VAR testes i den sjællandske serie 1

Fra foråret 2018 vil DBU Sjælland i samarbejde med DBU teste det meget omtalte Video Assistent Referee (VAR)


England har det, Italien har det og VM 2018 kommer til at få det. VAR er kommet for at blive og nu skal det også indføres i Danmark.

DBU har i længere tid været på udkig efter en måde, hvorpå VAR kan testes inden det endeligt skal indføres i den bedste danske række.

I den forbindelse har DBU Sjælland tilbudt at teste systemet i den sjællandske Serie 1, gældende fra foråret 2018.

Som fod i hose
Kenneth Friis Nielsen, disciplinæransvarlig i DBU Sjælland, og projektleder for testperioden af VAR udtaler: 

”Vi var selv på udkig efter en metode til at hjælpe vores dommere derude, og med DBU’s tilbud om at blive test-ansvarlige, så passede det jo som fod i hose.”

Kenneth Friis Nielsen fortæller om oplevelsen ude på banen: 

"Vi håber jo ikke at der bliver den store forskel, udover at der selvfølgelig vil være endnu færre tvivlsspørgsmål om kendelser.

Derudover så vil det være sådan, at vi fra kontoret har et Livefeed fra kampen, og det vil kun være i tilfælde hvor vi ser en kendelse der skal omstødes at vi vil tage kontakt til dommeren, via mobiltelefon.

 Det er klart at der er en risiko for at kendelsen ligger lidt tid tilbage, da den først skal gennemses på kontoret, men til gengæld sikrer vi at der ikke kan peges fingre af dommeren efter kampen".   

En lille forhøjelse af tilmeldingsgebyret
Etableringen af videosystemet i de sjællandske serie 1 klubber vil blive støttet af en særlig DBU-pulje til formålet, men det er desværre ikke helt omkostningsfrit for de Sjællandske Fodboldklubber. 

Kenneth Friis Nielsen fortæller:

”Det er klart, at det vil medføre en forhøjelse af tilmeldingsgebyret. Det vil stige fra de nuværende 3500 kr. pr. sæson til 7.000 kr. for en sæson, da etableringen ikke helt kan dækkes af DBU. Derudover kommer vi til at ansætte 2-3 deltidsansatte, der skal vurdere de enkelte situationer inde fra kontoret i Himmelev.”

Om VAR i Serie 1

  • VAR, der er en forkortelse af Video Assistant Referee, er et videosystem der kan gengive spilsekvenser for at sikre at dommeren træffer den rigtige beslutning.
  • VAR vil blive testet i forårssæsonen, og derefter evalueret henover sommeren.
  • Det er udelukkende Serie 1 klubber der vil få etableret VAR.
  • Rent praktisk vil alle mål, straffesparkssituationer og Røde kort, blive gennemset på kontoret i Himmelev af en deltidsansat, hvorefter dommeren vil få besked om den korrekte kendelse i situationen.
  • Det er kun ved absolut utvivlsomt videobevis at en kendelse kan omgøres.

Spørgsmål
Kan rettes til DBU Sjælland på info@dbusjaelland.dk

Log ind