MENU

Ændringer i turneringsreglement efterår 2016

Tre ændringer af turneringsreglementet omkring spillercertifikat, gengangerreglen i laveste ungdomsrækker og øgede krav til udfyldelse af holdkort træder i kraft til efterårets turnering 2016.

Er du træner eller leder i en fodboldklub, så skal du til efteråret været særligt opmærksom på tre ændringer af DBU Sjællands turneringsreglement.  

1. Elektronisk spillercertifikat: Hvis en spiller har spillet i en anden klub inden for de seneste 30 måneder skal der indhentes et elektronisk spillercertifikat. Man kan altså først bruge en spillererklæring efter, der er gået 30 måneder siden spilleren sidst har spillet i en klub. Før var fristen indeværende eller det sidst forudgående turneringsår. Ændringen er blevet vedtaget af DBU på baggrund af et cirkulære fra FIFA.  

Se eventuelt § 16.3

2. Gengangerregel: Man nu kan bruge op til 5 spillere (gengangere) på en klubs lavest rangerende hold i en ikke indrangeret ungdomsrække 11-mands, der ikke er spillet fri fra en klubs næstlaveste ikke indrangerede hold i samme årgang. Før var det kun i laveste ungdomsrække 11-mands, at man kunne bruge gengangere. Til gengæld kunne gengangerne komme fra alle klubbens øvrige hold i samme årgang. Ændringen er vedtaget af DBU Sjællands bestyrelse. 

Se eventuelt § 19.4

3. Elektronisk holdkort: Modstanderen kan nu forlange at et hold udfylder et holdkort på et stykke papir inden kampen, hvis man af helt specielle grunde ikke har nået at udfylde holdkortet elektronisk inden tidsfristen ved kampstart. Det på papir udfyldte holdkort skal foreligge senest i halvlegspausen, hvor modstanderholdet for eksempel via en telefon kan tage et billede af dette, hvis det ønskes. Ændringen er vedtaget af DBU Sjællands bestyrelse. 
  
Se eventuelt holdkortregulativet

Derudover bør du også være opmærksom på at resultattelefonen er lukket per 31.6.2016. Derfor skal alle resultater nu indberettes via DBU's Fodbold App, Mit DBU, KampKlar eller KlubOffice.    

Læs mere her

Hvis du er i tvivl om, hvordan de mest brugte regler i DBU Sjællands turneringsreglement for 11-mandshold skal fortolkes, så kan du få hjælp i vores oversigt over de mest stillede spørgsmål. 

Ofte stillede spørgsmål til turneringsreglementet (FAQ)

Kender du livescore? 
Vidste du, at du selv eller andre fra klubben kan skabe ekstra liv og spænding omkring dit holds kampe med DBU's livescore? Her kan du under eller efter kampen indberette fakta omkring målscorere, gule/røde kort, ind/udskiftninger. På den måde kan familie og venner, som ikke har mulighed for at være på stadion følge med i kampen hjemmefra eller efterfølgende.

Læs mere om Livescore og Kampfakta  

Spørgsmål 
Hvis du har spørgsmål til ovenstående kan du kontakte DBU Sjællands administration på telefon 4632 3366 eller info@dbusjaelland.dk. 

Log ind