Måløvs underdogs vandt Seriepokalen 2014

Efter en tæt og dramatisk affære kunne Måløv Boldklub lade sig hylde som vindere af Seriepokalen 2014 på Brøndby Stadion.

Glade Måløvsspillere jubler over sejren i Seriepokalfinalen 2014.

Måløv Boldklub vinder Seriepokalfinalen 2014 efter en dramtisk finale mod Greve Fodbold. Efter 0 - 0 i den ordinære kamp skulle finalen ud i straffespark før Måløv kunne løfte pokalen.

Til daglig spiller Greve Fodbold i Serie 2 og Måløv Boldklub i Serie 3. Men som bekendt kan alt ske i en finale. Og det gjorde det i kampen mellem Måløvs underdogs og favoritterne fra Greve.

Få minutter før kampstart klokken 14.00 kan de to meget opsatte mandskaber på banen til Van Halens 'Jump'. Greve vinder lodtrækningen og vælger klogeligt banehalvdelen med medvind. Dette giver allerede pote efter 10 minutter, da et giftigt indadskruet hjørnespark og en afslutning fra Greves Frederik Bisgaard tester Måløvs keeper.

Det er to hold, der står godt til hinanden. Måløv spiller afventende og defensivt og forsøger sig med lange bolde op mod deres offensive folk. Greve holder bolden nede ved jorden og forsøger at spille sig igennem modstandernes organisation gerne ved at benytte deres hurtige kantspillere.

Giftige kanter
Særligt Greves Kasper Olesen viser sig som et giftigt bekendtskab ved konstant at udfordre Måløvs forsvar med hurtige ryk og fine afslutninger. Efter 25 minutter rykker han sig fri af sin oppasser på højrekanten og sender en hård afslutning mod det korte hjørne. Afslutningen bliver dog stoppet af en god fodparade fra Måløvs målmand.

Efter 36 minutter er det Greves Patrick Pedersens tur til at sende et projektil mod mål fra venstrekanten, men forsøget bliver flot pareret af Måløvs Bjarke Balling.

Greve Fodbolds dygtige kantspiller Kasper Olesen (nr. 7) blev kåret som kampens pokalfighter.

Måløvs velorganiserede forsvar holder dog for det meste Greve fra de helt store chancer. Et par gange lykkes det også for Måløv at teste Greves målmand Glenn Pedersen. Men boldbesiddelsen og chancerne ligger mest hos Greve, der især er farlige i forbindelse med hjørnespark. Men Måløvs forsvar holder stand og ved pausen står det fortsat 0 - 0.

Stillingskrig
Efter 2. halvlegs start bliver en stillingskrig om midtbanen med masser af nærkampe og hovedstødsdueller. Men efter knap 90. minutter tilfalder kampens utvivlsomt største chance Måløv.

Her får Måløvs Matthew Friis kæmpet sig igennem Greves midtbane og sender Kim Finch Andersen i dybden. Forbi forsvaret og alene med Glenn Pedersen i Grevemålet svigter nerverne og bolden ryger i sidenettet til stor skuffelse for de mange Måløvtilskuere på sidelinjen.

Den ordinære kamp fløjtes af og kampen må ud i straffespark. I den disciplin viser Måløv sig stærkest og særligt målmand Bjarke Balling har med to redninger stor del i sejren på 5 - 4.

Der var masser af nærkampe mellem Greve Fodbold i blåt og Måløv Boldklub i rødt.

Efter kampen venter den måske største oplevelse. Her bliver de to finalister hyldet i pausen mellem Superligakampen Brøndby IF og Randers FC. Brøndby IF kæmper stadig med om bronzemedlajer, så der var pakket på Sydsiden (Brøndbys fanssektion) med fans, flag og romerlys.

I denne kulisse bryder jublen løs, da Måløvs anfører Magnus José Victor kan løfte Seriepokalen 2014. Af 130 hold kunne Måløv Boldklub lade sig hylde som det stærkeste pokalhold af dem alle. Greves dygtige kantspiller Kasper Olesen blev kåret som finalens pokalfighter.

Se billeder og video fra finalen på Facebook-siden Sjællandsk Fodbold (husk at klikke 'synes godt om')