DEL2014: Børnefodbolden tog dagsordenen på et livligt delegeretmøde
Delegeretmødet 11. januar 2014 blev et livligt et af slagsen, hvor resultatformidling i børnefodbolden indtog dagsordenen.
Afstemning om et forslag.
I New Orleans i de amerikanske sydstater har de en tradition om at spille jazznummeret ’When the saints come marching in’ i forbindelse med begravelsesoptog. De kalder det en jazz begravelse eller bare en begravelse med musik.
Jazzbandet Blå Mandag indledte DBU Sjællands delegeretmøde 11. januar 2014 med samme nummer. Men årets møde skulle langt fra vise sig at være et begravelsesoptog. Snarere tværtimod. Delegeretmødet skulle gå hen og blive et særdeles livligt et af slagsen og debatten om resultater i børnefodbolden skulle i den grad tage dagsordenen på mødet.
Jazzbandet blå mandag
Læs den fulde beretning her
Jørn Hedengran afsluttede beretningen med et citat.
Husk: Hvis vi altid går i andres fodboldspor, så kommer vi aldrig nogensinde foran.
Den første taler var Herstedøster IC’s formand Søren Burchall. Han roste beretningen, men efterlyste mere dialog med klubberne inden nye tiltag blev ført ud i livet. Fx at Old Boys og Veteranturneringen skulle være helårs og slås sammen med DBU Københavns.
Han pegede også på, at kvindeseniorstrukturen var blevet lavet om fra 3F ligaen og hele vejen ned gennem rækkerne med lange køreture til følge for klubbens kvinder i den laveste fodboldrække.
Visning af resultater i børnekampe
Et emne stjal dog dagsordenen mere end noget andet. Det drejede sig om resultater i børnefodbolden, hvor Søren Burchall ligesom en række af de øvrige delegerede i stort set samme ordenlyd undrede sig over, at bestyrelsen inden delegeretmødet trak en beslutning om ikke at vise resultaterne i børnefodbolden fra U-10 – U-12 tilbage.
Søren Burchall fra Herstedøster IC opfordrede bestyrelsen til at styrke dialogen med klubberne.
Ligesom flere andre udtrykte Søren Burchall, at i hans klub ville de gerne have givet deres meninger til kende på delegeretmødet før en beslutning blev truffet.
Søren Burchall glædede sig derfor over, at Jørn Hedengran i beretningen tilkendegav, at bestyrelsen ikke ønskede at gå den vej i fremtiden.Dialog skaber løsninger
Jørn Hedengran erkendte, at der var truffet beslutninger uden behørig dialog med klubberne inklusiv beslutningerne om resultatregistrering i børnefodbolden. Han noterede kritikken af beslutningsprocesserne, som en del af en læreproces og lovede desuden, at bestyrelsen ville kigge nærmere på Søren Burchalls eksempler.
- Jeg er rigtigt glad for, at du bed mærke i, hvad det er vi vil fremadrettet. Vi har lavet nogle skoleeksempler, der har lært os en hel del om, hvordan vi skal arbejde fremadrettet. Dialog skaber resultater og dialog skaber løsninger, sagde Jørn Hedengran og nævnte dommersituationen i foråret som et eksempel på behovet for dialog.
Jørn Hedengran forklarede Søren Burchall, at Old Boys/Veteranturneringen og Kvindeseniorstrukturen var en central beslutning fra DBU, som fik afsmittende virkning ned i de laveste rækker hos lokalunionerne.
’Derfor ændrede vi beslutningen’
Jørn Hedengran gjorde det herefter helt klart, hvorfor bestyrelsen traf beslutningen inden delegeretmødet.
- Bestyrelsen ønsker ikke, at de to forslag kommer til behandling på delegeretmødet. Punktum. Bestyrelsen ønsker principielt ikke, at der er resultater i børnefodbolden. Punktum. Vi traf beslutningerne, fordi vi ser hele det her kompendium med nye spilleformer, som en helt ny måde at spille fodbold på. Der er mange spørgsmål, der skal kortlægges i samarbejde med jer klubber. Og det er det vi skal bruge dialogmøderne (i de lokale fodboldråd i januar og februar red.) til. Træffer vi delbeslutninger nu omkring tre årgange, så kortslutter vi hele processen, forklarede Jørn Hedengran.
Vil have en åben debat
Han forklarede, at et vedtaget forslag på delegeretmødet omkring resultater i U-10 – U-12 midt i en proces mod nye spilleformer ville låse mulighederne for at lave ændringer omkring netop disse årgange.
