i gang med den nye sæson

Nu er efterårssæsonen 2014 så småt gået i gang og den byder på en række tiltag, som er afgørende for jeres turneringskampe. I weekenden udsendte DBU Sjælland derfor et brev og en plakat, som beskriver de væsentligste ændringer og tiltag.



Herunder finder du en kort beskrivelse af indholdet i brevet, samt et link til fulde brev og den tilhørende plakat.

Elektroniske holdkort

Elektroniske holdkort er gældende og obligatoriske fra 1. august i alle 8 – og 11 mands kampe. Det betyder samtidig, at de fysiske holdkort ikke længere er gyldige.   
Det elektroniske holdkort skal udfyldes inden kampstart og det er de personer i klubben som har fået tildelt hvervene, ’Holdkontakt’ og ’Holdkortindberetter’. Kun registrerede og godkendte spillere i KlubOffice kan tilføjes det elektroniske holdkort.

Nye spilleformer og banestørrelser
Som de fleste nok ved indføres der nye spilleformer pr. 1. august – men det er måske ikke alle der er klar over samtidig nye banestørrelser jævnfør de nye spilleformer.
Se skemaet via linket, der er opdelt i årgange, spilleform og banestørrelse.

Hvis klubbens baneanlæg ikke kan overholde de nye banestørrelser på grund af pladsmangel, er der mulighed for at søge dispensation. Dette kan dog kun ske på baggrund af en ansøgning fra den enkelte klub med vedlagt dokumentation.

Lovlig brug af spillere

Op til en ny sæson sker der traditionelt en hel del klubskifter. I den forbindelse er det vigtigt, at modtagerklubben indhenter spillercertifikat hos spillerens tidligere klub - hvis spilleren har spillet i en anden klub i efteråret 2012 eller senere.

Har spilleren spillet for en anden klub i foråret 2012 eller tidligere, skal han eller hun samt den nye klub udfylde en spillererklæring. Spilleren skal være registreret via klubbens adgang til KlubOffice. Spillererklæringen skal ikke længere sendes til DBU Sjælland, for at spilleren er spilleberettiget.  Spillererklæringen skal dog opbevares i klubben.

Regler for op – og nedrykning af spillere
En ny sæson er ofte lig med rokeringer i spillertruppen. Spillere går fra klubbens bedste hold til et lavere rangerende, og andre tager den modsatte vej til førsteholdet. I den forbindelse er det dog vigtigt, at være opmærksom på de regler der gælder omkring nedrykning af spillere i den nye sæson.

Det forholder sig sådan, at efterårssæsonens første kamp – hvad angår op- og nedrykning af spillere – skal ses som en direkte forlængelse af forårssæsonens sidste kamp. En spillers spilleberettigelse i efterårets første kamp vil altså afhænge af, hvilket hold han/hun spillede på i forårssæsonens sidste. Populært sagt er sommerpausen altså blot at betragte som en forlænget weekend.

Væsentlige ændringer i turneringsreglementet
Der er flere vigtige ændringer der skal tages højde for i turneringsreglementet.  Via dette link kan du læse om:

- Ventetid ved dommerens udeblivelse
- 11 Mands afvikles som 8 Mands
- Præcisering af kontaktpersoner
- Rangering af en klubs hold
- 8M U-12 og yngre: Særregler

Det bliver billigere at være ansvarlig
DBU Sjællands bestyrelse vedtog i juni at ændre i bødestørrelserne på to områder, nemlig udeblivelser og trækninger. Præmissen for at ændre på bødestørrelsen ved udeblivelser er, at man ønsker at belønne de hold/klubber, som melder rettidig fra og straffe de hold/klubber, som uden afbud udebliver fra planlagte kampe. Det bliver dyrere at udeblive uden rettidig afbud, men billigere at melde fra rettidigt. Se taksterne nedenfor.
  
Bestyrelsen har også valgt at nedsætte trækningsgebyret jævnfør den relative tidlige tilmeldingsfrist i forhold til klubbernes træningsopstart. Se taksterne via dette link 

RIGTIG GOD SÆSON FRA DBU SJÆLLAND

Log ind