DEL2016: Flertal stopper vending af turneringsåret

Afstemning: Med 79 stemmer for og 48 stemmer imod blev tre klubbers forslag om at stoppe skiftet til en kalenderturnering vedtaget. Et andet klubforslag blev trukket og en række ændringer af DBU Sjællands love blev vedtaget.



Det udleverede materiale bliver studeret ved DBU Sjællands delegeretmøde 2016. 



Allerede ved kaffebordet var der en spændt stemning til årets delegeretmøde hos DBU Sjælland 9. januar. Blandt de delegerede og de øvrige gæster gik snakken frem og tilbage. Skal beslutningen om at skifte til en kalenderturnering fra sidste års delegeretmøde fastholdes? Eller skal skiftet til stoppes inden det træder i kraft?

Akademisk Boldklub (AB), Brøndbyernes IF og Lyngby Boldklub 1921 havde stillet samstemmende forslag om at stoppe skiftet til kalenderturnering før det blev fuldt implementeret. Alle tre klubber var på talerstolen for at argumentere for deres holdning. Farum BK og Herstedøster IC var af den modsatte holdning og argumenterede varmt for at fastholde beslutningen fra sidste års møde. 

Om det var argumenterne fra talerstolen eller en fortrydelse af beslutningen fra sidste år står hen i det uvisse, men da stemmerne var talt op, blev det en sejr til tilhængerne af et skifte tilbage til en sommer-sommerturnering (efterår-forår). 79 stemte for klubforslaget om at stoppe skiftet og 48 stemte imod. 

Beslutningen træder dog først i kraft til efteråret 2016. Dermed vil forårssæsonen 2016 hos DBU Sjælland blive afviklet som en halvårsturnering med op- og nedrykning

Se alle klubforslag

70-årsreglen fjernet
Selvom et ja/nej til kalenderturnering var dagens store emne, så var der også andre forslag til afstemning. Vipperød BK havde stillet forslag om en ændring af dispensationsreglerne i visse fællesrækker og bestyrelsen havde stillet en række forslag til ændringer af DBU Sjælands love - herunder en afskaffelse af den såkaldte "70-års regel" samt at bestyrelsesmedlemmer ikke også kan stemme som delegerede for en klub.   

Vipperød BK besluttede at trække deres forslag om en udvidelse af dispensationsreglerne i fællesrækkerne mod at forslaget behandles i de arbejdsgrupper der nedsættes for at revidere DBU Sjællands reglementer. 

Alle bestyrelsens forslag til ændring af DBU Sjællands love blev vedtaget. Du kan se en oversigt her: 

Ændring af: § 4.3
Forslag: Bestyrelsesmedlemmer kan ikke deltage som delegerede
Begrundelse: Bestyrelsen finder det ikke fair, at de potentielt kan sidde med 21 stemmer, hvis alle i bestyrelsen også deltager som delegerede for deres fodboldklub. 
Afstemning: JA (144 stemte FOR)
Gældende fra: Delegeretmødet 2016

Bestyrelsen: Forslag til ændring af DBU Sjællands love

Ændring af: § 4.5
Forslag: Vedtagelse af ændringsforslag til turneringsreglementet kræver, at mindst 2/3 af de tilstedeværende stemmeberettigede stemmer for forslaget.  
Begrundelse: Bestyrelsen ønsker at sikre en kontinuerlig og stabil turneringsstruktur. 
Afstemning: JA (140 stemte FOR) 
Gældende fra: Delegeretmødet 2017 (ændringer træder først i kraft om et år, da bestyrelsen ikke ønskede ikke at ændre spillereglerne midt i en demokratisk proces omkring ja/nej til kalenderturnering)

Ændring af: § 5.3
Forslag: At fjerne reglen om, at personer der er fyldt 70 år, ikke kan blive udpeget til stående udvalg og arbejdsgrupper
Begrundelse: Bestyrelsen mener, at det skal være kvalifikationer, og ikke alder, der skal være afgørende for om en person kan udpeges til et udvalg eller en faggruppe. 
Afstemning: JA (143 stemte FOR)
Gældende fra: Delegeretmødet 2016

Under forudsætning af at DBU ændrer regnskabsår ved repræsentantskabsmødet 2016 foreslog bestyrelsen, at de følgende love blev ændret:

Ændring af: § 4.1
Forslag: At DBU Sjællands delegeretmøde skal afholdes inden udgangen af februar måned. 
Begrundelse: At sikre overensstemmelse mellem delegeretmøde og repræsentantskabsmøde 
Afstemning: JA (144 stemte FOR)
Gældende fra: Delegeretmødet 2016 under forudsætning af, at DBU ændrer regnskabsår ved repræsentantskabsmødet 2016.  

Ændring af: § 8
Forslag: At unionens regnskabsår følger kalenderåret 1. januar til 31. december.
Begrundelse: At sikre overensstemmelse mellem delegeretmøde og repræsentantskabsmøde 
Afstemning: JA (144 stemte FOR)
Gældende fra: Delegeretmødet 2016 under forudsætning af, at DBU ændrer regnskabsår ved repræsentantskabsmødet 2016. 

Af Peter Vest Hansen

Log ind