MENU

Over 100 skolebørn prøvede fodbolden

100 børn fra Høje-Taastrups 3. klasser prøvede i dag kræfter med fodbolden til et åben skole-arrangement'.

Hvordan får de lokale børn øjnenen op for din fodboldklub? 

I Høje-Tåstrup er 'Klar, Parat Fodbolddyst' et rigtigt godt bud. I dag var 100 elever fra kommunens 3. klasser inviteret til Hedehusene Idrætspark, hvor eleverne gennem en masse sjove fodboldlege blev introduceret til fodbold og foreningsliv. Vi bad Nacer og Derya, skolelærere på Ole Rømer Skolen, om at sætte et par ord på deres oplevelse af dagen.   

"Eleverne kommer ud og er sammen med andre børn. Det giver et andet perspektiv, end det vi normalt ser. De blomstrer virkelig på sådan en dag. Dem der laver konflikter normalt, de gør det ikke i dag. Det er helt vildt at se for os lærere. På samme måde er nogle af dem, der normalt ikke er så sociale, og plejer at holde sig for sig selv, de er med i dag. De er ligesom en del af holdet og får succesoplevelser, som vi ikke har oplevet før", forklarer de to lærere.  

Eleverne lærte om foreningsliv, sunhed, glæde og bevægelse. Blandt andet kom de på mission med 'Agent SuperSund' for at redde alle frugterne og grøntsagerne fra Grev Mug. Men det er ikke kun de yngste elever, der tager læring med sig fra et åben skole-arrangement. De ældste elever agerer på dagen som instruktører og rollemodeller for deres yngre skolekammerater. De ældste elever lærer om foreningsliv, frivillighed og ikke mindst træning af yngre børn. Derudover blev der også spillet en minifodboldturnering. Bag arrangementet står fodboldklubberne T.G. 80 IF, Fløng-Hedehusene Fodbold og Høje-Tåstrup IF i tæt samarbejde med Høje-Taastrup Kommune og DBU Sjælland. Formålet er at introducere børnene til fodbold og i det hele taget inspirere til en mere fysisk aktiv og sund tilværelse. Samtidig bliver de ældre elever introduceret til instruktørrollen og klædt på til at påtage sig frivillige opgaver i netop din fodboldklub. 

En åben skole-dag handler dog først og fremmest om eleverne - og de lød til at være godt tilfredse med en dag med fodbold og sundhed på skoleskemaet. 

"Det var så sjovt, og jeg fik en medalje. Det har jeg aldrig fået før, så nu passer jeg bare helt vildt godt på den, så jeg ikke taber den", som en elev fra Hedehusene Skole udtrykte det . 

Også lærere og klubfolk var efterfølgende positivt stemt overfor dagen, og vil nu overveje muligheden for at gøre 'Klar, Parat Fodbolddyst' til en årlig tradition.  

Hovedet, Kroppen, Klubben
Har du fået lyst til at afholde åben skole i din fodboldklub? Så du læse meget mere om konceptet 'Hovedet, Kroppen, Klubben', hvor åben skole er en del af 'pakken'. 'Hovedet, Kroppen, Klubben' er et tilbud til Jer, der ønsker at rekruttere børnespillere, ungdomsspillere og unge frivillige til jeres klub og samtidig styrke samspillet med Jeres klub og den lokale skole. 

Hovedet, Kroppen, Klubben består af tre fagdage for skoler, bestående af en trivselsdag (hovedet), en sundhedsdag (Kroppen) og en 'Åben Skole' dag (Klubben) for både ind- og udskolingen. 

Læs mere her 

Spørgsmål
Hvis du gerne vil høre mere om mulighederne for 'åben skole', så kan du kontakte Simone Deisting Skejø på sims@dbusjaelland.dk eller telefon 4634 0747.

Log ind