DEL2016: Ihærdige og initiativrige ildsjæle hædret

Syv ildsjæle blev ved DBU Sjællands delegeretmøde lørdag den 9. januar hædret med bifald for deres store engagement i sjællandsk fodbold.



Nada El-Khatib fra HTI Fodbold blev hædret med den helt nye Sommerland Sjælland Børnelederpris. 




Syv ildsjæle blev lørdag den 9. januar hædret med bifald for deres store engagement for sjællandsk fodbold. En vigtig del af DBU Sjællands delegeretmøde er at hædre de ildsjæle, der hver dag knokler for at skabe gode muligheder for, at børn, unge og ældre kan spille fodbold på Sjælland. 

Uden ham ingen pigeafdeling
Thomas Jakobsen fra Sorø Freja modtog årets ’Gør en forskel prisen’ for sin store indsats for klubben.

 - Jeg vil betegne denne person som et nonstop fodboldtænkende individ. Han er drivkraften i pigeafdelingen, og klubben tildeler ham en stor del af fortjenesten ved den voksende pigeafdeling, som på nuværende tidspunkt har lidt over 80 medlemmer. Man kan også kalde ham lidt af en arbejdsmyre, da der er mange ligheder; han er flittig, han tænker meget på fællesskabet og ikke mindst den rolle han udfylder, som gør en stor forskel i det lokale foreningsliv, lød begrundelsen fra Heidi Christensen fra DBU Sjællands bestyrelse.



Thomas Jakobsen (t.h.) og Stig Nelkop fra Jyske Bank. 


Thomas Jakobsen er ophavsmanden på Sorø Frejas Nytårscup som sidste år blev afholdt for 4. gang. Hver gang har det været en succes med mange hold til fodboldfest i Sorøhallen. Ved dette arrangement kan man rigtig se og forstå alle hans facetter, som jeg tidligere har nævnt.
 
Han formår at motivere så mange af klubbens unge, så de næsten alene klarer alle de praktiske opgave i forbindelse med nytårscuppen. Derfor er det måske ikke så overraskende, at klubben, i sin indstilling, karakteriserer Thomas Jakobsen som en meget vellidt en person, og at den energi han udsender smitter af og giver afkast i glæde.

Thomas Jakobsen takkede klubben for indstillingen og DBU Sjælland for valget. Fra talerstolen kom der en forklaring på hans arbejde og en opfordring.

- Hvad laver jeg i fodboldklubben? Jo, jeg sørger egentlig for at vores unge piger bliver udviklet til det, som I sidder og laver nu. Fordi de frivillige vi skal have i morgen, de skulle helt være udviklet i går. Det er det jeg møder ind for som træner – så jeg håber at se nogle af pigerne i enten jeres eller vores egen klub. Enten som frivillige eller ledere en dag.  

Stærk rollemodel med ben i næsen 
Sommerland Sjællands Børnelederpris er en ny pris, som i år for første gang skulle uddeles. Prisen tildeles som et symbol på det uundværlige arbejde frivillige ledere på børneområdet udfører hver eneste dag. 
Nada El Khatib, Høje Taastrup IF Fodbold, modtog Sommerland Sjællands Børnelederpris. Bestyrelsesmedlem Jakob Koed fra DBU Sjælland motiverede valget.  

- Alder giver erfaring, men en ildsjæl har ingen alder. Man kan tidligt se og mærke ildsjæle. De kæmper for deres sag og arbejder målrettet for at føre den ud i livet. Nada har med sine blot 20 år allerede udvist stor interesse og fungerer til hverdag i klubben som rollemodel, sagde han og fortsatte. 


Nada El-Khatib


- Hun er en stærk pige med ben i næsen, som med tiden har gjort sig mere og mere bemærket i klubben. Hun startede som spiller i 2010 og allerede i 2012 tog hun skridtet og blev frivillig træner for et U8 drenge hold. 
Siden 2014 har hun også taget del i de administrative opgaver og har siden vist sig som lidt af en blæksprutte. 

Det var en stor dag for både Nada og hendes familie, stoltheden i deres øjne var slet ikke til at tage fejl af. Mange mennesker også unge udretter hver dag opgaver store som små i foreninger rundt om på Sjælland, de unge er fremtiden og dermed også drivkraften i det fremtidige foreningsliv – derfor er det også vigtigt af de unge hædres for deres indsats.
 
Nada indtog scenen og satte selv ord på hendes glæde.  

- Jeg er helt overvældet over, at jeg får lov til at stå her i dag. Jeg blev helt rørt, da jeg fik meddelt, at jeg var nomineret til Sommerland Sjællands Børnelederpris, og at jeg så oven i købet fik den – det er så dejligt at få et klap på skulderen. Mit arbejde i HTI er ikke kun at fremme fodbolden og løfte boligkvarteret. Det er at sætte intergration på dagsorden, sagde Nada El-Khatib og sendte en tak til familien samt Barbara Frederiksen og Ilknur Kekec, der deltog som delegerede for Høje-Tåastrup IF Fodbold.  

