MENU

Seriepokalfinalen 2019 – Vi bager op til årets pokalbrag

Serie 2 møder Serie 3, når Ballerup BK og Hornbæk IF tørner sammen i årets udgave af Seriepokalfinalen.

Seriepokalfinalen 2019 – Vi bager op til årets pokalbrag
2018's vindere fra Hørsholm-Usserød IK

En af årets helt store kampe i DBU Sjælland har fundet sine deltagere, og det er derfor tid til at se frem imod årets finale i den traditionsrige Seriepokalfinale.

Ballerup BK og Hornbæk IF har kæmpet sig vej igennem Seriepokalen, og står nu med chancen for at løfte trofæet og skrive sig ind i DBU Sjællands historiebøger, som vindere af Seriepokalen 2019.

En kamp, der foruden præmieceremoni, byder på dommertrio, speaker, tribune, indmarch og alt hvad der ellers hører sig en finale til.

 

Men hvilke to hold er det egentlig, der står overfor hinanden i finalen, og hvad kan tilskuerne se frem imod, når de indfinder sig på Brøndbyernes IF’s bane 2.

DBU Sjælland har kigget på de to holds statistik og taget en snak med ledere fra de to hold, om hvad der gør at de står i finalen.

 

Ballerup BK’s vej til finalen

Ballerup BK kommer til finalen med en 1-0 sejr i bagagen fra holdets semifinale hvor de slog serie 3 holdet Jyllinge FC ud.

Og kigger man på Ballerup BK’s vej til Seriepokalfinalen, så er det et hold der over 5 kamp har nettet hele 21 gange, og omvendt blot lukket 1 enkelt ind i eget net.

 

Martin Eriksen, formand i Ballerup Boldklub fortæller om vejen til finalen:

”Det var et klart mål at komme i Seriepokalfinalen, da det er en sjov oplevelse at få lov at spille sådan en kamp, med hele setuppet omkring kampen. Samtidig så vi Seriepokalen som en måde at få brugt truppens bredde mere. Så det er bare stor cadeu til holdet at det i hvert fald er lykkedes os at komme så langt.”

 

Udover pokalridtet kæmper Ballerup BK’s hold også med i toppen af serie 2 hvor klubben håber, og tror, på at endnu en oprykning kan blive kulminationen på et intenst forår. I skrivende stund (d. 1/5-2019), befinder de sig på en 3. plads, med 30 point. Et point færre end nummer 2 og 8 point efter førstepladsen, B. 1973, Herlev.

 

Om holdet der skal forsøge at tage trofæet med retur til klubben, siger Martin Eriksen:

”Vi er jo en ung klub, fra 2016, og vi har taget hele vejen fra serie 5 til serie 2 hvor vi spiller til daglig. På holdet er en god håndfuld spillere tilbage, der har været med helt fra starten, og som tidligere har begået sig på et noget højere niveau i blandt andet Danmarksserien.

Holdet består i dag af en blanding af dem der var med til at starte klubben op i sin tid, nogle der er kommet til i løbet af årene, og senest en del der er kommet til klubben indenfor det sidste års tid.

Vi er nok et af de mere modne seniorhold, med en gennemsnitsalder på 29 år, men vores hold spænder aldersmæssigt mellem 20-38-årige spilere."

 

At holdet pt. ligger med et snit på over 4 mål i Seriepokalen er ingen tilfældighed, hvis man spørg Martin Eriksen:

Vi er et hold der, som statistikken fortæller, er gode til at score mål, samtidig med at vi ikke lukker særligt mange ind.

Særligt over de seneste år er vi gået fra at være en bundrutineret trup, til nu også at være en topkonditioneret trup, og det kan ses i turneringen hvor vi særligt i de sidste 25-20 minutter kan presse på, hvor mange andre hold bliver trætte.

Samtidig er det ikke en hemmelighed at vores 5 forreste har et rigtig højt niveau, og som tilskuer er det så absolut værd at komme til Seriepokalfinalen og se de 5 levere noget fodbold, man vel sjældent ser fra et serie 2 hold. ”

 

Hornbæk IF’s vej til finalen

Hornbæk IF har på sin vej til finalen også haft godt gang i målscoringen og her er det således blevet til 22 mål i blot 5 kampe. Målfarligheden kom senest til udtryk i semifinalen, hvor Hornbæk IF ekspederede Solrød FC ud med en sejr på hele 7-0 sejr.

 

Mikkel Bertram, træner for holdet, fortæller om vejen til finalen:

”Vi så egentlig Seriepokalturneringen som en måde at få testet os selv af imod nogle Serie 2 hold, og samtidig få brugt bredden, når vi skulle spille imod hold fra Serie 4. Det var mere det, der var formålet, men at vi står i finalen nu vidner om den styrke vi efterhånden har fået opbygget i holdet.”

Hornbæk IF, kæmper foruden Seriepokalen også med om en oprykning til serie 2, hvor holdet i skrivende stund er godt på vej med klar en 1. plads i Serie 3.

Og ser man lidt nærmere på forklaringen bag den umiddelbare 1. plads, kan man se at holdet har scoret hele 69 mål i 15 kampe, altså 4,6 mål pr kamp. Til sammenligning har nummer 2, fra Lundtofte Boldklub, scoret 46 mål i 15 kampe.

 

Mikkel Bertram fortæller om holdet:

”Vi er et hold der angriber med alle mand stort set, og vi vil gerne lave nogle mål. Vi har en håndfuld ældre spillere, der tidligere har begået sig i Sjællandsserien, da klubben for nogle år siden befandt sig der, og resten af truppen er yngre spillere i 20-24 års alderen.

Vi er et hold der formår at score mål på mange måder, både over kanterne, på omstillinger eller ved solo-aktioner. Så tilskuerne kan godt se frem til en kamp hvor vi vil forsøge at spille det spil vi kender, og forhåbentligt score nogle mål. Og der er ingen tvivl om at drenge de glæder sig helt vildt til det her”.

 

Seriepokalfinalen fløjtes i gang d. 20. maj 2019, kl. 17.00 på Brøndbyernes IF’s bane 2, Brøndby Stadion 26 - 2605 Brøndby. 

 

 

 

 

 

De seneste 7 års vindere af DBU Sjællands Seriepokalturnering

2010/2011 : Fårevejle BK

2011/2012 : Køge BK

2012/2013 : FK Sydsjælland 05

2013/2014 : Måløv BK

2014/2015 : Greve Fodbold

2016/2017 : Snekkersten IF

2017/2018 : Hørsholm-Usserød IK

 

 

 

Log ind