DEL2015: Flittige frivillige blev hædret

Syv ildsjæle blev hædret for deres ekstraordinære indsats for fodbolden på Sjælland på DBU Sjællands delegeretmøde 10. januar 2015.



De frivillige er hjørnestenen i både medlemsklubberne og DBU Sjælland. Derfor blev de frivillige hædret som de første ved unionens delegeretmøde 10. januar 2015. I år skulle der uddeles syv legater og priser.

Ebbe Senniksen har gjort en forskel 
Ebbe Senniksen modtog dette års "Jyske Banks Gør en forskel–prisen" for sin store indsats i Frederikssund IK. Valget af Ebbe Senniksen blev motiveret af DBU Sjællands bestyrelsesmedlem Henrik Lindbaum.  

- En af de kompetencer, som klubben fremhæver, er vores prismodtagers evne til at holde styr på klubbens økonomi. Han sætter en ære i at tallene går op, og han har formået på ganske kort tid at få styr på sidste års underskud til stor glæde for alle i klubben, sagde Henrik Lindbaum.  



Stig Nelkop, Jyske Bank (t.v.), Ebbe Senniksen og Henrik Lindbaum.  



Ebbe Senniksen har været frivillig i Frederikssund IK i mere end 40 år, og undervejs har han formentlig bestredet samtlige poster i klubben. Han har blandt andet været bestyrelsesmedlem, ungdomsformand, træner, holdleder, kasserer. kantinebestyrer, ansvarlig for støttegruppen 'De gamle drenge fonden" for ikke at nævne de mange andre opgaver han har løftet. 

Derfor er det måske ikke så overraskende, at klubben, i sin indstilling, karakteriserer Ebbe Senniksen som en uvurderlig ressource for klublivet i FIK.

En ildsjæl med mange kasketter 
Sten Wessel fra Måløv Boldklub modtog Faxe Kondi legatet. Bestyrelsesmedlem Heidi Christensen fra DBU Sjælland motiverede valget.  

- Vores legatmodtager, blev ligesom så mange andre værdifulde ildsjæle, introduceret til klubben gennem sine børn. Selvom børnene for længst er fløjet fra reden og ikke længere er aktive fodboldspillere, så er han stadig meget engageret i klubben.



Sten Wessel og Heidi Christensen. 



Vores legatmodtager har båret mange forskellige kasketter gennem årene. Han har blandt andet været træner for forskellige pigehold, ungdomsformand, banefordeler og ”praktisk gris” i ordets bredeste forstand. Det betyder, at han har sørget for opkridtning af baner, ordnet bolde og alle de andre opgaver, som får en fodboldklub til at løbe rundt.  

Selvom vores legatmodtager ikke længere har sin daglige gang i klubben, så er han stadig banefordeler. Ligesom han gennem årene har været en kulturbærer og vidensbank for de nye frivillige i klubben grundet sin store erfaring og knowhow omkring klubarbejdet – et ansvar han har taget alvorligt og formidlet rigtig godt. 

Udover sit engagement i sin lokale klub, så har DBU Sjælland også haft glæde af vores legatmodtager. Han har været formand for DBU Sjællands Pigegruppe og medlem af DBU Sjællands Børneudvalg. Og dem der kender ham, er ikke i tvivl om, at børnefodbolden – og især pigefodbolden - står hans hjerte nært.
 
- Vores legatmodtager er en repræsentant for en – desværre - uddøende race, nemlig en frivillig leder, hvor takken bærer lønnen i sig selv, sluttede Heidi Christensen før hun kaldte Sten Wessel op på scenen.  

Usædvanligt hjælpsom legatmodtager
Finn von Bülow modtog Faxe Kondi Legatet for sin indsats som frivillig i Gørslev IF. Bestyrelsesmedlem Allan Thoft Jensen motiverede valget.

- Den anden Faxe Kondi legatmodtager i dag er endnu en meget trofast ulønnet ildsjæl. Han beskrives som værende udsædvanlig hjælpsom, blandt andet ved klubbens mange arrangementer – faktisk har han deltaget i klublivet i mere end 25 år, sagde Allan Thoft Jensen.  



Finn Von Bülow (t.v.) og Allan Thoft Jensen. 



