Fokus på konflikthåndtering

Kvindelederuddannelsen havde konflikthåndtering på programmet, da 2.modul blev afholdt i DBU´s lokaler i Brøndby.

Som en del af DBU´s vision 2020 for kvindefodbolden udbyder lokalunionerne lederuddannelse for kvinder. Målet er at skabe flere kompetente kvindelige ledere i de danske fodboldklubber. Efter en vellykket start på årets forløb, der blev kickstartet med en kvindekonference i Odense, er de enkelte moduler nu i gang. I går var 25 kvinder fra Østdanmark mødt op for at blive klogere på konflikthåndtering og kommunikation.

-Jeg syntes det lød spændende med et modul om konflikthåndtering, da jeg selv har oplevet konflikter. Så jeg har set frem til i dag, fortæller Sussie Andersen der til dagligt er ungdomsformand i Nyråd IF.

-Jeg blev inviteret sidste år, men det et først i år, at jeg har haft tid og mulighed for at deltage. Jeg forventer mig meget af forløbet, for det er et rigtigt spændende program som er godt bygget op. Det er nogle relevante moduler og så er det overskueligt at kurserne afvikles over 4 moduler, siger Sussie Andersen.

For Mise Biduda, der er træner i Fremad Valby, er det en stor motivation at få nogle nye redskaber som man kan bruge i hverdagen.

-Jeg regner med at få nogle nye værktøjer som jeg kan bruge i foreningslivet fremover. Jeg synes de udvalgte emner er spændende, og der er allerede nogle ting som et gået op for mig. Måske vidste jeg det godt i forvejen, men jeg er i hvert fald blevet bekræftet i at kommunikation, og det at folk reagere forskelligt, er vigtigt at tænke over. Det er fedt at møde nye mennesker, men det er ikke altid lige nemt, siger Mise Biduda, der deltager sammen med trænerkollegaen, Mathilde Bolding Andreasen.

Kvindelederuddannelsen er målrettet ledelse i en fodboldklub. Men for Nada El Khatib, som er frivillig i Høje Taastrup IF er uddannelsen relevant på flere niveauer.

-Jeg er i gang med en uddannelse på HHX i Ishøj og har planer om at læse videre indenfor projektledelse og management. Jeg tror jeg kan bruge kvindelederuddannelsen mange steder og få en masse viden og erfaring. Fremadrettet vil jeg gerne være aktiv i klubbestyrelsen og jeg håber at uddannelsen kan hjælpe mig og gøre mig parat til opgaven. Det at være frivillig giver rigtig meget mening for mig, da jeg har et stort ønske om at hjælpe andre mennesker, siger Nada El Khatib.

Kvindelederuddannelsen i Østdanmark er et samarbejde mellem DBU København og DBU Sjælland.

Af: Dan Pedersen 

Log ind