Udsatte børn i Helsingør hjælpes ind i fællesskabet

Med midler fra Lauritzen Fonden sparkes indsatsen Plads til Alle nu i gang i Helsingør til glæde for udsatte børn i kommunen. I et partnerskab mellem Red Barnet, DBU Sjælland og SSP Helsingør hjælpes børn ind i det lokale fritidsliv for at styrke deres trivsel. Kick-off finder sted den 14. november.

Fritidsaktiviteter kan hjælpe børn ind i vigtige sociale netværk, være med til at bryde negativ social arv og give børn oplevelsen af succes. Derfor er det vigtigt, at børn i alle afkroge af vores samfund får adgang til at deltage aktivt i deres lokale foreningsliv sammen med jævnaldrende kammerater.

Men selv om Danmark har en stærk tradition for at opbygge et stærkt lokalt foreningsliv, viser en undersøgelse fra Børnerådet blandt andet, at hele 28 procent af børn med enlige forældre og 35 procent af børn i etniske minoriteter ikke går til fritidsaktiviteter.

Plads til Alle har til formål at vende den udvikling ved at hjælpe børnene ind i foreningslivet, og indsatsen kan nu sættes i gang i Helsingør Kommune takket være en bevilling på 1,2 millioner kroner fra Lauritzen Fonden.

– Sunde fritidsaktiviteter er en vigtig del af et godt børneliv. Derfor har Helsingør Kommune i flere år givet børn og unge en ekstra hånd til at blive en del af det lokale foreningsliv. Derfor er jeg også glad for, at vi med hjælp fra Lauritzen Fonden kan udvide indsatsen for de udsatte børn og unge og sikre en endnu tidligere indsats. På den måde sikrer vi, at endnu flere kan blive en del af foreningslivet og opleve glæden ved sport og fællesskab, siger borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær.

Plads til Alle-indsatsen samarbejder bredt med det lokale foreningsliv, men fodbold tiltrækker særligt mange børn, og derfor tilbyder DBU nu at sætte ekstra ind i Helsingør for at ruste de lokale fodboldklubber til at inkludere og fastholde de udsatte børn.

– Fodbold er med til at forene og skabe fællesskaber på tværs af samfundets lag. Det hører med til fodboldens ansvar, og derfor skal vi i DBU sikre, at vores klubber og Lokalunioner bidrager til at løfte flere sociale opgaver og tage vare på udsatte grupper, siger Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør i DBU. 

Plads til Alle er for børn i alderen 5-18 år. Sammen med lokale fodboldklubber, Red Barnets lokalforeninger og over 20 af landets kommuner støttes børn, der af sociale, økonomiske eller kulturelle grunde har svært ved at blive inkluderet i det lokale foreningsliv uden en hjælpende hånd. Siden 2016 har Red Barnet og DBU haft et fast samarbejde omkring indsatsen.

– Vi ved fra erfaring, at foreningslivet kan hjælpe børn ind i vigtige sociale netværk, der kan styrke deres trivsel og muligheder for at udvikle sig. At gå til en fritidsaktivitet som fodbold skaber et fællesskab på tværs af baggrunde og giver børnene et stabilt holdepunkt i deres hverdag, selv hvis deres opvækstbetingelser ellers ikke er de bedste, siger Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm.

Lauritzen Fonden ser frem til, at deres bevilling kommer til at bidrage til, at flere børn og unge får en plads til fællesskabet.

– I Lauritzen Fonden vil vi gerne sikre, at alle børn og unge, uanset social eller økonomisk baggrund, har de samme muligheder i livet. Med Plads til Alle er vi med til at søsætte en afprøvet og helhedsorienteret indsats i Helsingør, der sikrer børn og unge plads i sunde fællesskaber, siger Inge Grønvold, direktør i Lauritzen Fonden.

Kick-off finder sted tirsdag d. 14. november 2017 kl. 16.00-19.00 i caféen på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Helsingør Kommunes borgmester, Benedikte Kiær, Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm, og DBU deltager.

Pressen er velkommen.


Pressekontakt

Jeanette Ringkøbing Rothenborg, pressechef i Red Barnet: 2925 5646

Log ind