Han har været med i bestyrelsen fra 1985 og til nu. Undervejs har han prøvet kræfter med samtlige poster; bestyrelsesmedlem, sekretær, næstformand og formand for fodboldafdelingen. Sidstnævnte har han været fra 1987 frem til nu. Ved siden af bestyrelsesarbejdet har han været både ungdoms- og seniortræner. Derudover har han ikke været bleg for at løfte flere lavpraktiske opgaver i klubben. For eksempel har han stået for tøjvask af foreningens kamptøj til begge seniorhold siden 1997 samt opkridtning af baner siden 2004. 

Ved siden af sit frivillige arrangement i klubben har han også været medlem af Folkeoplysningsudvalget fra 2001 – 2005. Selv har han spillet fodbold i klubben siden 1970, og det er med tiden blevet til mere end 650 seniorkampe. 

Finn von Bülov takkede sin klub for indstillingen og DBU Sjælland for valget. 

- Der har været flere og større glæder end udfordringer. Derfor vil jeg gerne sige til de unge, der overvejer at gå ind i frivilligt arbejde - Tænk på mulighederne og glem begrænsningerne. Tak, sagde Finn von Bülow.  

Den omhyggelige kasserer
Bent Nielsen modtog Erik Asmunds Rejselegat på 10.000 kroner. Det fik han for sine 38 års frivillige og vedholdene arbejde for fodbolden i Køge Boldklub. Bestyrelsesmedlem Heidi Christensen motiverede valget. 

- Den første modtager af Erik Asmunds rejselegat er kendt for sin vedholdenhed, omhu og struktur på fodbolden, sagde Heidi Christensen.  



Bent Nielsen (t.v.) og Erik Asmund. 



Bent Nielsen startede sit lange parløb med Køge Boldklub i 1976, da han blev holdleder i ynglingeafdelingen. I alt blev det til 25 begivenhedsrige år i klubbens ungdomsafdeling før han skiftede arbejdsopgaver. Undervejs havde han haft talenter som Jon Dahl Tomasson, Martin Retov, Casper Ankergren og Søren Larsen under vingerne.  

- I dag er hans rolle i klubben lidt anderledes, idet han sidder tungt på pengekassen og er klubbens kasserer. Han og klubben kan på 4. år præsentere et regnskab med 0,00 kroner i kontingentrestancer – en præstation, som kun få kan prale af, tænker jeg, sagde Heidi Christensen.   

Bent Nielsen har gennem sit virke som kasserer i 15 år arbejdet for, at alle skulle betale kontingent, og helst inden man kom på holdkortet. Det har resulteret i, at samtlige 874 aktive medlemmer har afregnet deres mellemværende med klubben inden årsskiftet. Han arbejder hver formiddag i klubben, hvor han har ansvaret for en række områder: Blandt andet økonomi, medlemsadministration, pædofilierklæringer og en række andre opgaver. Alt arbejde er ulønnet og gøres med en sjælden omhu.

- Alle i klubben ved, at man ikke slipper udenom, at makkeren i omklædningsrummet også har orden i sagerne, hvilket har skabt en sund kultur, og har været medvirkende til en blomstrende senior/Old Boys-afdeling, sagde Heidi Christensen. 

Bent Nielsen takkede bestyrelserne i DBU Sjælland og Køge Boldklub for at blive indstillet og valgt.  

- Jeg ved ikke om det er en trussel, men jeg fortsætter som kasserer så længe jeg bliver valgt. Der er ikke nogen som har turdet stille op imod mig endnu, sagde Bent Nielsen med et glimt i øjet. 

Manden der gør mere end han magter
I 2015 fejrer både AIK 65 Strøby og Johnny Thorsen Jubilæum. Og det er faktisk svært at tale om den ene uden at nævne den anden. Johnny Thorsen modtog Erik Asmunds Rejselegat på 10.000 kroner for sin store indsats for fodbolden i fodboldklubben sydøst for Køge. Netop dette kom DBU Sjællands næstformand Jørn Hedengran ind på, da han motiverede valget fra talerstolen.    
   
