Vordingborg IF er årets sjællandske fodboldklub 2017

En klar strategi, nytænkning, inklusion, ansvar for lokalområdet, samarbejde og hårdt arbejde, det er bare nogle af de stikord der gør Vordingborg IF til årets fodboldklub 2017.


I regn og slud, skal hæderen ud, kunne man passende skrive om gårsdagens prisoverrækkelse på ”Panteren” i Vordingborg. For regnen og sneen havde indfundet sig, men der skulle mere end det danske vejr til at fjerne smilene på Vordingborg IF’s mange fremmødte drenge- og pigespillere, bestyrelsesmedlemmer, trænere og lokale, der i samlet flok kunne modtage prisen som årets sjællandske fodboldklub 2017af DBU Sjælland. 

Vordingborg IF – En klub der inspirerer. 
Jakob Koed fra DBU Sjællands bestyrelse, kunne stolt overrække Vordingborg IF prisen, og som han sagde til de fremmødte er den del af bestyrelsesarbejdet: ”En af de bedste opgaver som følger med”.

At Vordingborg IF, i et felt af 11 klubber, er blevet udvalgt, vidner om den store indsats som den sydsjællandske klub har gjort, og gør, for at være mere end ”blot” turneringsfodbold.

”Vordingborg IF er en klub der inspirerer. I rummer alt som foreningslivet kan. I tænker nyt, I tager ansvar for lokalområdet, I er gode ambassadører for DBU Sjælland og I er ikke bange for at stikke snuden frem og tage en chance.” – var nogle af de argumenter Jakob Koed brugte til at begrunde at Årets Fodboldklub 2017 skulle findes i Vordingborg. 

”Hvem var det der vandt i dag, det var dem fra VIF af”.
Det var også en glad og stolt formand der tog imod prisen, og sammen med de mange fremmødte børn tog et fælles kampråb for klubben.

”Det betyder at der er nogle der anerkender det som vi går og gør hver eneste dag. Det betyder en masse for ungerne at vinde den her pris, og se at der bliver gjort noget ud af det.” Kom det fra Morten Brandt Jacobsen, formand i Vordingborg IF umiddelbart efter prisoverrækkelsen.

Men hvis man tror at han og klubben har tænkt sig at læne sig tilbage og nyde skæret fra statuetten, så kan man godt tro om igen. ”Vi skal derudaf og fortsætte. Det giver en ekstra motivation til at skabe mere endnu og hæve overliggeren”.


Jakob Koed fra DBU Sjællands bestyrelse overrækker prisen til Vordingborg IF's Formand Morten Brandt Jakobsen - Foto af: Kim Ingemann Erichsen vordingborg.net

Derfor vandt de prisen
I løbet af de seneste 3 år er Vordingborg IF vokset fra 422 medlemmer til i dag at være 602 medlemmer, et håndgribeligt eksempel på en klub i fremgang der gør mange rigtige ting.

Udover den flotte medlemsvækst har Vordingborg IF stået bag flere tiltag, der har været medvirkende til at klubbens nu kan kalde sig Årets Sjællandske Fodboldklub.

Rummelighed og nytænkning
I 2012 startede klubben, i samarbejde med Vordingborg Kommune, tiltaget ”Spil Bold Mand”. Et tiltag henvendt mænd med kræftdiagnoser. 

I dag har holdet hele 23 spillere, der alle er diagnosticeret kroniske lidelser, der samles med fodbolden og den 3. halvleg i centrum.

Ansvar for lokalområdet og samarbejde
Vordingborg IF tænker samarbejde og deltager både i DBU Sjællands formandslounges med kommunens andre klubber, hvor klubben er en del af den dialog der er omkring de fælles udfordringer klubberne har.

Derudover har klubben også selv stået fadder til et projekt for at øge tilslutningen af teenagere i alle kommunens fodboldklubber, et arbejde der stadig pågår, men ud fra devisen om at det er nu sjovest at spille imod naboklubben fremfor at skulle køre på tværs af landet.

Gode ambassadører for DBU Sjælland og udvikling.
Vordingborg IF har de seneste 3 år gjort flittigt brug af deres klubrådgiver, Jan B. Larsen, og det samarbejde har ført flere positive projekter med sig. Projekterne har været både om pigefodbold, rekruttering, organisering og andre strategiske tiltag som klubben har arbejdet med, et arbejde der blandt andet giver sig udslag i den flotte medlemstilvækst på ca. 30 % over de seneste 3 år.

Samtidig afholder klubben Pigeraketten og har haft besøg af mere end 180 piger fra den lokale skole, og overordnet gør klubben en stor indsats for at åbne op for alle interesserede, for at give dem en smagsprøve på hvad fodbold kan og er.

Senest har klubben været en del af det nye koncept ”Bold & Bevægelse”, hvor 40 børn i alderen 2-5 år deltog i fodboldtræning ude i klubben.

Vordingborg IF har både børne, ungdoms og seniorfodbold, ligesom klubben har både herre og kvinde fodbold.

Vordingborg IF tilbyder alle deres trænere kurser, og senest har klubben forfattet ”den blå tråd” der omhandler de sportslige, sociale og værdimæssige forventninger der er til spillere, trænere og forældre.

Tør tage chancer og tænke ud af boksen
For flere vil Vordingborg IF’s 2017 være kendt som året hvor fodboldklubben reddede den traditionsrige ”Vordingborg Festuge”, en festival med mere end 100.000 deltagende over 3 dage. En bedrift der ikke blev mindre utrolig af at klubben trådte til i 11. time, da organisationen bag ”Vordingborg Festuge” meldte ud at årets udgave ikke blev til noget. Det krævede både store frivillige kræfter, en vis portion mod og tillid til hinanden i klubben.

En historie du kan læse mere om i dette nummer af Sjællandsk Fodbold.

En del af noget større
Klubben går nu videre i den landsdækkende konkurrence, hvor klubben skal konkurrere mod klubber fra de øvrige lokalunioner og de fire jyske regioner om at blive årets fodboldklub i Danmark. Vinderen kåres på årets repræsentantskabsmøde, og går dernæst videre i konkurrencen om at blive årets europæiske fodboldklub - UEFA Best Grassroots club. 

DBU Sjælland ønsker klubben stort tillykke med prisen

 
Log ind