Til kamp mod brystkræft

På Gladsaxe stadion stillede 26 fodbold fitness hold op til kamp mod brystkræft, da der blev afholdt Lyserød Lørdag. Overskuddet gik ubeskåret til kampen mod brystkræft.


Fodbold Fitness kvinder fra værtsklubben, Bytoften IF, var klædt i pink, da de støttede op Lyserød Lørdag i Gladsaxe. 

Bytoften IF og DBU, herunder lokalunionerne DBU København og DBU Sjælland, var med til at støtte op om Lyserød lørdag i Gladsaxe, hvor fodboldkvinder i alle aldre var mødt op for at spille motionsfodbold og støtte en god sag. I timerne inden stævnestarten var banen på Gladsaxe stadion blevet kåret til Danmarks bedste, så det var på alle måder en perfekt ramme på en solrig lørdag.

Lyserød lørdag blev afviklet i mere end 150 byer over hele landet og formålet var at støtte op om kampen mod brystkræft. Med Støt Brysterne og Kræftens Bekæmpelse i ryggen havde Bytoften IF taget initiativ til arrangementet, der blev åbnet af Gladsaxe Borgmester, Karin Søjberg Holst, og Lykke Friis, der er ambassadør for Kræftens Bekæmpelse:

-Brystkræft og kræft som sådan er en folkesygdom og jeg har selv en kusine, der er ramt af brystkræft. Derudover er jeg ambassadør for Center for Holdsport og Sundhed samt kræftens bekæmpelse så det var oplagt for mig at deltage og støtte en god sag, sagde Lykke Friis.

Hun glædede sig ligeledes over at se DBU og fodbolden som en aktiv part i Lyserød Lørdag:  

-Jeg ser det her som det nye DBU og En Del af Noget Større kan man jo se lige her. Det er med til at brede fodbolden ud og lave en direkte kobling til sundhed og fællesskab, hvilket er det fodbolden kan.

DBU Sjællands formand, Ole Jacobsen, var også mødt op til arrangementet. Og ligesom Lykke Friis kunne han med stor tilfredshed følge arrangementet fra sidelinjen:

-Det her er ægte breddefodbold og sundhed så det basker. Vi bruger fodbolden til det den kan, og så er vi godt i gang med at gøre fodbolden til En Del af Noget Større. Herfra skal der lyde en kæmpe anerkendelse til Bytoften IF og alle de frivillige, der har slidt og slæbt for arrangementet.

Hos arrangør klubben, Bytoften IF, var der naturligvis også stor glæde at spore. For 2 år siden var klubben lukningstruet, men en vedholdende indsats fra en masse frivillige kræfter kulminerede med det flotte arrangement på Gladsaxe stadion:

-For 2 år siden havde vi 48 medlemmer og var ved at lukke og slukke. Så fik vi Kom ud af PomFRITTEN af DBU og i forlængelse af det Fodbold Fitness. I dag er vi 350 medlemmer så det er en fantastisk historie. Når man så ved at det kan lade sig gøre at trodse alle odds så giver det mod på mere. Derfor fik vi lyst og mod på at arrangere et stort Fodbold Fitness stævne og støtte den gode sag, fortæller Thomas Drejer fra Bytoften IF.

Se TV2 Lorrys indslag fra Lyserød lørdag - klik her.     

Log ind