Retfærdighedens vogter har 25 års jubilæum

Når trænere, spillere og andet godtfolk ringer ind til DBU Sjælland mandag morgen og raser over en episode fra en af weekendens kampe, så er det altid en rolig og fattet telefonstemme i den anden ende. Stemmen tilhører Bettina Pauch Hansen, som til daglig tager sig af disciplinærsager og fair play i unionen. Bettina har i dag 25 års jubilæum og det fortjener opmærksomhed.

Bettina_25aar

Konfliktmægler, trøster, omsorgsfuld, diplomatisk, kærlig, retfærdig - det er således kollegaer og chefen bedst beskriver Bettina. 
De seneste 10 år har Bettina siddet med unionens disciplinærsager og været lynafleder for mange potentielle eksplosive konflikter. Bettina er nok den i organisationen, som har hørt flest utrolige historier fra grønsværen på Sjælland – til tider i en meget høj decibel igennem telefonrøret. 
Trods ophidselse og forskellige fortolkninger af reglerne, så er Bettina alligevel meget vellidt af såvel ’kunder’, dvs. trænere, klubledere og spillere og kolleger, fortæller Kirsten Christensen, som har været ’bofælle’ med Bettina på kontoret i snart 20 år. 

- Bettina er den mest tålmodige sjæl jeg kender. Hun skal indimellem lægge øre til meget fra ophidsede fodboldfolk. Jeg var nok sprunget i luften for lang tid siden, men Bettina har en evne til at finde det positive og tale folk ned, så det ender med en fælles forståelse og et ordentligt farvel til sidst i samtalen, fortæller Kirsten Christensen, der er uddannelsesansvarlig i DBU Sjælland. 

Fra telefonomstilling til disciplinærsager
Bettina bliver ansat som ’telefondame’ i 1990. Men inden længe, opdager både Bjørn Jensen, tidligere administrationschef og dernæst Jens Erik Jensen som overtager Bjørns stilling i 1996, at Bettina har mere at bidrage med end at tage telefoner. Bettina har gennem tiden haft flere poster i organisationen. Hun har blandt andet igennem årene været sekretær for Indefodboldsudvalget, Dameudvalget og ’STU-piger’ og senest haft ansvaret for Fair Play og Fair Play ambassadørkorpset. De sidste mange år har Bettina været tilknyttet disciplinærområdet. Hendes ansvar er, at vurdere og sanktionere på området i samråd med kollegaen Jan Herguth-Overgaard. 

DBU Sjælland siger tillykke og tak
Både ledelse og kollegaer ønsker Bettina mange gange tillykke med jubilæet og takker for hendes altid behagelige væsen og positive tilgang, både i forhold til løsningen af opgaver, men også i kollegiale forhold. Bettina har ikke ønsket reception, men fejre jubilæet med kollegaerne på et senere tidspunkt.

Fakta om Bettina
Bettina er opvokset i Vallensbæk, men bor i dag i Solrød sammen med sin mand Kim. Sammen har de to store børn, Danny, 29 år og Nadia, 27 år.

Bettina er oprindelig kontoruddannet hos CC (leverandør af kontorartikler) i Glostrup, men inden da var hun stuepige på Spies’ Heotel Mercur. Bettina startede i DBU Sjælland (dengang SBU) i 1990 i forbindelse med at unionen flyttede fra Albertslund til Østre Ringvej i Roskilde.


Foto: DBU Sjælland - Tekst: Rie Døllner

Log ind