”Undskyld jeg forstyrrer”. '

Sådan lød det pludseligt i højtaleren i går da Kim Møller, formand for DBU Sjællands børneudvalg, trådte ind på banen i Stenlillehallen, hvor den lokale klub havde samlet børn i alle aldre til en hyggelig fællestræning.

DSC 1497 Kim Møller - formand for DBU Sjællands børneudvalg

”Hvad er en god fodboldklub?”
Med alle børn, trænere, forældre og ledere, samlet inde på banen, spurgte Kim Møller ud i forsamlingen:

 ”Hvad er en god fodboldklub?”.

”Er det dem der vinder en masse medaljer? Dem der er størst? Eller noget helt andet?”.

Men svaret ligger naturligvis ikke så ligetil, som Kim Møller, formand for DBU Sjællands børneudvalg, også konkluderede i sin tale, der sluttede med ordene:

”Et enigt børneudvalg var ikke i tvivl om at med de ting i har sat i gang, at Stenlille IF skulle have prisen som årets børneklub på Sjælland.”

Til forsamlingens store glæde, der gav sig udslag i store, store klapsalver.

Klapsalver der kun tog til i styrke, da klubbens formand Jørgen Andersen, og bestyrelsesmedlem Rikke Broe, tog imod pokal og diplom, som synligt bevis på den indsats, som de to har bidraget til, nu kulminerede med prisen som årets børneklub 2019.

DSC 1568 En tydeligt rørt formand, takkede alle for at de støtter op

En følelsesladet dag
Og det var to tydeligt rørte bestyrelsesmedlemmer, der gik frem foran den fyldte hal, og kunne takke alle de fremmødte for den indsats, og den opbakning som kendetegner Stenlille IF anno 2019, og som formand, Jørgen Andersen sluttede med at sige:

”Det her er ikke kun vores pris, men det er ligeså meget jeres pris!”.

Og skulle man være i tvivl om Stenlille IF, og sammenholdet i den lille klub, så fik man syn for sagen om hvad fodbold også kan, da en hel gruppe pigespillere, der til dagligt spiller på det hold som trænes af Rikke Broe, straks løb over til deres træner og krammede hende, da følelserne fik overhånd og tårene trillede ned af ildsjælens kinder.

Et øjeblik der på alle måder opsummerede at Stenlille IF er en klub hvor sammenholdet er noget særligt.

 

DSC 1579 Stenlilles piger var straks ovre hos deres træner, da følelserne tog over


At starte fra 0

For en måned siden, fortalte DBU Sjælland historien om Stenlille IF, og hvordan den sydsjællandske klub var lykkedes med at starte op fra stort set ingenting. Den historie kan du læse her 

Og Rikke Broe er da heller ikke i tvivl om hvad den vigtigste ingrediens har været, for at Stenlille IF i dag står hvor de står.

Hårdt arbejde”.

Men spørger man Rikke Broe om det så har været det hårde arbejde værd, når hun står på banen med ungerne, må den sympatiske træner, kontingentopkræver, kampfordeler, bestyrelsesmedlem osv. igen lade sig overgive til tårene.

Jeg har da siddet derhjemme og tænkt, hold da kæft, jeg ikke gider. Jeg vil hellere se en god film med familien, men når ungerne står her, så er det jo bare mega fedt. Det er mega fedt. Det er også derfor jeg bliver så rørt. For det giver mening det man laver”.

Fortæller Rikke Broe, tydeligt rørt, og med et stort smil på læben.

Ikke uden vores klubrådgiver
I dag har vi ingen problemer med at få fyldt op med hjælpere til vores store juleafslutning og vores stævne, og det er bare så fedt at mærke vi er kommet derhen, for sådan var det ikke for 6 år siden”.

Og foruden hårdt arbejde er Rikke Broe sikker på at der i hvert fald er en til ingrediens, der har været essentiel i opskriften på at blive årets børneklub.

Jan B. Larsen - vores klubrådgiver. Uden Jans hjælp så havde vi ikke stået her, det tror jeg ikke på, og vi er gået fra at når Jan gik, så sagde vi ahr ro på det er Stenlille, til at have kæmpe ja-hat på, og når Jan siger vi kan, så kan vi sku”. – Slutter en tydeligt stolt Rikke Broe, inden det er tid til at finde ud til de mange børn, der allerede savner deres træner efter 10 minutter væk fra banen.

 

Derfor vandt de
Kim Møller, formand for DBU Sjælland børneudvalg, og Allan Thoft Jensen, fra DBU Sjællands bestyrelse, der stod for selve overrækkelsen af prisen, er da også kun fuld af lovprisende ord for Stenlille IF.

Man skal huske at anerkende det store stykke arbejde de frivillige gør i sådan en klub, og jeg synes det er fantastisk at komme og opleve sådan en dag hvor de er lykkedes med at samle så mange til en fællestræning. Det viser noget om hvad Stenlille IF er for en klub.” – lød de rosende ord fra Allan Thoft Jensen, medlem af DBU Sjællands bestyrelse.

Kim Møller, formand for DBU Sjællands børneudvalg, der har stået bag kåringen af Stenlille IF som årets fodboldklub, var da også sikker på at udvalget havde fundet de rigtige vindere.

Vi havde rigtig mange gode kandidater til prisen, men med den indsats som Stenlille gør, med Bold & Bevægelse, Hovedet Kroppen Klubben, Pigeraketten, træneruddannelse, klubaftener, fællesspisning og en helt klar politik for at i Stenlille er alle lige og alle skal behandles ordentligt, syntes vi i børneudvalget, at vi her havde den helt rigtige vinder i et meget stærkt felt. Og når man så kommer og ser klubben, sådan en dag som i dag, så er man slet ikke i tvivl.

 

 

DSC 1493 Kim Møller med Allan Thoft Jensen i baggrunden, begge iført røde trøjer
Stort tillykke til Stenlille IF