Han er en 24-7 mand
Steffen Mikkelsen fra Skælskør Boldklub og Idrætsforening modtog Faxe Kondi legatet. Bestyrelsesmedlem Allan Thoft Jensen fra DBU Sjælland motiverede valget.  

 - Ordentlighed og retfærdighed er to ord, som altid har fulgt denne legatmodtager. I indstillingen lyder det fra klubben, at hans motto er: 'Vi følger reglerne, og alle behandles ordentligt, ung som gammel, gode som mindre gode fodboldspillere og dommere såvel som modstandere'.
   
Steffen Mikkelsen sætter en stor ære i at være en del af breddebolden og husker gerne andre på, at der skal være plads til alle. 


Steffen Mikkelsen (t.v.), bestyrelsesmedlem Allan Thoft.


Man kan tildele ham en stor andel af den succes og positive udvikling, der er sket i klubben. Han startede sit virke i 1990 som ungdomstræner, og han har siden 1995 været en aktiv del af bestyrelsen – de sidste 10 år som formand. Det har været en periode, hvor klubben har haft både op- og nedture, men gennem en målrettet, struktureret og ikke mindst meget stor indsats er klubben i dag en særdeles velfungerende fodboldklub.

- Han er en 24-7 mand, der stort set altid er til rådighed, hvis han da ikke lige kører med en patient – da han også er Falck-redder. Den positive opblomstring med ham i spidsen af klubben vil ingen ende få. Både 2014 og 2015 har været to enestående år for klubben. Han igangsatte en ny strategi for seniorspillere, hvilket har ført til en stor medlemsfremgang på seniorsiden, sagde Allan Thoft Jensen. 

Derfor er det måske ikke så overraskende, at klubben, i sin indstilling skriver; ”Det er svært at stoppe med at rose Steffen, men ingen tvivl om, at havde man nogle flere af Steffens slags rundt omkring, så ville dansk foreningsliv blomstre endnu mere end det gør – ham er vi meget stolte af i Skælskør Boldklub”

Steen Kristensen har gjort en forskel
Steen Kristensen modtog Faxe Kondi Legatet for sin indsats som frivillig i B. 1973, Herlev. Bestyrelsesmedlem Jørn Hedengran motiverede valget.

- Den anden Faxe Kondi legatmodtager i dag er endnu en meget trofast ulønnet ildsjæl. Han gjorde sin ankomst til klubben i slut 90èrne, og har siden været en uvurderlig hjælp. En ildsjæl som brænder for fodbold, klubben, dens værdier og arbejder stenhårdt uagtet opgavernes karakter, sagde Jørn Hedengran og tilføjede.  



Steen Kristensen (t.v.) og næstformand Jørn Hedengran. 



- Hans arbejde som holdleder og koordinator med årgang 95, har medført at klubben stadigvæk i dag holder fast i halvdelen af årgangen. Det er i sig selv en prisværdig opgave, som har været til stor inspiration for fastholdelsen af spillere i klubben.  

Som holdleder er det langt fra kun de målbare ting man skal hædre, det er alle de små usynlige ting, der i hverdagen spiller en stor rolle i klubben. De store mængde tid han ofrer på de praktiske ting og de til tider mange udfordringer - udfordringer som mange ”almindelige” mennesker ikke vil bemærke.
 
Udeblivelser, kørsel til og fra kamp, klargøring af tøj, vanddunke, holdkort, lægetaske, der er mange ting at holde styr på som holdleder. Med andre ord kan man kalde denne legatmodtager for ”luk og sluk manden”, han er den første der møder og den sidste der går.

 Steen Kristensen takkede klubben for indstillingen og DBU Sjælland for valget. Han kom med en uddybning af, hvad livet som frivillig er afhængig af, det lød således. "Hvis man ikke har et ordentligt bagland kan intet lade sig gøre, så derfor en stor tak til dem derhjemme." 

Flittig frivillig med 50 års jubilæum

Jørgen Pedersen modtog Erik Asmunds Rejselegat på 10.000 kroner. Det fik han for sine 50 års frivillige og vedholdene arbejde for fodbolden i Brøndbyernes IF. Bestyrelsesmedlem Peter Roslev motiverede valget. 

 - Han startede den 6. januar 1966, som træner for klubbens juniorhold, og har lige siden været frivillig i klubben. Det er han fortsat med den dag i dag, hvor han er formand for forældregruppen, der afvikler bankospil hver torsdag året rundt.



Jørgen Pedersen (t.h.) og bestyrelsesmedlem Peter Roslev. 



- Igennem de 50 år som frivillig har han bestridt mange poster i klubben, træner i junior afdelingen, leder i juniorafdelingen, afdelingsleder i ynglingeafdelingen, ungdomsformand, seniorformand, holdleder for Oldboys 1, bestyrelsesmedlem, klubhusbestyrer, deltaget i klubbens internationale Cup, formand for klubbens Veteraner og desuden været med i utallige udvalg, remsede Peter Roslev op.  

