Stor fodboldweekend på Bakken

Der var ikke mange fredelige stunder for de nordsjællandske fodboldbaner denne weekend, da det kæmpestore fodboldstævne Bakkens Fodbold Festival løb af stablen 30. og 31. maj.Weekenden 30. og 31. maj markerede som bekendt tærsklen til sommeren. Det kunne mærkes på vejret, der var en blanding af regnbyger og sol. Men så snart bolden trillede på banerne, så glemte børnene alt om kulde og regn og kæmpede det bedste de havde lært.   

Mere end 300 hold fra U9 til U14 tog deltog i årets udgave af Bakkens Fodbold Festival, som blev afviklet i et samarbejde mellem Bakken, DBU Sjælland og årets fem værtsklubber: Akademisk Boldklub (AB), IF ’Skjold’ Birkerød Fodbold, BK Søllerød-Vedbæk (BSV), Virum-Sorgenfri Boldklub og Lyngby Boldklub 1921.

En særlig gæst
I løbet af weekenden fik mange af fodboldbanerne besøg af en helt særlig gæst. Pelset, brun og med et mægtigt gevir gik Bakkens Kalle Kronhjort rundt. Der var ingen tvivl om, at han var på udebane på de velklippede græsbaner. Her var ingen skov han kunne gemme sig, og der var ingen hinder han kunne imponere med sit imponerende gevir. 

Men han behøvede ikke at frygte ensomhed, for så snart fodboldspillerne så ham kom børnene løbende mod ham fra nær med massevis af kram og highfives. Det blev dog også til et par nærgående spørgsmål om Kalle Kronhjorts vægt og fodboldevner, der bragte den stolte hjort i forlegenhed.  

For selvfølgelig kan man ikke afvikle Bakkens Fodbold Festival uden Bakkens egen maskot.

Sjov på Bakken
Ved tolvtiden var fodboldstævnet begge dage slut og herefter gik turen til Bakken, hvor medaljerne kunne afhentes og holdbilledet kunne tages ved siden af friluftsscenen. Her efter kastede fodboldbørnene og deres forældre sig ud i Bakkens mange hæsblæsende forlystelser.  

På 'plænen' spillede de, som ikke var fodboldmætte, en kamp på den oppustelige bane eller kastede sig ud i en intens dyst på Pannabanen. Som en del af konceptet fik spillerne et turpas og ledsagerne kunne købe disse til en favorabel pris.

Poulære FC Nordsjælland-autografer
De fleste fodboldspillere stræber hver dag efter at blive bedre. På Bakken kunne spillerne begge dage møde to FC Nordsjælland-spillere, der har indfriet drømmen om at kunne leve af deres passion for fodbold. Superligaspillerne havde trukket et par timer ud af den travle kalender for at hilse på de glade sjællandske fodboldbørn på friluftsscenen.Her blev der skrevet autografer og man kunne få sig et billede sammen med spillerne. Flere benyttede også lejligheden til at få et par fodboldtips fra rollemodellerne. Lørdag var den danske EM-aktuelle U21 landsholdsmålmand David Jensen og den svenske U21 landsholdsspiller David Moberg Karlsson.

Søndag var det Johannes Ritter og Mikkel Jensen, der begge har optrådt på danske ungdomslandshold. Om lørdagen var maskotten Timba også med, og kunne dermed hænge ud sammen med Kalle Kronhjort. Heldigvis er Timba ganske tam, så der blev hverken spist kronhjorte eller fodboldbørn.

Desværre kunne Timba ikke være tilstede om søndagen, da der var brug for ham til FC Nordsjællands 1 – 0 sejr over guldvinderne fra FC Midtjylland.  

Basim spredte god stemning
Traditionen tro blev begge dage afsluttet med underholdning. I år stod sangeren Basim Mujahid for underholdningen. Den 22-årige sanger blev opdaget i DR’s underholdningsprogram X-Factor i 2008 og sidste år vandt han det danske Melodi Grand Prix og fik en 9. plads ved den internationale finale.  Fra friluftsscenen underholdt den unge popsanger og sangskriver de mange tilskuere med det kendte hit ”Cliche Love Song” mange andre sange, som de mange tilskuere kunne synge med på. Efter koncerten tog Basim sig god tid til at skrive autografer og stille op til fotos, så ingen fik lov til at vente forgæves.   

Du kan finde stemningsbilleder fra Bakkens Fodbold Festival på vores Facebook-side Ung i sjællandsk fodbold (husk at synes godt om)

Tekst og fotos: Peter Vest Hansen

Log ind