Vinderen af årets sjællandske fodboldbillede 2013 er kåret...

Jeff Duckett vandt fotokonkurrencen årets sjællandske fodboldbillede 2013.Vinder - Jeff Duckett
Vi har nu fundet en vinder i konkurrencen om årets sjællandske fodboldbillede.

I år modtog vi kun få bidrag, men til gengæld var kvaliteten af de indsendte billeder høj. Så høj, at det var særdeles svært at finde en vinder.

Men til sidst var det umuligt for dommerpanelet at komme udenom Jeff Ducketts billede af to jublende fodbolddrenge.

-  Det er et billede, der går lige i hjertet og udstråler alt det bedste ved fodbolden. Både den individuelle glæde over en god aktion og følelsen af at dele sin glæde med en holdkammerat. Derudover er billedet på et teknisk højt niveau og har en god komposition uden forstyrrende elementer, lyder dommerpanelets begrundelse.   

'Svært at stå for'
Jeff Ducketts vinderbillede er taget under et børnestævne 15. september på Rosenhøj Boldklubs anlæg i Hvidovre. Han beskriver billedet på følgende måde.  

- Det er altid sjovt at fotografere børnestævner. Dels giver de mange hold og korte kampe stor afveksling, og dels opdager man hurtigt, hvordan selv helt små børn har ladet sig inspirere af deres fodboldidoler, når sejrene skal fejres! Den glade spiller med ansigtet (mod os) på billedet scorede flere gange til stævnet og mestrede kunsten i at juble til perfektion, og hans umiddelbare begejstring, energi og store, brede smil var svært at stå for (vejrmøller blev det også til). Man kan også lige ane, at hans far står i baggrunden og smiler bredt!

Med sejren blev det til et ægte hattrick for Jeff Duckett, der også vandt konkurrencen i 2011 og 2012. I modsætning til tidligere år var motivet i år ikke fra Jeff Ducketts egen klub Havdrup GI.    Nr. 2 - Evert-Jan van den Berg
2. pladsen går i år til Evert-Jan van den Berg fra Ledøje-Smørum Fodbold, der har fotograferet klubbens årgang 2000 i kamp (i hvide trøjer) mod finske HJK West 16. oktober. Billedet er taget under finalen i et italiensk stævne, hvor spillere fra begge hold appellerer om at få et frispark tilkendt. 

- Billedet indeholder en historie med masser af attitude og vindermentalitet. Begge drenge udtrykker en passionfor at ville vinde og på trods af at drengene har forskellige nationaliteter, så appellerer de nærmest synkront om frisparket til kampens dommer. Nr. 3 - Susanne Prahl
Den tredje plads på skamlen går til Susanne Prahl fra FC Helsingør. Hun har foreviget en jubelscene fra en kamp mellem FC Helsingør og BK Søllerød-Vedbæk 8. september 2013. Susanne Prahl fortæller historien bag billedet.   

- En kamp hvor FC Helsingør var bagud 0-3 til langt ind i 2 halvleg. Men (FC Helsingør red.) ender med at vende det til en 4-3 sejr. Her bliver det sidste og afgørende mål scoret med 3 min igen af kampen... Meget glade drenge fra FC Helsingør.

Dommerpanelet knytter følgende ord til billedet.

- Det er en sjov og lidt kejtet jubelscene, der fanger følelserne hos både det glade vinderhold og deres skuffede modstandere. Det gode motiv af drengene midt i billedet opvejer den lidt rodede komposition.

Ville du have valgt en anden vinder? Så kan du komme med dit bud på DBU Sjællands Facebook-side, hvor du kan finde alle de indsendte billeder i årets konkurrence:

Facebook: Klik her for at se alle billederne fra årets konkurrence

Om årets fodboldbillede
Kåringen af årets sjællandske fodboldbillede er en mangeårig tradition hos DBU Sjælland. Dommerpanelet består af Rie Døllner og Peter Vest Hansen fra DBU Sjællands kommunikationsafdeling. 

De sidste par år er vinderen blevet kåret i januar, men fremover vil vi kåre vinderen i december måned. Du kan allerede nu indsende dit biddrag og du er dermed med i årets konkurrence om de 4 landskampsbilletter og et abonnement på Sjællandsk Fodbold.   

Læs betingelserne for at deltage i konkurrencen

Af Peter Vest Hansen

Log ind