 Han er stadig klar til at give en hjælpende hånd, når der mangler hænder til forskellige opgaver.Han har været og er guld værd for en klub som Brøndbyernes IF, og han har gennem alle årene ydet en kæmpe indsats for klubben.

Jørgen Pedersen takkede først og fremmest sin klub for indstillingen og DBU Sjællands bestyrelse for deres valg af legatmodtager. Det var en meget rørt Jørgen Pedersen, som stod frem på talerstolen. Han refererede til hans kendskab til Erik Asmund fra før han blev unionens formand, og han ville ønske, at han havde været tilstede ved overrækkelsen. Jørgen Pedersen takkede også en speciel person, som har haft stor betydning for hele hans frivillige virke.

- Jeg vil gerne takke klubbens tidligere formand Per Bjerregaard for ikke at have smidt mig ud af klubben, det er ikke altid vi har været enige, sagde han med et smil på læben og blev mødt af klapsalver fra salen og i øvrigt Per Bjerregaard selv, der deltog som unionens gæst. 

Denne ildsjæl fortjener mere anerkendelse

Den anden modtoger af Erik Asmunds Rejselegat på 10.000 kroner blev Uffe Kemnitz fra FC Holte. I indstillingen hedder det ’han er uden tvivl den mest kendte mand blandt de unge i kommunen’.

 - Vores legatmodtager står i spidsen for sin klub. Han er ikke blot fodboldtræner, men også en passioneret leder og et fantastisk forbillede – et forbillede, som gør en forskel. Alle unge mennesker burde have sådan én person deres liv, indledte næstformand Jørn hedengran og fortsatte. 
 


Uffe Kemnitz (t.h.) og næstformand Jørn Hedengran. 



- Han har i over 10 år taget sig af lokalområdets unge og stået i spidsen for deres udvikling både som fodboldspillere og individer. Han er en ildsjæl af hjertet som bruger al sin fritid og mere på, at klubbens unge trives og har det godt.
 
Han er ophavsmand på FC Holtes forholdsvis nye projekt ”Team X”. Et projekt som har kørt i lidt over et år, og som er et forsøg på at nytænke den måde man spiller amatørfodbold i Danmark. Resultaterne har indtil nu været overvældende, og i oktober blev holdet nævnt i medier verden over, da en af klubbens spillere scorede et såkaldt "Rabona-mål" på en træningstur i Tyrkiet.

Uffe Kemnitz trup er undervejs vokset fra 20 til 60 mand i aldersgruppen 18-20 år, og er faktisk et multikulturelt hold med spillere med baggrund i mange forskellige lande. Hans filosofi er, at der skal være plads til alle, som gerne vil. En filosofi som hele klubben i dag bærer præg af.

I indstillingen hedder det ”Denne ildsjæl fortjener mere anerkendelse, da hans uvurderlige arbejde har betydet en stor forskel for både store og små i hele lokalområdet” 

Uffe Kemnitz takkede klubben for indstillingen og DBU Sjælland for valget. 

- Som frivillig tænker man ikke over om der kommer noget ud af det, det gør man simpelthen bare ikke. Jeg blev meget stolt og meget bevæget over at stå her, og ovenikøbet som modtager af dette legat. Jeg er blevet indstillet af en person, som står mig meget nær, nemlig Mads Rued Schleicher, og min klub. For mig bliver det ikke større, sagde Uffe Kemnitz.    

Frivillig i alle tænkelige funktioner
Bent Jensen fra Glostrup FK – IF 32 modtog prisen 'årets leder' for sin store indsats som frivillig i 41 år. Valget blev motiveret af DBU Sjællands bestyrelsesformand Ole Jacobsen. 

- DBU Sjællands prismodtager har igennem alle årene ydet en formidabel indsats som frivillig i alle tænkelige funktioner, herunder bestyrelsesarbejde. Han har varetaget posten som både formand, næstformand, sekretær og kasserer. Vores prismodtager har været frivillig i mere end 41 år. Han har gennem tiden igangsat utallige projekter – alle med et helt unikt engagement, sagde Ole Jacobsen og fortsatte. 


Formand DBU Sjælland, Ole Jacobsen (t.v.) Bent Jensen.


- Ud over de mange administrative poster, står DBU Sjællands prismodtager aldrig tilbage for en opgave eller udfordring han tror på. De sidste mange år har han (for eksempel red.) fungeret som krumtap for handicap-fodbolden i klubbens lokalområde. 

Han har medvirket til, at denne gruppe børn og unge har haft et godt idrætstilbud og dermed også adgang til glæden ved at spille fodbold. Han var hovedpersonen, der stod i spidsen sammen med en masse frivillige for at arrangere julebanko og et sommerstævne for de handicappede.

Han er en ildsjæl, der aldrig holder helt fri. Det bedste eksempel på hans vedholdenhed og iver var, da han sin “ferie” i Caribien - på den anden side af jorden på krydstogt - også havde computeren med, så han på den måde kunne løse alle de daglige opgaver i klubben. 

I indstillingen hedder det: “Bent er på alle måder klubbens anker ”.

Log ind