"Vi skal blive bedre til at investere i klubledere"

”Vi er dygtige til at bruge penge på trænere, men vi glemmer motorrummet. Hvis vi brugte den samme tid og energi på at udvikle og uddanne vores ledere, så ville vi miste færre spillere”, mener Thomas Gram, der er ny suppleant i DBU Sjællands bestyrelse.Thomas Gram blev i januar valgt som ny suppleant i DBU Sjællands bestyrelse.  På delegeretmødet i januar 2016 blev Thomas Gram fra AB valgt som suppleant i DBU Sjællands bestyrelse. En af det nye bestyrelsesmedlems kæpheste er, at han mener, at man skal være varsom med for mange former for alternativ fodbold.  

”Det er ikke fordi der ikke bliver lavet gode tiltag, men hvad med, at vi fokuserer på at gøre fodboldproduktet endnu mere attraktivt. Vi skal passe på med, at vi ikke sætter gang i for meget symptombehandling. Jeg mener, at vi skal gøre kerneproduktet stærkere”, siger Thomas Gram. 

Bruger vi pengene rigtigt?
Samtidig vil han gerne arbejde på at bearbejde fodboldklubbernes syn på økonomske prioriteringer, hvor en ny førsteholdstræner ofte har forrang for investeringer i de frivillige klubledere. 

”Jeg kunne godt tænke mig, at vi på tværs af de sjællandske klubber tager stilling til om vi vil acceptere, at nogen tager mere end 30.000 kroner for at være Serie 3-træner men også om det, set fra klubbens side, er penge der er givet godt ud. Jeg tror, at mange klubber ville få glæde af denne diskussion om de bruger deres penge rigtigt”, siger Thomas Gram.  

Han mener, at der er behov for en højere prioritering og fokus på at udvikle og uddanne klublederne. 

 ”Noget af det jeg ser som vitalt, er udvikling på ledelsesplan i klubberne. Vi er dygtige til at bruge penge på trænere, men vi glemmer motorrummet. Hvis vi brugte den samme tid og energi på at udvikle og uddanne vores ledere, så ville vi miste færre spillere. Vi bliver nødt til at angribe ledelse mere strategisk og i nogle længere tidsforløb end de korte ledelsesforløb vi tilbyder nu”, forklarer Thomas Gram. 

Væk fra flinkeskolen
I en seksårig periode fra 1998 – 2004 var Thomas Gram ansat i DBU. Først i DBU B & U, hvor fokus var Pigeraketten og øvrige rekrutteringstiltag på pigesiden samt Mikrofodboldskolen og efterfølgende som sekretær for U21- og Kvinde A-landsholdet. Siden 2010 har han været formand for AB. 

Siden tiden i DBU har Thomas Grams arbejdsliv taget ham i mange forskellige retninger som underviser, ”mental flyttemand”, instruktør og siden 2005 som selvstændig med firmaet Gram Consult.

Allerede nu barsler Thomas Gram med en række ideer til drøftelse i DBU Sjællands bestyrelse. Han har en holdning om, at DBU Sjælland som fodboldforbund kan tillade sig at stille de samme krav til klubberne, som klubberne stiller til deres forbund. 

 ”Jeg vil gerne arbejde for, at vi retorisk går fra flinkeskolen, hvor vi henstiller til, at der er visse ting vi kræver. Det kan for eksempel være, at vi stiller som krav, at hvis en klub tilmelder 11 hold, så skal klubben også stille med samme eller et vist antal personer fra klubben som vil uddannes til dommere”, forklarer Thomas Gram.

Du kan læse mere om Thomas Gram i Sjællandsk Fodbold nr 1 - 2016, der om få dage er på gaden. Her er Thomas Grams ungdomstræner Tonny "Trix" Nielsen blandt dem, der giver den nye suppleant et skudsmål med på vejen. 

Tekst og foto: Peter Vest Hansen

Log ind