Sag om tilskueruroligheder i Sjællandsserien afgjort

DBU Sjællands Disciplinærinstans har nu afgjort sagen om tilskueruroligheder og racistisk betonede tilråb i en Sjællandsseriekamp mellem IF "Skjold" Birkerød Fodbold og VB 1968. Kampen skal spilles på ny og begge hold tildeles en bøde.





DBU Sjællands Disciplinærinstans har nu behandlet sagen om racistisk betonede tilråb og tilskueruroligheder i en Sjællandsseriekamp mellem IF "Skjold" Birkerød Fodbold og VB 1968. Til brug for sagens behandling har Disciplinærinstansen indhentet redegørelser fra de involverede klubber og har derudover haft dommerens indberetning til rådighed.

Sagen kort
26. september blev Sjællandsseriekampen mellem IF "Skjold" Birkerød Fodbold og VB 1968 afbrudt af kampens dommer ved pausestillingen 1 - 0 til Birkerød på grund af tilskueruroligheder.

Op til afbrydelsen af kampen er en spiller fra VB 1968 blevet mødt med racistisk betonede tilråb fra mindst en tilskuer. Dette får den pågældende spiller til at overfuse kampens dommer, som vælger at udvise spilleren efter § 12 i Fodboldloven for fornærmende, hånende eller upassende sprogbrug.  

Udvisningen udløser en reaktion fra spillere og tilskuere fra VB1968, der løber ind på banen mod dommertrioen og desuden jagter en tilskuer fra Birkerød. På den baggrund vælger dommeren at afbryde kampen, da han vurderer, at han ikke længere kan garantere for sikkerheden i kampafviklingen.    

Afgørelsen
Afgørelsen i DBU Sjællands Disciplinærinstans kan opsummeres på følgende måde:
  • Kampen skal spilles på ny lørdag den 31. oktober 2015 kl. 13.00. 
  • IF "Skjold" Birkerød Fodbold idømmes en bøde på 2.000 kroner for ikke at leve op til forpligtigelserne som arrangør af kampen jf. § 28.1 i DBU Sjællands turneringsreglement, idet klubben ikke har gjort nok for at standse tilråb af racistisk karakter fra egne tilskuere.
  • VB 1968 idømmes en bøde på kr. 2.000,- for ikke at leve op til forpligtelserne i § 28.1, idet tilskuere fra klubben har været inde på banen og i konfrontation med IF Skjold Birkerød tilskuere
  • Den udviste spiller fra VB 1968 idømmes 3 spilledages karantæne for at overfuse dommeren.  
Ansvar for tilskuere
Med afgørelsen understreger DBU Sjællands Disciplinærinstans, at man både som værtsklub og som udehold har et ansvar for at gribe ind overfor tilskuernes opførsel på sidelinjen.  

Disciplinærinstansen vurderer desuden, at der var kommet en vis form for ro på situationen, som opstod umiddelbart efter pausefløjtet, og at det derfor havde været muligt at forsætte kampen efter de 15 minutters pause mellem halvlegene. Derfor skal kampen afvikles på ny. 

Af Peter Vest Hansen

Log ind