MENU

Ny konsulent skal skaffe flere fodboldspillere

Som led i det fælles fodboldsamarbejde under dansk idræts store visionsprojekt, ”Bevæg dig for livet”, er Casper Boe Jensen ansat som ny visionskonsulent. Han starter 1. august.Casper Boe Jensen skal fortsat være med til at udvikle og styrke fodbolden på Sjælland.  Casper Boe Jensen (28) tiltræder 1. august i en ny halvtidsstilling som fælles visionskonsulent for dansk idræts store visionsprojekt "Bevæg Dig for Livet" under DIF, DGI og DBU. Det nye samarbejde fokuserer på klubudviklingsforløb og aktivitetsudvikling, så klubberne i fremtiden bliver endnu bedre til at opfylde danskernes ønsker og behov. 

Helt konkret er målet for DGI og DBU at hjælpe foreningerne med at øge mængden af aktive fodboldspillere, og det skal ske via et særligt fokus på rekruttering og fastholdelse af teenagere og voksne motionister. 

Casper Boe Jensens arbejdsområde bliver Sjælland og Lolland-Falster i et samarbejde mellem DGI Midt- og Vestsjælland/Storstrømmen og DBU Sjælland/DBU Lolland-Falster. 

Kendt ansigt
For flere af de sjællandske klubber er Casper Boe Jensen ikke et nyt ansigt, da han det seneste halve år har arbejdet som DBU Fodbold Fitness konsulent på Sjælland, København og Lolland-Falster. Her har han vist gode resultater som en "hands-on" konsulent, der tager teten i både det opsøgende og praktiske arbejde. Ikke sjældent har Casper Boe Jensen trådt til som underviser, kampleder eller spiller for at give et nyt projekt den bedst mulige start.   

"Vi er glade for, at det er lykkedes os at ansætte Casper Boe Jensen som ny visionskonsulent. Med ansættelsen får vi en erfaren og skarp konsulent til opstart og udvikling af klubforløb for motionister og teenagere, der desuden kan hjælpe klubberne med at synliggøre deres nye tiltag i lokalområdet. Derudover får vi en konsulent med humoristisk sans, som er i øjenhøjde med sine omgivelser", siger udviklingskoordinator Lene Rydal.
     
Casper Boe Jensen er uddannet cand.soc.pr fra Roskilde Universitet og har beskæftiget sig med fodbold gennem mere end 20 år, de seneste otte år som frivilligt bestyrelsesmedlem i Jyllinge FC, hvor han har været med til at modernisere klubbens kommunikation med medlemmerne blandt andet gennem etablering og drift af sociale medier.

Stort potentiale
Han glæder sig over de muligheder, der ligger i det historiske samarbejde mellem DGI og DBU. Derudover mener han, at projektet og hans titel sender et klart signal. 

"Det handler om at turde have nogle visioner på fodboldens vegne. At man tør gå ad nogle nye veje. Jeg har et brændende ønske om at udvikle fodbolden på Sjælland, fordi fodbold kan så meget. Det har fået folk ud af ensomhed, på vej mod et mere aktivt liv og nye kammerater. Det er derfor jeg synes, at breddefodbold er noget af det mest interessante at arbejde med."

Casper Boe Jensen glæder sig over at skulle samarbejde med klubberne om de to målgrupper med stort potentiale. 

"Udfordringerne er der, men det er potentialet også. Omkring teenagerne kræver det, at vi forstår, at teenagere har en helt anden hverdag end vi selv havde, hvor fodbold måske bare er en blandt mange interesser, og hvor man nogen gange skal være ligeså meget coach som træner", siger han og tilføjer om motionister.  

"Kigger man for eksempel bare på motionister, så ligger der også et gigantisk potentiale for folk, der gerne vil have en sundere og mere aktiv tilværelse. Samtidig ved vi, at klubber med hold for voksne motionister ofte har langt lettere ved at hverve frivillige til andre opgaver",  siger Casper Boe Jensen.

Et nyt sæt øjne
Hvis man som klub går med tanker om at gøre en indsats omkring rekruttering og fastholdelse af teenagere eller voksne motionister, så kan Casper Boe Jensen hjælpe jer med at fokusere på, hvad I vil med indsatsen, og hvad I vil sætte ind overfor.

"Sammen vil vi lave en analyse af klubben, som skal munde ud i et skræddersyet forløb med udgangspunkt i de muligheder klubben har. Det er min erfaring, at det er super sundt at få et sæt nye øjne på tingene. Man kan altid blive dygtigere, men man skal turde udfordre sig selv", siger Casper Boe Jensen.  

Du kan kontakte Casper Boe Jensen på cabj@bevægdigforlivet.dk eller 3120 6200 efter 1. august. 

Om Bevæg dig for livet

Over de næste tre år, som aftalen dækker over, er målsætningen at forøge det samlede medlemstal i fodbolden med 3.000 teenagere og 10.000 voksenmotionister på landsplan. I et tiårigt perspektiv er ambitionen, at 12.000 flere teenagere og 40.000 flere voksenmotionister skal være medlem af en fodboldklub på landsplan.

Det samlede visionsprojekt, som støttes med 100 millioner kroner af DGI, Danmarks Idræts-Forbund, Nordea-Fonden og TrygFonden, har som overordnet mål at 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025.

Læs mere om ”Bevæg dig for livet” 

Læs mere om DBU's klubkoncept med fokus på rekruttering og fastholdelse af teenagere

Læs mere om DBU's koncept for motionsfodbold og Fodbold Fitness

Log ind