DEL2015: DBU Sjælland skal skifte til kalenderturnering
På DBU Sjællands delegeretmøde 10. januar 2015 vedtog et flertal af klubberne at genindføre en kalenderturnering.
BEMÆRK: Et flertal valgte på DBU Sjællands delegeretmøde 2016 af stoppe skiftet til en kalenderturnering. Turneringen vil derfor fortsat følge den velkendte model, hvor turneringen starter og slutter til sommer.
Læs mere i denne nyhed fra januar 2016: Nej til kalenderturnering - hvad betyder det for dig?
Delegeretmødet 10. januar 2015 vil gå over i historiebøgerne, som det år, hvor et flertal vedtog, at DBU Sjælland senest fra foråret 2016 skal skifte til en kalenderturnering. Turneringen skal dermed løbe fra forår til efterår i stedet for fra efterår til forår.
Klubforslaget blev stillet af Espergærde IF og vedtaget med 66 stemmer for og 42 stemmer imod. Forslaget blev motiveret af Espergærde IF's formand ud fra de tre hovedintentioner bedre fastholdelse, bedre baneudnyttelse og nemmere administration.
Dirigent Jens Otto Johansen gjorde, i forbindelse med afstemningen, opmærksom på, at en vedtagelse vil kræve en særregel i det fælles turneringsreglement, som skal godkendes i FLU's bestyrelse.
Læs her hvordan det gik med alle klubbernes og bestyrelsens forslag
65 af DBU Sjællands medlemsklubber greb muligheden for at sætte deres aftryk på, hvordan der skal spilles fodbold i 2015 ved at deltage i delegeretmødet. Op til 137 personer havde tale- og stemmeret til mødet, hvor der deltog 189 personer. De øvrige var gæster, veteraner, personale, frivillige ambassadører og medier.
Delegeretmødet 2015 var også særligt, fordi Ole Jacobsen skulle holde sin første beretning som formand for DBU Sjælland. Beretningen blev godkendt og du kan læse uddrag herunder.
Uddrag af bestyrelsens beretning her
Overskud i regnskabet
Kasserer Frank Petersen fremlagde årsregnskabet, der viste et overskud på 646.624 kroner. Beløbet blev derfor overført til næste år.
Der har i år været indtægter på 16.997.522 kroner og udgifter på 16.350.898.
Han hæftede sig ved, at udgifterne var som forventet og budgetteret. Derimod havde det vist sig sværere at budgettere med indtægter. Ifølge kassereren var de primære årsager, at der var uventede indtægter på kurser på godt 160.000, et højere tilskud på 170.000 og cirka 200.000 mere i bøder end budgetteret. Det resterende fordelte sig på mindre poster. Frank Petersen glædede han sig over, at bødeindkomsterne i forhold til sidste år var faldet med over 250.000 kroner.
- Så det har haft nogen effekt, at vi har ændret bøderegulativet, og at klubberne er blevet bedre til at styre dette, sagde Frank Petersen.
Du kan finde hele regnskabet her
Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger. Kassereren fremlagde derefter et budget, som forventes at gå i nul.
Efter 25 år stoppede John Kraup Nielsen som revisor for DBU Sjælland. Herefter blev Martin Sørensen valgt som ny revisor af delegeretforsamlingen.
Bestyrelsesmedlemmer på valg
De delegerede skulle desuden vælge tre bestyrelsesmedlemmer for 2 år. De afgående bestyrelsesmedlemmer Jørn Hedengran, Peter Roslev og Heidi Christensen blev alle genvalgt. Der skulle også vælges en suppleant for 1 år. Her blev Jacob Koed genvalgt.
Bestyrelsen i 2015:
Ole Jacobsen (formand)
Jørn Hedengran (næstformand)
Frank Petersen (kasserer)
Peter Roslev
Henrik Lindbaum
Allan Thoft Jensen
Heidi Christensen
Jacob Koed (suppleant)
Der var ingen ændringer i bestyrelsens sammensætning. Se dem her
Kommentarer til beretningen:
Frank Thaulow, RB 1906.
Som en kommentar til bestyrelsens beretning opfordrede Frank Thaulow SKAT til at undersøge fodboldklubber længere nede end 1. division, da han var af den opfattelse, at der fandtes 'kreativ bogføring' på de lavere niveauer. Derudover kom han med en opfordring til bestyrelsen om, at man som klub, i forbindelse med disciplinærsager, får adgang til alle indberetninger (sagens dokumenter).
- Der kommer lidt fra den ene klub, lidt fra den anden klub og så kommer der lidt fra dommeren. Hele den her mollevit forsvinder ned i en kinesisk æske, hvor ingen har mulighed for at deltage i debatten, og der er ingen af os der ved, hvad de andre parter skriver i indberetningerne. Du siger selv i din beretning, at DBU går ind for åbenhed, og det bakker vi op om. Så derfor må der snart komme en åbenhed i forbindelse med afvikling af fodboldkampe.
Frank Thaulow roste beretningen for at være fyldestgørende og indeholde mange gode ting. Dog så han gerne, at den blev udleveret skriftligt til næste års delegeretmøde, og han så gerne, at beretningen var kortere.
Ole Jacobsen, bestyrelsesformand, DBU Sjælland.
- Tak for bidraget, som jeg kun opfatter positiv. Jeg lover, at jeg vil tilstræbe en kortere beretning til næste år. I forhold til SKAT, så var mit signal sådan set, at det ikke stopper ved 1. division. Det er noget vi unionsmæssigt og klubmæssigt skal forholde os til.
Han tilføjede, at han ville tage spørgsmålet omkring åbenhed i disciplinærprocedurerne med til en drøftelse i bestyrelsen. Ole Jacobsen orienterede desuden om, at beretningen vil kunne findes på hjemmesiden efter delegeretmødet, og at han sammen med bestyrelsen, vil overveje, om der eventuelt skal laves om på proceduren til næste år.
Af Peter Vest Hansen, Foto: Rie Døllner