MENU

Julemærkebørn hyggede sig trods regnvejr

Der var fuld knald på, da 140 julemærkebørn hyggede sig til fodboldstævne tirsdag 5. juli i Kruså. Stævnet er udviklet i et samarbejde mellem Julemærkefonden, Grænsehallerne og DBU.


Store smil trods regnvejr. Fra venstre er det Claus Warming, Jesper Møller, fem glade deltagere og længst til højre står Aabenraas borgmester, Thomas Andresen.


Tæt på alle landets 150 børn fra de fire Julemærkehjem deltog til et regnvådt fodboldstævne tirsdag 5. juli i Kruså. De to sjællandske julemærkehjem Kildemose og Skælskør havde i år taget turen over Storebælt for at være med til stævnet.

Trods de umilde vejrguder var dagen en stor succes med masser af flotte mål, afgørende tacklinger og store smil.

Det var femte år i træk, at stævneformen blev afviklet. Og igen var det en super dag for alle deltagere, der er børn i alderen 7-14 år med trivselsproblemer. Stævnet blev afviklet af Fjordmarken, der er Julemærkehjemmet i Kollund.

Der var deltagelse af Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, samt DBU’s formand, Jesper Møller, DBU Jyllands formand, Bent Clausen og formand for DBU Jyllands samfundsudvalg, Claus Warming.

Problemer glemt for en stund

Sidstnævnte nød at se glæden i øjnene hos børnene, som til daglig kæmper med at diverse udfordringer som overvægt og mangel på selvværd.

- Det var så fedt at se, hvordan de livede op på banen og glemte de udfordringer, som de normalt kæmper med. De gik op i det med liv og sjæl, og konkurrencegenet kom frem i dem på bedste vis sådan en dag, siger Claus Warming.

Han føler sig overbevist om, at tiltaget fortsætter næste år også.

- Vi i samfundsudvalget støtter i hver fald op om det, det er en helt speciel oplevelse for børnene, siger Claus Warming.

Til stævnet får alle deltagerne medaljer, men der er dog en ekstra gevinst til det Julemærkehjem, der har klaret sig bedst på banen. De får nemlig lov at være værter, næste gang de fire Julemærkehjems børn skal mødes for at dyste mod hinanden i fodbold. Kildemose fra Nordsjælland fik således serveretten til at afvikle næste års stævne. 

Log ind