15 unge uddannet som gamechangere

Den nye gamechanger-uddannelse skal ruste unge ildsjæle til at udbrede fodbold i sociale boligområder. Uddannelsen er opstået i et samarbejde mellem DIF get2sport, Helhedsplanen Køge, Køge BK og DBU Sjælland.

15 unge blev i weekenden uddannet som gamechangere i Køge Boldklub. Den nye uddannelse giver deltagere værktøjer til at udvikle og afvikle fodboldaktiviteter i nærområdet. Det overordnede formål er at bygge bro til foreningslivet. Simone Deisting Skejø er DBU Sjællands projektkoordinator på den nye uddannelse. 

"Uddannelsescampen er med til at vise, hvordan foreningslivet er vigtigt og kan gøre en forskel for børn og unge", fortæller Simone Deisting.

Deltagerne kommer fra de sociale boligområder i Køge, og de har det til fælles, at de alle er glade for fodbold og nogle af deltagerne træner allerede børn. Uddannelsen giver dem værktøjer til at være en god træner og en god rollemodel.I denne øvelse skulle deltagerne bevæge sig ned for enden af gangen uden at træde på jorden. Det kan kun lade sig gøre gennem kommunikation, samarbejde og teamwork. 
 
Flere fodboldspillere
Ambitionen er at de unge skal bruge deres nyerhvervede kompetencer til at give flere mulighed for at opleve de positive effekter ved at være en del af foreningslivet. De bliver desuden rustet til at rekruttere nye spillere til træning, til at håndtere konflikter og så får de en masse viden om forenings- og fritidslivet, som de unge fremadrettet kan bruge til at få endnu flere børn og unge til at spille fodbold i Køge. 

Som led i uddannelsen gennemgik deltagerne desuden en række teambuilding-øvelser. 

Forbedring af træning
På dag to var der masser af fodbold på programmet. Deltagerne blev introduceret for futsal, fik masser af tips til øvelser, den gode træning og meget mere. Med det har deltagerne fået ballast til at stå for træninger til børn og unge. 15-årige Tobias Willesen, træner allerede i dag unge i sociale boligområder, han udtalte følgende til DAGBLADET Køge.  

"Jeg kan godt lide fodbold og har altid været glad for at arbejde med børn. Uddannelsescampen kan forbedre det, jeg laver i forvejen, eksempelvis kan jeg lave nogle bedre øvelser".

Spørgsmål
Hvis du gerne vil høre mere om projektet, så kan du kontakte Simone Deisting Skejø på sims@dbusjaelland.dk 

Log ind