MENU

Højere indplacering for U19 hold

Sammentømrede U-19 drenge og pigehold kan nu ansøge om at blive indrangeret i højere serier ved overgangen til seniorfodbold.Sammentømrede U19 drenge OG pigehold kan nu ansøge om at blive indrangeret i højere serier ved overgangen til seniorfodbold.Mange fodboldklubber mister deres ungdomsspillerne ved overgangen til seniorfodbold. For at fastholde de ældste ungdomsspillere har din klub mulighed for at søge om en plads i Serie 3 eller 4 hos drengene eller en plads i kvindeserie 1 hos pigerne. Det eneste krav er, at I skal have et U19 hold tilmeldt i foråret 2016. 

Ansøgningsperioden løber frem til 13. juni 2016. 

Ansøgning for U19 Drenge

Udfyld den nedenstående formular for at ansøge om en plads for et drengehold: Ansøgningsformular om indrangering i Serie 3 eller 4

Ansøgning for U19 Piger 
For at søge om indrangering i Kvindeserie 1 skal du sende en mail til Lars Nielsen på larn@dbusjaelland.dk, hvor der skal angives klub og hold, hvilken række I har spillet i. Skriv også gerne lidt om holdet, og hvorfor I gerne vil indplaceres i en højere række.  

Hvem kan søge?
Det er et krav, at klubben har et sammentømret U19 hold tilmeldt i foråret 2016 for at kunne ansøge. Afhængigt af holdets niveau åbner det for følgende muligheder:
 • NYT: U19 Piger - uanset række - kan ansøge om at blive indrangeret i Kvindeserie 1. 
 • U19 Drenge med status af mesterække og højere kan ansøge om at blive indrangeret i Serie 3. 
 • U19 Drengehold fra række 1 og 2 kan ansøge om at blive indrangeret i Serie 4. 
Baggrund
Mange fodboldklubber oplever, at de mister deres ungdomsspillere ved overgangen til seniorfodbolden. Her skal spillerne finde tid til uddannelse, job, kærester og meget andet. Og skulle det alligevel lykkes at holde på spillerne, så de sportslige udsigter til at starte 'fra bunden af' i Kvindeserie 2 eller Serie 6 ikke det mest motiverende. 

Muligheden for at ansøge om højere indrangering til U19 hold har eksisteret siden 2011 for drengenes vedkommende og siden 2016 for pigernes. Ordningen blev udarbejdet af DBU Sjællands Seniorudvalg og vedtaget af DBU Sjællands bestyrelse i 2011.  

  Intet krav om specifikke spillere
  Det er tilladt for holdet, der bliver tildelt en højere indrangering, at bruge øvrige spillere på holdet i den kommende sæson, da der ikke er nogen opfølgende krav på specifik spillerbrug, når holdet først er godkendt.  

  Spørgsmål
  Har du spørgsmål til ordningen kan disse rettes mod Lars Nielsen fra turneringsafdelingen på larn@dbusjaelland.dk eller 46340734

  Tekst og foto: Peter Vest Hansen

  Log ind