MENU

"Det giver bare så meget mening at bidrage til fællesskabet"

Blot 16 og 18 år er brødrene Joakim og Anders Gregersen, der bruger store dele af deres egen fritid på at bidrage i Hareskov IF


Foran mig sidder Anders og Joakim. To unge brødre, der ikke engang er fyldt 20, men ikke desto mindre to unge brødre med store drømme og ambitioner. Drømme og ambitioner som er startet lige her – i Hareskov IF. Drømme og ambitioner, som deres frivillige virke i klubben for alvor har sat skub i.

Har styr på Instagram – og det giver pote for holdet
”Det begyndte for sjov”, fortæller Anders, den ældste af brødrene. ”Nogle fra vores hold havde lavet en Instagramprofil, og vi spurgte egentligt bare, om vi ikke skulle stå for den. Så vi overtog den og laver nu alt muligt til den mange gange om ugen. F.eks. har vi lige lavet et photoshoot med alle holdets spillere og vi lavede også et stort awardshow, ligesom vi laver interviews, kampfakta og meget andet”.

Joakim supplerer: ”Ja, vi har set på, hvordan de store fodboldklubber gør og så egentligt bare udviklet vores egne idéer ud fra, hvad der er brugervenligt, og hvad følgerne reagerer positivt på.”

Og den ’professionaliserede’ Instagramprofil er blevet særdeles populær. Faktisk så populær, at Anders blev genkendt på gymnasiet: ”Er det ikke dig, der laver Instagram i Hareskov IF, spurgte nogen jeg slet ikke kendte. Det var ret sjovt at opleve og bare fedt, at mange kender til det, for det gør jo at flere har lyst til at blive en del af holdet. Vi startede med 7 spillere, men er i dag 23. Det har populariteten på Instagram helt sikkert haft indflydelse på.”

Og også videoproducenter – snart med eget firma
Men Instagramprofilen er ikke det eneste, som Joakim og Anders bruger masser af tid på i klubben. For dette forår kom klubben og spurgte, om de to brødre ville hjælpe med noget videoproduktion.

”Det ville vi selvfølgelig gerne, for det er jo vores klub, og hvis vi kan bidrage til fællesskabet og hjælpe til, så er vi rigtig glade”, forklarer Joakim.

Brødrene har derfor både været ude at lave en reklamefilm, da klubben afviklede Pigeraketten, (den kan du se her) men også været ude at filme kampe, som klubbens hold kan bruge til taktisk forberedelse.

Og videoproduktionen for klubben har givet blod på tanden – så meget, at drengene nu har startet deres eget firma, der laver reklamefilm.

”Vi har fundet ud, at vi synes det er vildt sjovt at lave video”, fortæller Anders, ”og også fundet ud af, at vi supplerer hinanden vildt godt. Joakim er mere perfektionistisk, og jeg er god til at få tingene gjort.

Vi havde virkelig ikke forestillet os, at vores interesse ville ende ud med eget firma. Vi startede jo bare for sjov, men har gennem klubben jo fået lov til at prøve en masse af, som har gjort os bedre og endnu mere opsatte på, at vi gerne vil arbejde med det i fremtiden.”

Tiden i klubben er godt givet ud, for man får mangedobbelt igen
Men hvordan har man som ung tid til at lave alt det, som drengene har gang i for klubben? Med gymnasie og efterskole, lektier, fester og alt muligt andet må der være rigeligt at se til?

”Det er der også”, forklarer Anders, ”men vi har bare fundet en ny måde at strukturere hverdagen på. Før brugte jeg f.eks. tid på Netflix og med at scrolle Facebook igennem, men det gav mig ikke nogen værdi, så det har jeg faktisk bare droppet, så jeg kan bruge tiden på at lave video og Instagram i stedet”.

”Og så giver det også masser af energi at bruge tid på at lave det her. For vi synes jo, det er rigtig sjovt”, indskyder Joakim. ”Hvis man er træt, men så tager ned i klubben og filmer eller laver interviews f.eks., så får jeg med det samme energi – så er jeg pludseligt ikke træt mere. Og så bliver det også nemmere at få skrevet den engelske stil, når man kommer hjem fra klubben, og den bliver helt sikkert også bedre, fordi man er glad og fyldt med energi.”

Drengene bruger hver godt 10 timer om ugen på at vedligeholde, udvikle og filme til Instagram og diverse videoer. Alligevel vil de ikke betegne sig selv som frivillige i klubben. ”Næh, det har vi egentligt aldrig set os selv som. For vi bidrager jo bare til fællesskabet. Det er vel naturligt, når man er en del af en klub? Og det gavner jo både andre, men også os selv - både nu og også senere hen i livet. Så det er ret win-win. Det burde alle unge bare gøre”, afslutter drengene, som om det var det mest naturlige i verden.

Vil du også følge med i Joakim og Anders’ arbejde, så tjek deres Instagramprofil ud: https://www.instagram.com/hareskovif/ 


Log ind