Weekendens første pilotstævner blev afholdt i 6 forskellige klubber, der hver tog imod modstanderholdene fra andre klubber. De i alt 18 hold fra 16 forskellige klubber dyster i 2 separate puljer, som afsluttes i starten af december med et slutspil. Herefter skal de værdifulde input samles op.

- Som projektleder for DBU Breddes eFodbold var det enormt givende for mig at opleve et stævne i praksis og få en dialog med de deltagene klubber og spillere, forklarer Søren Erik Nielsen og fortsætter:

- Jeg glæder mig over, at formatet i det store hele fungerer, selvom der selvfølgelig er nogle ting, der skal justeres. Det er jo netop grunden til, at vi afprøver formatet i en pilotturnering.


Fra stilhed til højlydt spænding

Klubberne har erhvervet sig en såkaldt Gaming Arena (en udstyrspakke) igennem DBU til en fordelagtig pris. Den består et vinylgulv (fodboldbane), 4 pufs/skamler, en PlayStation, 4 controllers, et TV og FIFA20-spillet.

Arenaen danner rammen for stævnerne med mulighed for at til tilskuere kan følge med uden for arenaen.

- Jeg  var imponeret over, hvordan klubberne havde taget værtsrollen til sig og sat rammerne for stævnerne. Det skabte forudsætningerne for gode oplevelser for spillerne, hvoraf de fleste havde deres klubtøj på, og selvfølgelig for tilskuerne. Der var lidt stille i starten, indtil alle lige blev komfortable med formatet, men som spændingen i kampene spidsede til, og lækre detaljer blev rullet ud på skærmen, skal jeg love for, at lydniveauet steg. Det var fedt at opleve, forklarer Søren videre.

 

Efodbold High Five
Efodbold2
Efodbold


Kan vi holde flere unge i klubberne?

Det er DBU’s håb, at den kommende turnering og generelle fokus på eFodbold i klubberne kan være med til at skabe mere liv i de danske fodboldklubhuse, og at arbejdet med eFodbolden lokalt knyttes op på gode trænings- og kampfællesskaber, der kan fastholde flere unge i klubberne.

- Jeg talte med en far til en af spillerne, og hans dreng var egentligt stoppet til fodbold. Men, med klubbens eFodbold-tilbud havde han beholdt relationen til og sin gang i klubben, og han kæmpede jo fortsat for klubbens logo - nu blot på den virtuelle fodboldbane, afrunder Søren.

Når tilmeldingen til forårets officielle DBU Bredde eFodbold-turnering starter vil alle danske fodboldklubber få direkte besked.

Ønsker du allerede nu at vide mere eller at få direkte besked, når tilmeldingen åbner, kan du kontakte Søren på seni@dbufyn.dk.