MENU

Få styr på reglerne til første turneringskamp

Turneringsstart er lige rundt om hjørnet, og det er nu endelig tid til at komme på græs. Her får du en oversigt over hvordan dit hold bliver klar til første turneringskamp.

Få styr på reglerne til første turneringskamp

Fodboldstøvler, spillertøj, målhandsker og bolde, er vigtige elementer at have styr på til første turneringskamp. Men foruden det helt basale udstyr, er der også nogle mere administrative ting, der skal være på plads inden første turneringskamp, både så man undgår at blive taberdømt eller modtage en bøde, der kunne være undgået.

Derfor bringer vi her en guide til at få styr på formalia, så kampene kan blive afgjort på banen og ikke på skrivebordet.

Nye spillere

Har din klub fået tilgang af nye spillere, så er det vigtigt at sikre at I også kan benytte dem på jeres hold. Det gøres ved at indhente spillercertifikater, og det hele klares digitalt, via KlubOffice. 

Her kan du læse en guide om spillercertifikater

Nye spillere fra udlandet

Har I fået nye spillere til klubben fra udlandet, så er det ligeledes i KlubOffice, du skal søge om spillertilladelse. Det gælder for eksempel, hvis spilleren er asylansøger, udvekslingsstuderende eller lignende. 

Her finder du reglerne og en guide til hvordan din klub får glæde af en spiller, der kommer fra udlandet. 

Husk holdkort i alle 8- og 11-mands rækker og undgå tabt kamp.

Ikke udfyldt holdkort medfører tabt kamp. Sådan har det været i over et år i de sjællandske turneringer, og denne procedure gælder også for forårsturneringen 2019.

Det betyder at det er helt afgørende, at man får udfyldt holdkortet, før kampens start, for at sikre at man ikke bliver taberdømt efterfølgende.

Holdkortet kan udfyldes via mit.dbu.dk eller via DBU’s fodbold app.

Det er muligt, på forhånd, at udfylde holdkortet, og systemet spørger allerede efter sæsonens første kamp, om du blot ønsker at kopiere det sidste holdkort, således at et holdkort kan blive udfyldt nemt og hurtigt.

Læs mere om hvordan du udfylder holdkortet her 

Dispensationer skal søges igen

Klubberne skal være opmærksomme på at, de dispensationer der er givet i efteråret 2018, kun er givet for et halvt år. Så har holdet forsat brug for dispensation(er), så er det vigtigt, at man sikrer, at man får genansøgt.

Læs mere her om aldersdispensation

Supplerende spilletilladelse

Er der spillere, der har brug for at optræde for mere end en klub, så findes der forskellige muligheder.

Det kalder vi supplerende spilletilladelse, og det gør, at ungdomsspilere f.eks. med forældre i to byer, futsalspillere eller M+32 spillere kan optræde for mere end én klub.

Læs mere her

Spille fri – på tværs af sæson.

Få styr på reglerne omkring omkring hvorvidt en spiller er spillet fri eller ej til sæsonens første kamp. 

Læs mere her

Karantænedage

En fejl vi ser hvert år er klubber, der i første runde benytter en spiller som er spærret grundet karantæne, og denne fejl er både uheldig og unødvendig.

I §20 i DBU Sjællands turneringsreglement kan du læse mere om hvilke regler der gør sig gældende for karantæner, og hvordan du sikrer at dit hold ikke stiller med karantæneramte spillere.

Er græsbanen lukket? (Kun gældende for de første 2 runder)

Det danske vejr er foranderligt, og derfor vil der i de første runder unægteligt være klubber, hvis anlæg kan være udfordret, når det kommer til afvikling af kampe. 

Allerede nu er der sjællandske klubber, der har modtaget varsel om, at baneanlægget ikke bliver åbnet til sæsonstart. 

I den forbindelse opfordrer vi klubberne til at udvise en stor grad af fleksibilitet.

Derfor har vi iværksat følgende proces i forbindelse med flytning af kampe i første 2 runder af turneringen

Hverdagskampe
Kampændringer, som er aftalt med modstander, skal meddeles til DBU Sjælland 2 dage før kamptidspunktet inden klokken 12.00 på den pågældende dag. Eks. hvis kampen skal spilles fredag, så skal ændringen senest meddeles klokken 12.00 onsdag.  

Weekendkampe
Kampændringer til weekendens kampe, som er aftalt med modstander, skal senest være meddelt DBU Sjælland torsdag inden klokken 12.00. Dog kan kampe flyttes i et tidsinterval på +/- 2 timer uden modstanderholdets accept, men dette skal stadig accepteres af DBU Sjælland (af hensyn til dommerpåsætning og turneringsprogram).  

Ikke dommerpåsatte kampe
Såfremt man kan blive enige om en kampændring af en ikke-dommerpåsat kamp, så skal denne blot meddeles til DBU Sjælland.

Oftest stillede spørgsmål om regler

På denne side har vi samlet de mest stillede spørgsmål til turneringsreglementet.

----

 

Tilbud til dig og din klub
Kampklar – Styrker holdet

It-Tilbud til din klub

Gør hverdagen som frivillig nemmere.

Børnestævner i foråret

Der er også masser af tilbud til klubbens yngste, blandt andet tilbyder DBU Sjælland 3- og 5-mandsstævner.

Læs mere om stævnerne her

Log ind