Mål i metervarer – nyt tiltag for Veteraner er kommet succesfuldt fra start

I denne sæson har det, for Veteraner, hos DBU Sjælland været muligt at prøve kræfter med en ny spilleform der kombinerer 8-mands mål og en 5-mands bane


Vinder af første sæson 5-Veteran (8-mands mål på 5 mands bane) - BK Friheden. Foto: Preben Dalgaard.  


På delegeretmøde 2017 fremlagde DBU Sjællands bestyrelsesformand Ole Jacobsen et nyt turneringstilbud, udviklet i samarbejde med fodboldklubben Glostrup 95.

Tilbuddet gik i al sin enkelthed ud på at flytte 8-mands mål over på 5-mands baner, og dermed kombinere de små baner og de færre spillere, med gode muligheder for at lave mål.

Læs mere om spilleformen 


Hvad synes spillerne

DBU Sjælland var til stede til årets sidste kamp imellem BK Friheden og Glostrup 95, for at tage temperaturen på det nye tilbud, og høre spillernes oplevelse efter en sæson med den nye spilleform.

Generelt var det nogle positive spillere, der alle over en bred kam så langt flere plusser end minusser ved at kombinere 5-mands baner og 8-mands mål.

Lars Juhl fra Glostrup 95 var ikke i tvivl om de positive ting ved tiltaget, da vi tog ham til side efter kampen:

”Der sker hele tiden noget på banen, med den korte afstand fra mål til mål. Samtidig gør den lille bane at man hele tiden er med i spillet, og får rørt bolden en masse.”

Positiv målmand trods de mange mål

Tænker man at de mange mål der typisk er i kampene, kan være en udfordring for ham der skal hente bolden ud af nettet, målmanden, kan man godt tro om igen. Vi spurgte nemlig BK Frihedens målmand på dagen, Lennart Jønsson, om hans oplevelser med det nye turneringstiltag og han var fuld af lovprisende ord:

”Der er meget småspil, og samtidig er det en spilleform hvor alle kan være med, da man får rørt bolden en masse, også selvom man måske er lidt mindre mobil. Derudover har vi klart kunne mærke at det har været nemmere at sætte hold. Eneste ændring man kan overveje er på spilletiden, hvor 2x30 for nogle kan være lidt lang tid.”

Det hører da heller ikke til sjældenhederne at målmanden tager turen og får sparket på kassen, og resultater som 17-7, 11-8 og 6-10 vidner om kampe med masser af mål og chancer.

Succesen forsætter

I år har der været oprettet en enkelt række med 4 deltagende hold, Måløv BK, Taarbæk IF, Glostrup 95 og BK Friheden. Der er derfor masser af plads til flere hold og flere rækker, hvis Jeres hold gerne vil prøve kræfter med denne nye spilleform.

Man kan tilmelde sig via KlubOffice, så snart tilmeldingen åbner, eller ved at kontakte Lars Nielsen på larn@dbusjaelland.dk


Log ind