Dommerfolk instrueret i ny fodboldlov

250 dommere, vejledere og udviklere er i denne uge blevet præsenteret for ændringerne i den nye Fodboldlov, der trådte i kraft 1. juli.Fodboldloven har fået en tur med sandpapiret. På billedet er det Frederik Lysemose Hoffmann, der forvalter lovens bogstav. Foto: Fodboldbilleder.dk Godt halvdelen af de sjællandske dommere udviklere og vejledere hos DBU Sjælland greb i denne uge chancen for at få en nærmere præsentation af den nye Fodboldlov, der trådte i kraft 1. juli. Populært sagt har Fodboldloven fået en tur "med sandpapiret" og de var disse ændringer, som de 250 deltagere var mødt frem for at få gennemgået.

Der blev holdt to informationsmøder i henholdsvis Næstved (tirsdag 9.8) og Holte (11.8), hvor DBU Instruktør og DBU Lovfortolker, Allan Vennike, gennemgik ændringerne, hvoraf nogle af de væsentligste er:   
 
At begyndelsessparket ikke længere behøver blive sparket fremad og at en berøvelse af en oplagt scoringsmulighed i feltet er ikke nødvendigvis lig med ensbetydende med rødt kort.

Den nye Fodboldlov er allerede blevet taget i brug ved sommerens Cups og stævner. 

Først opdateret lovbog til august
Ovenstående er blot et par af de ændringer, som figurerer i den udgave af Fodboldloven, som træder i kraft fra i dag. En pdf-udgave af den nye Fodboldlov er blevet udsendt til dommere/udviklere/vejledere. 

Mens reglerne allerede er trådt i kraft, går der endnu lidt, inden den trykte udgave af den opdatede lovbog bliver sendt på gaden. Den forventes således først klar i løbet af august, og derfor har DBU’s Dommergruppe og FLU’s Breddedommergruppe udarbejdet en folder, som giver et overblik over ændringerne:

Du kan læse folderen i pdf-format her

Meget er dog stadig ved det gamle - f.eks. det faktum, at det er stadig dommerens opgave at tolke og forvalte reglerne i en kamp.

Yderligere information

Klik her for at læse mere

Alle aktive dommere, udviklere og vejledere blev inviteret til at deltage i informationsmøderne i Næstved og Holte.

Log ind