- Vores legatmodtager er yderst vellidt, men modtager dog også urimelig kritik for at forsøge at gøre mere end han reelt magter, sagde Jørn Hedengran       

Af sin klub bliver Johnny Thorsen betragtet som 'en ener' og en person, der 'lever og ånder for fodbold' og en 'mand med et kæmpe hjerte' som gør en reel forskel for fodbolden og lokalsamfundet. I sine mange år i klubben har Johnny Thorsen har i alle årene virket som træner for ungdommen og i forskellige perioder som bestyrelsesmedlem, senest fra 2004 og til dato.



Johnny Thorsen (t.v.) og Erik Asmund. 



Han har netop i 2014 været drivkraften i et nyt tilbud til U-5 spillere, og i dag kan klubben bryste sig af at have 25 U-5-spillere der ,sammen med deres forældre, spiller fodbold i Strøby Idrætscenter hver lørdag. Et initiativ af den slags siger meget om, hvad vores legatmodtager yder for klubben og for fodboldspillet.
 
Han er drivkræften for klubbens juletræs-salg, som foreningen igennem cirka 20 år har afholdt og som bidrager med et betydeligt økonomisk tilskud til klubkassen. Han står både for udvælgelsen af træer, leverandør, fragt til salgsstedet, åbning og lukning i de 20 dage, hvor salget står på. Han har i en længere årrække været klubbens ankermand for DBU Fodboldskole, hvor det er helt naturligt, at han bruger en del af sin ferie på dette gøremål.

Udover trænergerningen er han meget aktiv med deltagelse i forskellige aktiviteter, såsom afholdelse af DBU indestævner, dommergerning for ungdomshold og tidligere også seniorhold. Derudover følger vores hovedperson enhver spiller, som klubben har "afgivet" til talentudvikling i andre klubber. Han kan, uden hjælpemidler, fortælle, hvor mange tidligere spillere fra klubben, som har spillet landskampe, som har eller har haft, en professionel fodboldkarriere - og det er efterhånden ikke få, hvilket klubben naturligvis er stolte af.

Johnny Thorsen takkede formand Bjarne Munck og AIK 65 Strøby for indstillingen og DBU Sjælland for valget. Fra talerstolen kom han med en personlig opfordring til alle, der udfører frivilligt arbejde.   

- Jeg er kun en lille del af noget meget større. Jeg har jo altid fulgt mit hjerte, og det tror jeg, at vi når længst ved med frivilligt arbejde. Så tusind tak, sagde Johnny Thorsen.   

En ildsjæl og idealist i Herstedøster IC
Formand Søren Burchall fra Herstedøster IC modtog også Erik Asmunds rejselegat på 10.000 kroner. DBU Sjællands bestyrelsesmedlem Peter Roslev motiverede valget fra talerstolen.  

- Søren er at finde i alle kroge af klubben, og er meget synlig i dagligdagen, uanset om det er i hans egenskab af formand eller det er som aktiv spiller på klubbens Old Boys-hold, som dommer til ungdomskampe, som deltager i diverse kommunale udvalg eller ved alle mulige andre opgaver der akut måtte opstå, lød det fra Peter Roslev. 



Søren Burchall (t.v.) og Erik Asmund. 



Søren Burchall har været medlem af sin Herestedøster IC det meste af sit liv, og i de sidste 21 år som medlem af bestyrelsen. De senest 7 år som formand. I fire år var han desuden redaktør af klubbens meget læste medlemsblad.

- Ingen opgaver er for store for vores legatmodtager. Han arbejder meget for helheden i klubben og er meget opmærksom på nye muligheder i alle variationer. Han har et godt øje for udviklingen omkring klubben og de behov og muligheder som disse giver. Han har været primus motor i alle større projekter i klubben, for eksempel projektet med at få bygget et nyt klubhus, etableret ny multibane samt anlæggelse af nye banearealer, som alle i klubben  glæder sig til at tage i brug i 2015, sagde Peter Roslev. 

Også i DBU Sjælland-regi har Søren Burchall også markeret sig og har bidraget med sit engagement, da han i perioden 2002-2004 var formand for det daværende dameudvalg. Ifølge klubbens bestyrelse er han en ildsjæl og idealist med et engagement, der ikke findes mange steder og er dermed et kæmpe aktiv for klubben, som ikke havde kunnet være den klub den er i dag, hvis det ikke havde været for legatmodtageren. 

Søren Burchall takkede klubben for indstillingen og DBU Sjælland for valget. 

