DBU roser nyt forslag om frivillige

Frivillige i Danmark blev i dag fremhævet og lovet bedre regler under Folketingets åbning.DBU's formand Jesper Møller roser statsministerens tale og forslag 

Frivillige i Danmark blev i dag fremhævet og lovet bedre regler under Folketingets åbning. 

Det var statsminister Helle Thorning Schmidt, der roste de mange danskere, der arbejder frivilligt i foreninger, klubber og andre organisationer. 

"Vi har lyttet til de to millioner danskere, der gør en frivillig indsats. De fortjener vores respekt. Vi skal tage ansvar for hinanden. Det gør de to ud af tre danskere, der deltager eller har deltaget i frivilligt arbejde. De gør en meget konkret forskel for andre mennesker. For den pige eller dreng, der lærer at spille fodbold. For den ældre, der kommer en tur i skoven. For den hjemløse, der får et måltid mad," sagde statsministeren blandt andet i sin åbningstale. 

Samtidig varslede hun et opgør med den udskældte 4-timers-regel, der har begrænset efterlønneres mulighed for at lave frivilligt arbejde uden at blive trukket i efterløn. Nu bliver grænsen ændret til 15 timer om ugen. Derudover lægges der op til at droppe kravet om arbejdspladsvurdering af idrætsforeningerne. 

Statsministerens tale og regeringens forslag møder stor ros hos DBU’s formand, Jesper Møller, der glæder sig på vegne af dansk fodbold og de godt 50.000 frivillige, der arbejder som trænere, holdledere, kasserere og andre funktioner i fodboldens verden. 

"Dansk fodbold ville ikke være det samme uden den store indsats, de frivillige gør i vores klubber – både for børnefodbold, seniorfodbold og i både store og mindre klubber. Derfor fortjener de alt muligt ros og anerkendelse – også fra landets statsminister og regering," siger Jesper Møller. 


DBU’s formand håber, at forslaget om ændringer for timetallet vil blive vedtaget, så både dansk fodbold og andre organisationer kan få glæde af danskernes store lyst til at gøre en ekstra indsats. 

"Det vil være til gavn for de frivillige – og dermed også for dansk fodbold," siger han.

Log ind