Finaletid i DBU's U-21 turnering

Det er finaletid i DBU's U-21 A-B turnering. Læs mere om finalerne her.

Der var naturligvis glæde hos Brønderslev IF efter sejren i U-21 B-turneringen Vest.

U-21 B-finalen VEST

Tekst og foto: Kim Glad Andersen, DBU Jylland

U-21 turneringens Vest-finale stod i år mellem Brønderslev IF og Dalum IF 24. juni 2014.

Finalen i U21 B slutspillet Vest blev afviklet på JKE-Park i Brønderslev klokken 19. Tilskuerne blev vidne til en velspillet fodboldkamp præget af fair play med to dygtige fodboldhold samt en dygtig dommertrio.

Brønderslev IF dominerede kampens første halve time, og på trods af behjertede forsøg – heraf to på målrammen, blev det gæsterne fra Dalum IF, som efter 35 minutters spil kunne juble over Andreas Broholms flotte afslutning og efterfølgende scoring efter et dygtigt iscenesat kontraangreb.

Udligning til Brønderslev
Efter halvlegsstillingen 0-1 startede 2. halvleg i et mere moderat tempo. Hjemmeholdet fik efter et kvarters tid sat et højere pres på Dalum og Emmanuel Matongo udlignede på en ripost tæt under mål efter flot opspil.

Kort tid senere bragte Lasse Christoffersen Brønderslev i front efter et flot hovedstød. Mod kampens slutning afgjorde Mathias Sørensen reelt den underholdende og velspillede fodboldkamp, da han headede en returbold i målet til slutresultatet 3-1.

Begge hold hyldet
Efter kampen blev begge holds spillere og trænere/ledere hyldet på behørig vis med overrækkelse af DBU’s flotte gulv- og sølvmedaljer – samt pokal til Brønderslev IF.

Den velspillede fodboldkamp blev således et flot punktum på U21 rækkens B-slutspil mellem vinderne af pulje 5 og pulje 4 – Brønderslev IF og Dalum IF.

Skuffede Dalumspillere efter nederlaget i Vest-finalen.

Vejen til finalen
Brønderslev nåede finalen på bekostning af Aars, FC Skanderborg og Team Horne/Hirtshals. Dalum trak det længste strå i forhold til OKS, Horsens fS og Gråsten Boldklub.

Tak til trænere/holdledere fra Brønderslev og Dalum for Deres sportslige og korrekte opførsel:

Brønderslev IF: Kim Nielsen, Palle Poulsen og Keld Larsen samt spillende træner Daniel Knudsen.
Dalum IF: Anders Visti og Jesper Larsen.

U-21 B-finalen ØST

Tekst: Timi Holm og Peter Vest Hansen, Foto: Jens Erik Jensen

Også øst for Storebælt blev der spillet finale i U-21 Turneringens B-række. Her stod finalen mellem B 1903 og KB. Dysten stod på Frederiksberg Idrætspark.

Det blev en spændende og velspillet kamp, hvor begge hold kæmpede det bedste de havde lært.

B1903 startede bedst ud i kampen, hvor de allerede efter 33 minutter var foran 3 - 0 på mål af Moussa Ajanne (7. min.), Joakim Ringgaard (22. min.) og Jonas Sjøstrøm (33. min.).

På dette tidspunkt i kampen så B 1903 ud til at tage en komfortabel sejr. Men efter 47 minutter gav Tobias Nierhof KB en livline med scoringen til 1 - 3 efter 47 min. Det gav KB-spillerne håb og med endnu en scoring fra Tobias Nierhof (70. min.) samt et mål fra Sebastian Kaalund stod det pludselig 3 - 3!

Men B 1903 var ikke tilfredse med det resultat. På mål af først Andre Atta (83. min.) og endnu et mål af Moussa Ajanne (84. min) sikrede Gentofte-klubben sig sejren i U-21 B Øst finalen med en 5 - 3 sejr over KB.

B 1903 vandt U-21 B-finalen med en 5 - 3 sejr over KB.

U-21 A-finalen ØST

Tekst og foto: Thomas Rasmussen

En fantastisk bane på Espelunden med stadionspeaker og bolddrenge dannede rammen om årets A-finale i U-21 turneringen. Godt 150 tilskuerer havde indfundet sig på stadion og var med til at skabe stemningen omkring kampen.

En lige indledning på opgøret mellem to teknisk dygtige hold. I kampens 19 minut kom første scoring. Avarta udførte en indøvet hjørnesparkskombination og Oscar Petersen sparkede flot bolden over i det lange hjørne til en føring til hjemmeholdet på 1-0.

Kolding kom herefter længere frem på banen og det gav Avarta en stor chance efter en omstilling i kampens 30 minut.

Det blev dog Kolding som fik udlignet blot 2 minutter efter da et veludført hjørnespark tæt under mål via målmanden ender midt i feltet, hvor Morten Nielsen sikkert sparker bolden i mål til 1-1.

Holdene gik til pause med stillingen 1-1.

Avarta BK giver bolden op på hjemmebanen i Espelunden til U-21 A-finalen mod Kolding IF.

Kolding overtager spillet
Efter pausen var det Avarta som fik lagt et lille pres på Kolding men desværre for hjemmeholdet fik de ikke udnyttet målchancerne og efter godt 15 minutter overtog Kolding alt spillet.

Indskiftede Simon Smidt, som i sidste års finale måtte forlade kampen med en korsbåndsskade,  ville ikke stå tilbage for de mange indskiftede målscorere ved årets VM. Et højt indlæg fra højre side endte hos Smidt som med en helflugter hamrende bolden helt op i målhjørnet. En scoring som næsten må være årets mål i Espelunden.

Samme Smidt var blot 5 minutter efter igen på spil hans afslutning bliver blokeret, men Thomas Nielsen er over returbolden og Kolding var i front med 3-1.

Kolding sad på spillet og Avarta havde det svært med Kolding offensiven og da et fladt indlæg fra venstre side endte hos Thomas Lund som via stolpen sparkede Kolding i front med 4-1 lignede det en afgørelse.

Avarta reducerer
Avarta viste dog herefter hvorfor de var nået frem til finalen et flot angreb med godt ti minutter igen endte hos Oliver Lund og han sparkede flot bolden i mål til reducering 2-4.

Kolding virkede i kontrol men Avarta forsøgte sig med at sætte midterforsvarer Mikkel Føge op på toppen og det gav pote i slutfasen, da Avarta fik tilkendt straffespark, som Mikey Mikander misbrugte men alligevel kunne glæde sig over, da han sparkede riposten i mål.

Kolding skulle forsøge at holde Avarta væk i kampens overtid da de grønne forsøgte at fremtvinge en udligning. Avarta fik chancen i 92 minut via et frispark midt foran mål, men holdet misbrugte den store mulighed.

Kolding vandt dermed U-21 turneringen for 4 år i træk og spørgsmålet er hvem der kan fravriste dem trofæet. Der er tilmelding via KlubOffice frem til 5. august.

Kolding IF vandt A-finalen i U-21 turneringen.
(red. og lagt på hjemmesiden af Peter Vest Hansen)