Trænerseminar for U17/U19 og seniortrænere.

DBU Sjællands Træneruddannelsesgruppe har igennem et par år afholdt seminar i oktober måned for børne- og ungdomstrænere. Det har været en en stor succes og helt udsolgt hver gang. Træneruddannelsesgruppen har på den baggrund valgt at gå skridtet videre og udbyde et trænerseminar for U17/U19 og seniortrænere.

naerkamp_ude

”Vi har engageret os med en gruppe af tidligere og nuværende DBU instruktører som har deres eget koncept, og vi er klar til at udbyde inspiration af høj faglig kvalitet” siger formanden for DBU Sjællands Træneruddannelsesgruppe, Jens Peter Sørensen

Derfor igangsættes nu et seminar der løber over weekenden, fredag den 14. november og lørdag den 15. november, på Ishøj Vandrerhjem. Alle mødes fredag aften klokken 17.00 til fælles aftensmad, og efterfølgende kan deltagerne vælge sig ind på to kurser fra klokken 18.00. Det samme er gældende for lørdag formiddag, her kan der efter morgenmaden igen vælges mellem to kurser. Således kan man opnår seks timers rigtig god inspiration til træningen hjemme i klubben. 

”Vi slutter af cirka klokken 12.30 lørdag middag med en sandwich og en kildevand ”grab to go” – således at trænerne kan nå hjem til eventuelle øvrige arrangementer eller bare til en god weekend med hovedet fyldt med læring” siger Jens Peter Sørensen.

Programmet er som følger:

Fredag den 14. november:
Kl. 17.00 Aftensmad og værelsesfordeling m.v.
Kl. 18.00-21.00 – kursus 1 ”Vintertræning”
Kl. 18.00-21.00 – kursus 2 ”Omstillinger”

Kl. 21.30 – Social hygge med kaffe, øl, vand og sandwich

Lørdag den 15. november
Kl. 08.00 morgenmad
Kl. 09.00-12.00 – kursus 3 ”Standardsituationer”
Kl. 09.00-12.00 – kursus 4 ”Bevægelighedstræning”

Kl. 12.30 Kildevand og sandwich til ”grab and go”

Hvor og faciliteter
Faciliteterne er Ishøj Vandrerhjem og  kunstgræsbanen ved idrætscentret til de praktiske øvelser.
Deltagerne skal selv være aktive, men der kan tages hensyn til eventuelt nedsat bevægelighed.

Pris og tilmelding
Deltagerprisen for hele opholdet er kr. 800,00 pr. person – og der er plads til 60 personer.
Du kan tilmelde dig ved at klikke her


Kursusbeskrivelse:
Vintertræning
Formålet er blandt andet at forbedre den fysiske præstationsevne, planlægge den fysiske træning, dosering af fysisk træning samt gennemgang af fysiske tests. Der er praktisk træning med følgende træningsprincipper: lavintensitet- og højintensitetstræning, kort/lang intervaltræning og restitutionstræning. Der udleveres hæfte med træningsøvelser, hvor de fysiske elementer er beskrevet.

Omstillinger
 Dette kursus er tænkt som et inspirationskursus omkring emnet omstilling. 
Det vurderes til at have meget stor betydning i moderne fodbold, dels som en del af et holds spillestil, dels med hensyn til kampens resultat. Dette spotkursus giver et overblik over begrebet, og giver inspiration omkring, hvorledes man i den daglige træning kan arbejde med emnet.

Standardsituationer

Dette kursus er tænkt som et inspirationskursus omkring emnet standardsituationer. Et emne, der ikke er særligt velbeskrevet i fodboldlitteraturen.
Dette til trods for at mellem hvert tredje og fjerde mål scores på eller umiddelbart efter en standardsituation. Vi vil derfor med dette spotkursus give jer kursister en viden om emnet, samt give inspiration til, hvorledes man i den daglige træning kan arbejde med emnet.

Bevægelighedstræning

Formålet er blandt andet at forbedre præstationsevnen, forbygge skader, hindre muskelømhed med videre. En del af kurset er praktisk træning, hvor de følgende elementer indgår: boldkoordination, rytme, balance, aktions- og reaktionshurtighed og strækøvelser.



Log ind