MENU

Fodboldpas er ikke kun for spillere på holdkort

Hvem er et Fodboldpas egentlig for? Enhver med en DBU-profil skal aktivere sit Fodboldpas: Børnespillere, Oldboys-spillere, trænere, ledere, dommere, m.fl. Se hvem, hvorfor og hvordan i denne guide.

Fodboldpasset er bl.a. indført for at hjælpe fodboldklubberne med at leve op til den nye persondataforordning. Ved at aktivere dit Fodboldpas accepterer du nemlig også de vilkår og betingelser, der gælder for klubbens opbevaring og behandling af dine data. Du hjælper altså både dig selv og din klub ved at aktivere dit Fodboldpas.

Miniguide: Sådan aktiveres Fodboldpasset

Fodboldpasset aktiveres via app’en DBU Fodbold eller via pc på dbusjaelland.dk i øverste højre hjørne (Mit DBU). For spillere +12 år kan der også aktiveres via app’en Driblr, .

Hvis du (eller dit barn) er tilknyttet en fodboldklub, skal du IKKE oprette en ny profil. Du har én i forvejen, da denne blev oprettet via din klub. Tryk blot på Log ind og vælg ”Glemt adgangskode”, hvorefter du får tilsendt en mail med login-oplysninger.

Er flere i familien tilknyttet samme mailadresse, så benyt samme fremgangsmåde som ovenfor. Du vil få tilsendt separate links til nulstilling af adgangskode for alle de brugere, der er tilknyttet mailen.

Får du besked om, at mailen ikke eksisterer, kan det være fordi du (eller dit barn) er oprettet med en anden e-mail. Se løsninger her

Se mere om aktivering af Fodboldpas her

Gode råd til klubber

Det er vigtigt, at man som klub gør en aktiv indsats for at få medlemmerne til at aktivere deres Fodboldpas, så det ikke bliver en udfordring at stille hold pga. manglende Fodboldpas-aktiveringer. Man er først spilleberettiget, når ens Fodboldpas er aktiveret. Dette gælder for alle spillere, ung som ældre.

Også trænere, holdledere, kontaktpersoner/forældre, kasserere, afdelingsledere, formænd og alle andre klubfrivillige, som I har registreret en DBU-profil på, skal aktivere deres individuelle Fodboldpas. Dette for at overholde den nye datalovgivning, som blev indført i maj 2018.

Her er en række metoder, man kan bruge:
  • Klubben kan rykke for aktivering via Fodboldpas-barometer i KlubOffice. Send reminder via KlubOffice (sørg for opdaterede mailadresser) – hvor I også kan få overblik over, hvem der mangler at aktivere Fodboldpasset. Se hvordan her
  • Saml spillerne efter træning
  • Bed trænerne kontakte deres spillere
  • Del budskabet på klubbens/holdets Facebookside/-gruppe
  • Sæt en ”aktiveringsstation” (computer og person) op i klubben, så man kan få hjælp til det
  • Henvis medlemmerne/spillerne til Fodboldpas-supporten: 4737 4000 eller fodboldpas@dbu.dk
  • Det kan også være gavnligt at sende ovenstående miniguide til spillerne/forældrene.
Ryd op i KlubOffice

Har du medlemmer eller trænere/ledere, der optræder i klubbens Fodboldpasbarometer, men som ikke længere er aktive i klubben? Så er her et par tips til at få dem ud af systemet.

- Spillere, der ikke længere er aktive i klubben
Udmeld den enkelte spiller (passive spillere tæller med i klubbens Fodboldpasbarometer). Optræder den udmeldte spiller fortsat i dit barometer, har vedkommende formentlig nogle klubhverv tilknyttet. På spilleren kan du under fanen "Leder/Klubkontakt" fjerne klubhverv ved at klikke på det røde "-".

- Trænere/ledere, der ikke længere er aktive i klubben
Vedkommende har formentlig nogle klubhverv tilknyttet. På personen kan du under fanen "Leder/Klubkontakt" fjerne klubhverv ved at klikke på det røde "-".

- Ryd generelt op i klubhverv
Du kan med fordel rydde op i/opdatere de personer, der har klubhverv. I topmenuen "Personer", vælg da "Andre personer" og "Klubhverv". Her kan du ud for hvert klubhverv klikke "+" og se en komplet liste over de personer, der har det pågældende klubhverv. Dobbeltklik og fjern hvervet under fanen "Leder/Klubkontakt" på de personer, der ikke længere har brug for det.

Se mere
Få et gratis kursus i DBU's IT-værktøjer skræddersyet til din klub (herunder lettere arbejde med økonomi og administration)

  

Log ind