Det er derefter planen, at resultatet af processen vil ende ud i en helhedsløsning for fremtidens fodbold for de berørte årgange på Sjælland.
Jørn Hedengran orienterede efterfølgende om, at bestyrelsens beslutning fra december har den betydning, at resultater i børnefodbolden vil blive genindført i foråret 2014.
Mindre fart på beslutningerne
Søren Burchall fra Herstedøster IC og navnefællen Søren D. Sørensen fra Taastrup FC opfordrede bestyrelsen til, at sætte beslutningsfarten ned og i stedet at sikre, at de endelige beslutninger var de rigtige og at de beroede på ønsker fra klubberne.
Jørn Hedengran var enig i betragtningen, men gjorde opmærksom på, at selvom bestyrelsen i henhold til lovene kunne træffe beslutninger om turneringsforhold uden at spørge delegeretforsamlingen først, så skal bestyrelsen stadig stå til ansvar for sine beslutninger over for delegeretforsamlingen.
Allan Lindgaard fra IF Hjorten opfordrede alle til at hylde Kurt Bagge-Hansen for sine 12 år som formand for DBU Sjælland. En opfordring som blev fulgt.
Overskud i regnskabet
Kasserer Frank Petersen fremlagde årsregnskabet, der viste et overskud på 1,086.619 kroner.
Han forklarede dette med, at der blandt andet var blevet tjent mere end forventet på turneringsvirksomhed (550.000 kroner) herunder særligt indefodbold. På dommervirksomheden (ca. 225.000 over budgettet) her var det særligt på grund af øget deltagelse i dommergrunduddannelsen. Det samme var tilfældet med den øvrige kursusvirksomhed, som var 250.000 kroner over budgettet.
Frank Petersen forklarede, at man nu ville kigge på om bøderne måske kunne blive lavere for de klubber, som forsøger at overholde reglerne ved fx at melde afbud, trækker hold etc.
Frank Petersen forklarede, at de poster, der koster særligt meget er udtrækninger, udeblivelser og kampflytninger. Han sluttede af med at forklare, at efter der var henlagt midler til renovering, jubilæumsfond, særlige aktiviteter ender vi på et beløb på 1,3 millioner i sidste ende blev overført til næste år. Herefter blev årsregnskabet godkendt. I det kommende år er der budgetteret med et underskud på 317.000 kroner, da bestyrelsen ikke har ønsket at hæve priser på tilmeldingsgebyr og andre ydelser af hensyn til klubbernes økonomi.
Præsentation af nye spilleformer
DBU Sjællands udviklingskoordinator Michael Juul og Christian Bordinggaard fra DBU præsenterede den store danske spilleformsundersøgelse, der varsler ændrede og nye spilleformer i dansk fodbold.
Bagefter havde deltagerne mulighed for at debattere og stille spørgsmål til undersøgelsens resultater og anbefalinger.
Forslag
Bestyrelsen havde foreslået ændringer af unionens love og der var indsendt tre klubforslag til delegeretmødet. Klik for at se forslagenes skæbener.
Læs hvordan det gik med forslagene til delegeretmødet
Ole Jacobsen blev valgt som ny formand for DBU Sjælland.
Læs mere om DBU Sjællands nye formand Ole Jacobsen
Henrik Lindbaum, Allan Thoft Jensen og kasserer Frank Petersen blev genvalgt til bestyrelsen uden modkandidater. I 2013 skiftede Heidi Christensen sin plads som suppleant ud med en fast plads i bestyrelsen, da hun tog over efter Anette Søndergård. På delegeretmødet blev hun officielt valgt for et år.
Fra venstre mod højre kunne Allan Thoft Jensen, Henrik Lindbaum og Heidi Christensen glæde sig over valg til bestyrelsen.
- Det er vigtigt for en organisation som vores, at vi kigger efter talenter og folk som gør en rigtigt god indsats og som har nogle kompetencer, som vi gerne vil gøre brug af. Vi valgt en, som ret ofte giver os noget modstand. Vi peger på Jacob Koed, som bestyrelsens kandidat, fordi Jacob viser mandshjerte og mod til altid at sige, hvad han mener. Det har vi brug for.
Jakob Koed blev valgt som ny suppleant til bestyrelsen.
Den lovformelige del af delegeretmødet blev sluttet behørigt af efter traditionen med et trefoldigt leve for Sjællandsk fodbold.Spørgelysten havde på dette tidspunkt vist sig så stor, at DBU Sjælland måtte aflyse årets indlægsholder Tommy Krabbe, da der ikke var tid til, at han kunne holde sit oplæg om ildsjæle.
Af Peter Vest Hansen, Foto: Rie Døllner