MENU

"En gave til pigeafdelingen"

Frederiksværk FK har i flere år haft succes med at fastholde klubbens pigespillere. Problemet var blot, at der ikke kom nye piger til.

"En gave til pigeafdelingen"
Foto: Frederiksværk FK

AF: Af DBU Sjælland Kommunikation//

”Vi startede nogle pigehold op for 5-6 år siden, men vi begik den fejl, at vi glemte rekrutteringen, så vi ikke fik fyldt op fra bunden”, forklarer klubchef Jørgen Kolters.

I sommeren 2018 bestilte klubben derfor DBU aktiviteten ’Fantastisk Fodboldstart for piger’. Det startede forsigtigt op med en håndfuld piger, men efter en vedholdende indsats fra klubbens frivillige har de i dag 20 pigespillere i alderen U6-U9. Og det har skabt en sammenhængende pigeafdeling.

”Udover at vi har fået en masse nye pigespillere, så har vi fået en pigeafdeling, der hænger sammen. Som rekrutteringsaktivitet har ’Fantastisk Fodboldstart for piger’ fungeret rigtig godt. For os har det været en gave til pigeafdelingen”, siger Jørgen Kolters

Frederiksværk FK har derudover også har pigehold for U11-U10 og U15-U13.

Direkte tilknytning er vigtig
’Fantastisk Fodboldstart for piger’ er i korte træk et forløb for klubber, der gerne vil starte eller genstarte en pigeafdeling i klubben. Med forløbet får klubben et forberedelsesmøde og en ugentlig træning i 5 uger, som bliver afviklet af en DBU-instruktør i samspil med klubben. 

”Det er jo sådan, at hvis vi skal starte et nyt hold op for de yngste pigespillere, så skal der gerne være nogen med direkte tilknytning til pigerne til at køre det. Forløbet hjælper til at give en forståelse hos pigernes forældrene om, at det er dem, der skal drive det”, forklarer Jørgen Kolters.

I dag er der tre frivillige omkring det nye pigehold for årgangene U6 til U9.

Forberedelse og vedholdenhed
Martin Holm Jensen er instruktør på forløbet ’Fantastisk Fodboldstart for piger”. Han vil gerne give endnu flere piger muligheden for at spille fodbold. Hans erfaring er, at forberedelse og vedholdenhed er det vigtigste, hvis klubberne skal have succes med at få et nyt pigehold op at stå med ’Fantastisk Fodboldstart for piger’. Forberedelsen består både i at klubben har fundet trænere på forhånd, og i at sørge for, at pigerne oplever, at træneren møder velforberedt op med en accept af, at der er tale om fodbold i børnehøjde.

”Hvis trænerne er fundet på forhånd, så kan de gå sammen med mig som instruktør til de fem træninger, der er en del af forløbet, hvilket gør det meget nemmere for dem at tage over, når forløbet er afsluttet”, siger Martin Holm Jensen, der også peger på vedholdenhed, som en vigtig egenskab:

”Det betyder for eksempel, at man som klub bliver ved med at dele sedler ud i lokalområdet, og at man løbende opfordrer pigerne til at tage deres veninder med til fodbold”, siger Martin Holm Jensen.

Stadig ledige afviklinger
Martin Holm Jensen er selv pigetræner og han fortæller, at der er massevis af gode oplevelser i vente til de trænere, der siger ja til trænertjansen.

”I starten drejer det sig måske kun om, at de skal afsætte en time og et kvarter om ugen. Og så er jeg sikker på, at de vil opleve nogle piger, der er meget engagerede og interesserede i at lære og have det sjovt til fodbold”, siger Martin Holm Jensen.

Hvis din fodboldklub går med tanker om at starte eller genstarte jeres pigeafdeling, så kan I lige nu bestille forløbet ’Fantastisk Fodboldstart for piger’ til reduceret pris – 2000 kroner i 2019. Vær dog opmærksom på, at der er et begrænset antal afviklinger, så I skal være hurtige, hvis I gerne vil lave en afvikling i jeres klub.

Læs mere eller bestil ’Fantastisk Fodboldstart for piger’

Log ind