MENU

Regler for spillerbrug i sæsondebut

Der gælder særlige regler for spillerbrug i første kamp efter vinterpausen. Bliv opdateret her.En ny sæson er ofte lig med rokeringer i spillertruppen. Spillere går fra klubbens bedste hold til et lavere rangerende, og andre tager den modsatte vej til førsteholdet.

I den forbindelse er det dog vigtigt at være opmærksom på de regler, der gælder omkring nedrykning af spillere i den nye sæson hos DBU Sjælland. 

Sommerpause = en forlænget weekend
Det forholder sig sådan, at efterårssæsonens første kamp – hvad angår op- og nedrykning af spillere – skal ses som en direkte forlængelse af forårsturneringens sidste kamp.

En spillers spilleberettigelse i efterårets første kamp vil altså afhænge af, hvilket hold han/hun spillede på i forårets sidste kamp. 

Populært sagt er sommerpausen altså blot at betragte som "en forlænget weekend".

Derfor er der heller ingen problemer, hvis en spiller for eksempel har spillet på klubbens andethold i efterårets sidste kamp og nu skal spille på klubbens førstehold. Her er der nemlig tale om en oprykning, og det er altid tilladt, så længe det sker til en ny spilledag.

Det er i øvrigt værd at huske at:

- En programsat men IKKE spillet kamp, hverken løser eller binder en spiller.

- Hvis en klubs førsteholdskamp bliver udsat til et senere tidspunkt, kan ingen af de spillere, der spillede førsteholdets sidste kamp i efteråret rykke ned på andetholdet.

- For at rykke ned fra et højere rangeret hold til et lavere rangeret hold, skal det højere rangerede hold spille en kamp, hvor spilleren ikke er med. 

Ingen bindinger ved klubskifte
Hvis en spiller har foretaget et klubskifte mellem forårs- og efterårssæsonen er der ingen bindinger i forhold til sæsondebuten.

Du kan læse nærmere under § 19.5 i turneringsreglementet

§ 19.5 Spillere kan altid rykke op på et højere rangeret hold. For at rykke ned og spille på et lavere rangeret hold skal spilleren være løst. Herved forstås, at evt. karantæne skal være afsonet, og at spilleren – hvis han/hun i sin sidste kamp deltog på et højere rangeret hold - da er ”spillet fri” som angivet i § 19.9 til at spille på dette lavere rangeret. Dette gælder også mellem 2 turneringshalvår såvel som mellem 2 turneringsår.

Spørgsmål
Spørgsmål til reglen kan rettes mod DBU Sjælland på 4632 3366 eller info@dbusjaelland.dk 

Log ind