MENU

Færre afbrudte kampe i 2018

2018 var et godt år på det disciplinære område. Helt nye opgørelser viser således en nedgang i antallet af afbrudte kampe på de sjællandske fodboldbaner. Antallet af udvisninger falder også og antallet af afbrudte kampe på grund af trusler om vold eller vold mod dommere er ligeledes faldet

Kan der være noget positivt i en nedgang? Svaret er ja – i hvert fald når det drejer sig om antallet af afbrudte kampe og udvisninger på de sjællandske fodboldbaner. 

De nye tal viser således en nedgang i antallet af afbrudte kampe fra 40 i 2017 til 30 i 2018. Et fald på hele 25%. 

Endnu bedre er det når man tager i betragtning at det er tredje år i træk, at antallet af afbrudte kampe falder på de sjællandske fodboldbaner. 

Opgørelsen over afbrudte kampe omfatter kampe, der er afbrudt på baggrund af trusler om vold eller decideret vold mellem spillere/ledere, hold der er udvandret fra kampe eller kampe, der er afbrudt på grund af trusler om vold eller vold mod dommere. Kampe der er afbrudt på grund af dårligt vejr indgår ikke i opgørelsen.

Meget få afbrudte kampe i det store billede

Det er i øvrigt vigtigt at understrege, at antallet af afbrudte kampes skal ses i sammenhæng med det samlede antal af spillede kamp i DBU Sjællands turneringer. Der blev således spillet 24.698 kampe i DBU Sjællands 8- mands og 11-mands turneringer i 2018, og det var derfor kun 0,012 %, eller 1,2 promille, af det samlede antal kampe, der blev afbrudt før tid. 

Også antallet af kampe, der er afbrudt på grund af trusler om vold eller vold mod dommere faldt i 2018. I 2017 havde DBU Sjælland ni kampe, der blev afbrudt af denne årsag, mens tallet i 2018 var fire. 
Et tal der selvfølgelig stadig er for højt, da alt over nul er uacceptabelt, men forhåbentligt et tegn på en tendens der fremadrettet stadig vil være for nedadgående.  

Også nedgang i antallet af udvisninger
Den nye opgørelse for det disciplinære område viser også, at der for 10. år i træk er en nedgang i antallet af gange dommerne har måtte vise det røde kort på fodboldbanerne. I 2018 modtog DBU Sjælland således 1179 indberetninger i 24.698 kampe, mens tallet af indberetninger i 2017 var 1386 i 25.892 kampe.

Tallene viser således, at dommerne hev det røde kort op af lommen i 4.8 procent af kampene – altså i ca. hver 20. kamp.

De 1179 udvisninger i 2018 resulterede sammenlagt i 2.024 dages karantæne, hvilket er et gennemsnit på 1,72 spilledages karantæne pr. udvisning. I 623 tilfælde resulterede udvisningen i en spilledags karantæne i 2018. I 2017 gav hver udvisning i gennemsnit en karantæne på 1,87 spilledage.

Ros til klubberne
DBU Sjællands formand Jakob Koed, glæder sig over den positive udvikling på det disciplinære område: 

”Det er selvfølgelig en positiv tendens at kunne se at antallet af disciplinærsager igen i år er faldet. Særligt faldet i antallet af afbrudte kampe er positivt, og noget vi fra DBU Sjællands side arbejder meget på at få nedbragt yderligere. Så der skal lyde en ros til klubberne, for at arbejde aktivt med de her ting. 

Samtidig vil jeg dog også opfordre til at vi alle, både DBU Sjælland og klubber, samarbejder om at få tallene yderligere ned, så vi forhåbentlig en dag slet ikke oplever afbrudte kampe i vores turneringer. ”


Spørgsmål
Har du spørgsmål til disciplinærområdet så er du velkommen til at kontakte Kenneth Friis Nielsen på keni@dbusjaelland.dk

Log ind