Tuse IF kåret som Årets børneklub 2014

Lørdag den 4. oktober 2014 var en festdag for Tuse IF. Det var dagen hvor klubben blev udnævnt til årets børneklub på Sjælland 2014.

Tuses_Baner_2014

Forældre, børn, trænere og frivillige var dukket op i stor stil for at fejre den vestsjællandske klub i lørdags. Dagen blev indledt med et børnestævne i god tråd med den nye titel som årets børneklub. Derefter var der officiel kåring af klubben foran klubhuset anført af klubbens formand og ildsjæl Klaus Larsen.

Den første taler på podiet var Kim Møller, der er formand for DBU Sjællands børneudvalg. Kim startede med at gennemgå de kriterier som kvalificere en klub til titlen – og hvad der så i øvrigt gør en klub unik.
Børneudvalget kigger på flere områder når der skal udvælges kandidater til årets børneklub.  Der kigges blandt andet på forældreinvolvering, uddannelse af trænere, holdtilmelding hos DBU Sjælland, tilbud om pigefodbold, implementering af holdning og handlinger, integration og til sidst en helhedsbetragtning af klubben.

Besøg i Tuse IF var meget positivt
DBU Sjællands besøg hos Tuse IF fornylig, gav et fantastik indtryk. Det var tydeligt, at klubben gennem de sidste år har fået sat ting i system, organisering af frivillige, som virkelig brænder for at udvikle børnefodbolden med barnet i centrum og fokus på udvikling af den enkelte.

Klubbens frivillige gør forskellen
Kim Møller lagde i sin tale vægt på, at kåringen i høj grad er en hyldest til Tuse IF’s mange frivillige og forældre. Uden de mange hænder og hoveder er det svært at drive en fodboldklub og Tuse IF er ingen undtagelse. Tuse IF har formået at opbygge et bredt netværk af forældre og frivillige som lægger mange timer i klubben til gavn for børnene. 

Frivillige_TuseIF_2014

Træerne vokser ikke ind i himlen
Kim Møller roste i brede vendinger Tuse IF for deres indsats – men Kim havde også lidt ris at uddele i slutningen af sin tale.  
- I Danmark fødes der cirka lige mange drenge og piger, så børneudvalget vil da stærkt anbefale klubben at prøve at sætte lidt mere fokus på pigefodbolden i Tuse IF, pointerede Kim Møller, som ellers var meget begejstret for klubbens arbejde med børnefodbolden.  

Tuse_IF_politiker_tale

Flere t
aler og masser af ros
Kim Møller var ikke den eneste som havde trang til at rose Tuse IF offentligt, også Emrah Tuncer fra det radikale Venstre i Holbæk Kommune.  DBU Sjællands bestyrelsesmedlem Henrik Lindbaum overrakte pokalen som en anderkendelse for det store arbejde og den velfortjente titel.

Tilslut kom klubbens egen formand Klaus Larsen på podiet og sagde et par ord omkring arbejdet og opbakningen i klubben. Massive klapsalver rundede Klaus’ tale af og derefter var der forfriskninger til de mange fremmødte.

Foto: Jesper Ran Pedersen - Tekst: Rie Døllner

Log ind