Kom med til Seriepokalfinalen 2014 på søndag

Greve Fodbolds træner Dennis Hald Olsen og Måløv Boldklubs træner René Bruun Kristiansen forventer en offensiv og velspillet fodboldkamp. Læs optakten til Seriepokalfinalen på søndag 11. januar klokken 14.00 på Brøndby Stadion bane 5.FK Sydsjælland 05 vandt Seriepokalfinalen 2013. Her jubler to spillerne efter pokaloverækkelsen på Brøndby Stadion.I år har 130 sjællandske herreseniorhold fra Serie 2 til Serie 6 kæmpet om de attraktive pladser i finalen om Seriepokalfinalen 2014. Det har givet mange intense og interessante kampe mellem klubber fra de fleste dele af Sjælland.

To klubber har dog haft mere is i maven end alle de andre. Efter syv kampe er Måløv BK fra Serie 3 og Grev Fodbold (2) fra Serie 2 de eneste ubesejrede mandskaber og derfor mødes de to klubber i kampen om Seriepokalen på Brøndby Stadion bane 5 søndag 11. juni klokken 14.00.

Kampens underdog: Måløv Boldklub
Som lavest rangerende klub må Måløv Boldklub betragtes som finalens 'underdog'. Den 79 år gamle klub i Ballerupområdet har fostret talenter som René Henriksen og Martin Albrechtsen og gennem 1990’erne rykkede klubben fra Serie 3 til Danmarksserien. Klubbens bedste resultater blev opnået i såvel 1998 som 1999, hvor klubben blev nr. 8 i Danmarksserien. 

Men 8. august 2006 gav DBU Sjælland Måløv Boldklub en dispensation til at trække klubbens bedste herrehold, der dengang lå i Sjællandsserien, efter 13 tabte kampe og en grusom målscore på 8 - 90. Trækningen sendte holdet ned i Serie 5. 

Men nu er medaljehåbene blevet tændt igen i Måløv-spillernes øjne. Det fortæller Måløv Boldklubs træner René Bruun Kristiansen. 

- Til at starte med deltog vi i Seriepokalen for at få kampe i benene. Men fra vi kom i kvartfinalen, så har pokalturneringens prioritet steget. Da vi trænede den anden dag kunne jeg mærke, at de var tændte og glæder sig til kampen på søndag.   

Stærkt kollektiv
Træner René Bruun Kristiansen beskriver Måløv Boldklub som en åben klub og sit hold som et stærkt kollektiv uden de store stjerner.   

- Måløv BK er en klub med plads til alle, hvor vi spiller for at vinde og vægter kammeratskabet højt. Det er nok derfor så mange af spillerne er gamle Måløv-drenge. Det er et ungt hold, som har spillet sammen en del år nu. Vi har ikke de store stjerner, men et godt og homogent hold. Det er det der gør os stærke. Det er unge spillere med tiden foran sig.  

 Klubben ligger nummer fire i Serie 3, pulje 2 og har 8 point op til tredjepladsen. Derfor kræver en oprykningsplads, at modstanderne taber point i sæsonens sidste kampe. Derfor er klubbens spillere ekstra opsat på at de vil vinde finalen på søndag.

- Jeg forventer en god fodboldkamp med to hold, der gerne vil spille fodbold. Jeg tror på vi kan overraske. Vi er inde i en ret god stime, hvor vi har spillet mange gode kampe og spillerne har fået en stor tro på, at vi kan gå ind og slå Greve-drengene på søndag. Jeg har set Greve et par gange, men jeg ved også, hvad mine drenge kan, når de er sat op til en kamp, siger René Bruun Kristiansen.  

Favoritten: Greve Fodbold (2)
Greve Fodbold fra Serie 2 må på søndag påtage sig rollen som favorit. Den københavnske forstandsklub Greve Fodbold har ligesom sin modstander rødder tilbage til 1935 som fodboldafdeling under Greve Idrætsforening. Men klubben fik først sin nuværende form og logo, da man i 2004 blev udskilt fra resten af Greve Idrætsforening.  

I dag er klubben den næststørste fodboldklub hos DBU Sjælland med over 1.300 medlemmer og har over de seneste år vundet flere titler blandt ander U-15 pige Mester (2011), Old Boys 7-mands pokalfinalen (2011) og indefodboldrækken for U-13 piger A+B (2012). 

Klubbens bedste herrehold ligger i Danmarksserien. Men der er bestemt også grund til stolthed over klubbens hold i Serie 2. Holdet har nemlig ikke blot kvalificeret sig til Seriepokalfinalen. De ligger også nummer 2 i Serie 2, pulje 2 efter 5 sejre og et nederlag i forårets seks kampe.    

- Jeg er stolt af mit hold, som jeg har været træner for i to år. I den tid har spillerne skullet vænne sig til vores 4 – 5 – 1 formation. Den er baseret på en solid defensiv i de fire bagerste og to målmænd, som er gode igangsættere. Det er en vigtig faktor. Vi er derfor ikke så afhængige af at lave mange mål. På vores midtbane ligger vores anfører, som er dygtig taktisk og læser spillet godt. Ved siden af ham har vi en rigtig midt-midt slider, som løber mange kilometer og er god til at vinde midtbanen på sit hovedspil og sin fysik. Længere fremme er vores offensive midt god til at finde hullerne og så har vi vores sindsygt hurtige kanter, fortæller træner Dennis Hald Olsen.  

Dygtige boldspillere
Han er da heller ikke bange for at tage favoritrollen på skuldrene. 

- Da vi ligger i Serie 2 og de ligger i Serie 3, så må man betragte os som favoritter. Jeg har ikke tænkt mig at lave om på vores koncept. Vores kanter er dygtige boldspillere og gode til at bryde modstandernes defensiv. Vores enlige angriber, Mitchell, er en stor stærk og uhyre giftig fyr, som vi kan spille bolden op på. Det sidste halve års tid har han virkelig udviklet en målnæse og kan afgøre kampene, forklarer træner Dennis Hald Olsen. 

Han fortæller, at spillerne glæder sig meget til Seriepokalfinalen og til at finalisterne skal hyldes pausen af Superligakampen mellem Brøndby IF og Randers FC. 

- Det betyder meget. Mange af vores spillere er i starten af tyverne og de var helt oppe at ringe over at skulle ind på Brøndby Stadion. Der er ingen tvivl om, at de er ærgerrige over at skulle vinde og de ved, at det ikke bliver let, forklarer Dennis Hald Olsen.  

God og offensiv bold  
Der er gratis adgang til kampen på Brøndby Stadion bane 5. Dennis Hald Olsen forventer, at der vil komme mange tilskuere fra Greve og han lover god og offensiv fodbold til Seriepokalfinalen.  
 
- Vi vil i hvert fald give dem god og offensiv fremadrettet bold. Vi er et chanceskabende hold, der scorer mange mål. Vi fedter sjældent med bolden, og jeg tror også andre vil se os som et seværdigt fodboldhold. Det er i hvert fald det vi hører fra publikum, siger han. 

Kampen kan følges på søndag fra klokken 14.00 på Brøndby Stadion bane 5. Der er gratis entré og de der ikke er til stede vil kunne følge kampen live, hvor vi vil løbende vil lægge opdateringer og små interviews op på Facebook-siden Sjællandsk Fodbold - husk at klikke 'synes godt om', hvis du vil modtage opdateringerne i din Facebook oversigt. 

Af Peter Vest Hansen, Foto: Rie Døllner

Log ind