- Tak til mine klubkammerater og bestyrelseskammerater, som jeg er beæret over har indstillet mig. Jeg er stolt over at stå her og være en del af et selskab af prismodtagere, der har ydet en ekstraordinær indsats, sagde Søren Burchall og fortsatte.

- For mig har motivationen altid været at gøre en forskel for dem i korte bukser - fodboldspillerne - særligt børn- og unge, sagde Søren Burchall. 

Han tiføjede, at det var noget helt særligt for ham netop at modtage Erik Asmunds rejselegat. 
 
- For mig har Erik Asmund altid stået som et forbillede, der gennem sin mangeårige indsats for sjællandsk fodbold bevarede fødderne solidt plantet på de sjællandske fodboldbaner og var tro mod sine idealer. Og det er vel ikke den værste indgangsvinkel i forhold til at lægge navn til et legat. Mange tak for prisen, sagde Søren Burchall. 

Sten Lerche blev årets leder
Sten Lerche fra Brøndbyernes IF modtog prisen 'årets leder' for sin store indsats for at gøre sin klub moderne og attraktiv samt for at være en sand blæksprutte i sin klub. Valget blev motiveret af DBU Sjællands bestyrelsesformand Ole Jacobsen. 

- I 38 år har Sten Lerche været en af de ildsjæle der har tegnet Brøndbyernes IF. Han har været en stor drivkraft i arbejdet om at gøre Brøndbyernes IF til en attraktiv og moderne klub. Sten har gennem alle årene været en sand blæksprutte, hvor han har ydet en indsats, der er langt over forventede. Når man ringer til Sten får man aldrig et nej. Han stiller op til alle arrangementer og er altid klar til at give en hjælpende hånd, sagde Ole Jacobsen. 



Sten Lerche (t.v.) og Ole Jacobsen. 



Sten Lerche har igennem mange år været en fast bestanddel af speakertjenesten på Brøndby Stadion, et job han trådte ud af for kun 3 år siden, da mange de øvrige opgaver han løfter i klubben ikke tillod tid til dette. Siden den første Brøndby Cup tilbage i 1979 har Sten været en del af Cuppens styregruppe, og er det stadigvæk den dag i dag. Derudover er han klubbens IT-mand og næstformand i amatørbestyrelsen.

Sten Lerches store værdi som leder i Brøndbyernes IF blev endnu engang tydeliggjort, da klubben for nylig kom til at stå uden kasserer. Sten Lerche sprang til, og de seneste 3 måneder har han været konstitueret kasserer indtil der findes en ny ved næste generalforsamling. I en kort periode har Sten også bestredet posten som formand for Brøndby IF A/S, hvor han i dag stadigvæk sidder som repræsentant for Brøndbyernes IF. 

- I bund og grund er Sten guld værd for en klub som Brøndbyernes IF, hvor han dagligt yder en kæmpe indsats for klubben og dens medlemmer. Han får tingene til at fungere, og han ser helt bort fra egne behov og er 100 procent klubbens mand med en helt ekstraordinær loyalitet, sagde Ole Jacobsen. 

Sten Lerche takkede for indstilling og valg. 

- Når man har set de andre prismodtagere, så ved man, at der findes utroligt mange aktive og dygtige mennesker i sjællandsk fodbold. Tak til Brøndbyernes Idrætsforening, der gennem alle årene har sørget for at holde mig i ørene og i gang. Der har været mange glæder, og det er jo dem, der overskygger alt det andet. Jeg vil også gerne sige tak til de mange fantastiske mennesker jeg møder i dansk og sjællandsk fodbold. En klub kan ikke gøre det alene. Vi er mange om det her, og hvis ikke vi var mange, der kæmper for den her sag, så var vi nok stoppet for længst. Så I skal have tusind tak allesammen. Det er en stor fornøjelse at være en del af noget større. Tusind tak skal I have, sagde Sten Lerche.

Priser og legater

Læs mere om kravene til de forskellige priser og legater her. Har du en frivillig i din klub, som du gerne vil hædre, så kan du hvert år omkring november sende indstillinger ind til DBU Sjælland. Det præcise tidspunkt meldes ud på dbusjaelland,dk. 

Af Peter Vest Hansen, Foto: Rie Døllner

Log ind