MENU

Silent Saturday sætter fokus på det gode kampmiljø

Når U7 og U8 på lørdag klokken 10-13 løber på banen er alt som det plejer - og så alligevel ikke. På denne ene dag opfordrer vi trænere, forældre og tilskuere til kun at komme med positive tilråb


Silent Saturday er et koncept, som blandt andet har vundet indpas i USA og også er blevet afprøvet med succes i Danmark.

På søndag vil DBU Sjælland så afprøve konceptet i forbindelse med 3- og 5-mandsstævnet for U7 og U8 børnehold 22. september mellem 10-13 i Greve Idrætscenter. Derudover vil Fair Play Ambassadører fra DBU Sjælland være til stede, hvor de vil indgå i dialog med trænere, forældre og tilskuere om betydningen af respekt og fairplay på og udenfor banen. 

Konceptet er meget simpelt. Vi beder alle trænere, forældre og øvrige tilskuere om IKKE at dirigere, skælde ud eller forsøge at styre børnene på banen. Ligesom man som træner, forælder og øvrig tilskuer heller ikke stiller sig bag målet for at guide sit barn mellem kridtstregerne. Børnene skal derimod ikke være stille på banen. De må råbe, snakke og juble som altid.

Nu tænker du måske ’sikke noget vrøvl eller ’jeg forsøger jo bare at hjælpe mit barn’. Men det handler om, at når vi står og råber på sidelinjen, så fratager vi børnene muligheden for at lære at træffe deres egne valg.

Vi håber, at trænere, forældre og andre tilskuere vil bakke op om 'eksperimentet' om ikke andet, så blot for at se, hvad det betyder for kampmiljøet, når børnene skal foretage deres egne valg på banen. 

"'Silent Saturday' skal være med til at skabe et bedre kampmiljø, med plads til at børnene selv lærer, hvornår de skal aflevere, drible og skyde. Når vi træder et skridt tilbage, så tror vi på, at de ting vi træner til hverdag vil komme til syne på banen. Vi tror desuden på, at legen og glæden i børnefodbolden er med til at skabe bedre fodboldspillere", udtaler Jakob Koed, formand for DBU Sjælland. 

Nu tænker du måske; men må vi så slet ikke sige noget? Jo, alle former for positive tilråb, jubel eller klap er meget velkomne – også til modstanderholdet.

Vi håber, at I vil tage godt imod konceptet. 

Spørgsmål
Hvis du gerne vil høre mere om 'Silent Saturday' kan du kontakte Simone Deisting Skejø tlf. 4634 0747 eller sims@dbusjaelland.dk 

Log ind